Fáy András díjat kapott Kovach Anton

Fáy András díjat kapott Kovach Anton
2022. 11. 02., 20:21

A hazai pénzügyi szektor fejlesztésében elért kiemelkedő teljesítményéért Fáy András díjat adományozott Kovach Antonnak az OTP Bank. Az elismerést a hitelintézet elnök-vezérigazgatója, Csányi Sándor adta át az Operaházban megrendezett ünnepségen. A Shiwaforce.com Zrt. alapítója 25 éve dolgozik olyan innovatív vállalatirányítási és menedzsment-módszertanokon, amelyekkel a cégek versenyképesek maradhatnak a folyamatosan változó környezetben.

Az OTP Bank közel 1984 óta minden évben olyan partnereinek adja át legmagasabb szakmai kitüntetését, akik kiemelkedő mértékben járultak hozzá a vállalatcsoport sikeres működéséhez.

Az egyik idei díjazott, Kovach Anton az agilis módszertanok, illetve az üzleti és technológiai alkalmazkodás egyik meghatározó hazai szakértője, aki emellett mentorként és befektetőként segíti ígéretes hazai startupok, köztük a Webshippy növekedését.

Kovach Anton 1993-ban érkezett Magyarországra Kárpátaljáról. A Budapesti Műszaki Egyetemen kezdte meg tanulmányait, de már a kollégiumi szobában vállalkozni kezdett, néhány éven belül pedig az OTP Bank és más nagyvállalatok informatikai beszállítója lett. 2005-ben alapította meg második vállalkozását, az online megoldásokkal foglalkozó Active Vision Kft-t. 2011-ben hozta létre a ShiwaForce.com Zrt.-t, ami alig tíz év alatt egy közel 3 milliárd forint árbevételű, meghatározó IT-piaci szereplővé vált, a legnagyobb pénzintézetekkel és telekommunikációs vállalatokkal együttműködve.

A szakember irányításával a vállalatnak meghatározó szerepe volt a banki digitalizáció levezénylésében is Magyarországon. Kovach Anton a Shiwaforce.com Zrt-ben meglévő részvényei tavaszi értékesítését követően az igazgatótanács tagjaként stratégiai szinten támogatja a cég további fejlődését.

„Hatalmas megtiszteltetés ez a díj, ami a karrierem egy meghatározó mérföldkövét és egyben egy új korszak kezdetét is jelenti számomra. Kárpátaljai fiatalként nagyon gyorsan kellett alkalmazkodnom egy gyökeresen más környezethez, de a kollégiumban nem is álmodtam arról, hogy negyed századdal később a hazai bankszektor Oscar-díjában részesülhetek. A jövőben is azzal szeretnék foglalkozni, hogy feltárjam, mik azok a tényezők, létező vagy még kísérleti stádiumú módszertanok, eszközök, amelyekkel a vállalatok még gyorsabban, rugalmasabban alkalmazkodhatnak az üzleti környezet változásaihoz” – hangsúlyozta Kovach Anton.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS