Fáy András díjat kapott Kovach Anton

Fáy András díjat kapott Kovach Anton
2022. 11. 02., 20:21

A hazai pénzügyi szektor fejlesztésében elért kiemelkedő teljesítményéért Fáy András díjat adományozott Kovach Antonnak az OTP Bank. Az elismerést a hitelintézet elnök-vezérigazgatója, Csányi Sándor adta át az Operaházban megrendezett ünnepségen. A Shiwaforce.com Zrt. alapítója 25 éve dolgozik olyan innovatív vállalatirányítási és menedzsment-módszertanokon, amelyekkel a cégek versenyképesek maradhatnak a folyamatosan változó környezetben.

Az OTP Bank közel 1984 óta minden évben olyan partnereinek adja át legmagasabb szakmai kitüntetését, akik kiemelkedő mértékben járultak hozzá a vállalatcsoport sikeres működéséhez.

Az egyik idei díjazott, Kovach Anton az agilis módszertanok, illetve az üzleti és technológiai alkalmazkodás egyik meghatározó hazai szakértője, aki emellett mentorként és befektetőként segíti ígéretes hazai startupok, köztük a Webshippy növekedését.

Kovach Anton 1993-ban érkezett Magyarországra Kárpátaljáról. A Budapesti Műszaki Egyetemen kezdte meg tanulmányait, de már a kollégiumi szobában vállalkozni kezdett, néhány éven belül pedig az OTP Bank és más nagyvállalatok informatikai beszállítója lett. 2005-ben alapította meg második vállalkozását, az online megoldásokkal foglalkozó Active Vision Kft-t. 2011-ben hozta létre a ShiwaForce.com Zrt.-t, ami alig tíz év alatt egy közel 3 milliárd forint árbevételű, meghatározó IT-piaci szereplővé vált, a legnagyobb pénzintézetekkel és telekommunikációs vállalatokkal együttműködve.

A szakember irányításával a vállalatnak meghatározó szerepe volt a banki digitalizáció levezénylésében is Magyarországon. Kovach Anton a Shiwaforce.com Zrt-ben meglévő részvényei tavaszi értékesítését követően az igazgatótanács tagjaként stratégiai szinten támogatja a cég további fejlődését.

„Hatalmas megtiszteltetés ez a díj, ami a karrierem egy meghatározó mérföldkövét és egyben egy új korszak kezdetét is jelenti számomra. Kárpátaljai fiatalként nagyon gyorsan kellett alkalmazkodnom egy gyökeresen más környezethez, de a kollégiumban nem is álmodtam arról, hogy negyed századdal később a hazai bankszektor Oscar-díjában részesülhetek. A jövőben is azzal szeretnék foglalkozni, hogy feltárjam, mik azok a tényezők, létező vagy még kísérleti stádiumú módszertanok, eszközök, amelyekkel a vállalatok még gyorsabban, rugalmasabban alkalmazkodhatnak az üzleti környezet változásaihoz” – hangsúlyozta Kovach Anton.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.
2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS