Meglévő helikopter is lehet önvezető – ezzel az innovatív megoldással

Meglévő helikopter is lehet önvezető – ezzel az innovatív megoldással
2024. 02. 12., 13:10

Megtalálták a megoldást a helikopter-balesetek jelentős részére: ki kell vonni a pilótafülkéből az emberi tényezőt – legalábbis olyan repülések és manőverek során, amelyek a legtöbb tragédiát okozzák. A Rotor innovációja nagyot szólhat, mert mai, létező helikopterekben is bevezethető.

Az amerikai MIT-ról indult Rotor Technologies önvezető helikopter létrehozásába vágott, azzal a céllal, hogy forradalmasítsa a légiközlekedés vertikális felszállásra képes (VTOL) eszközeit. A megoldásukkal biztonságosabbá válhat az égbolt, hiszen az autonóm helikopterek új korszakot nyitnának a légiközlekedésben. A munka 2019-ben kezdődött, amikor Hector (Haofeng) Xu, a MIT Repülés- és Űrhajózási Tanszékének doktorandusza, úgy döntött, megtanul helikoptert vezetni. Rájött, hogy rendkívül stresszes feladatba vágott, ami ráadásul tényleg rengeteg veszélyforrást tartogat. Ekkor született meg az önvezetés koncepciója, amire 2021-ben létrehozta a vállalatot.

A direkt cél nem teljesen új jármű építése volt, hanem az, hogy akár meglévő helikoptereket szereljenek fel a legmodernebb autonóm és „fly-by-wire” technológiával – pedig az ilyesmi még szilárd talajon futó autók esetében is rengeteg kihívással jár.

Az ötlet létjogosultságához kétség sem fér, hiszen a kis magánhelikopterekkel való repülés sokkal kockázatosabb, mint elsőre gondolnánk. Míg a kereskedelmi utasszállító repülőgépek rendkívül biztonságosak, évente számtalan haláleset történik kisrepülőkkel és helikopterekkel, különösen permetezés, tűzoltás vagy mentés során. A Rotor megoldásának lényege, hogy a helikoptereket szenzorok és szoftverek sajátos együttesével szerelik fel, kifejezetten azt célozva, hogy autonómmá tegyék a legveszélyesebb repüléseket.

Így működik

A Rotor autonóm helikopterei felülmúlják a hagyományos akkumulátoros drónokat, mivel gyorsabban és messzebbre képesek nehezebb rakományt szállítani. A megbízható helikoptermodellek utólagos önvezetővé alakításával – vagyis azzal, hogy a találmányuk köré nem kell teljesen új járművet építeni – jelentősen felgyorsították a termék kereskedelmi forgalomba juttatásának folyamatát. A demórepülések sikeresek lezajlottak a vállalat New Hampshire-i központjánál, és az a terv, hogy a vásárlók már idén hozzájuthatnak az első autonóm csodákhoz. „Valóban csak az autonómiára összpontosítunk. Ez az, amire szakosodtunk, és ami szerintünk a legnagyobb változást hozza el, hogy sokkal biztonságosabbá és elérhetőbbé váljon a függőleges repülés” – magyarázta az MIT-nek nyilatkozva Ben Frank kereskedelmi igazgató, nyomatékosítva, hogy más gyártókkal ellentétben nem bajlódnak egy teljesen új helikopter évekig tartó kifejlesztésével.

A Rotor innovatív megoldása egy számítógépekből és motorokból álló „fly-by-wire” rendszer, ami interakcióba lép a helikopter vezérlő funkcióival. Az egyes elemeket az autonóm járműiparból adaptálták, és a „távoli pilóta paradigmájuk” egy olyan jövőt képzel el, amelyben egyáltalán nincsenek emberek a pilótafülkében.

A Rotor és a Robinson Helicopter Companyval kötött stratégiai megállapodást, hogy kihasználja annak beszállítói láncát, meg persze azt, hogy a gyártóval az ügyfelek egy ismerős, sokszor bizonyított VTOL részeként kapják meg az autonóm vezérlést. Az R550X, a Rotor zászlóshajójának számító első helikopter lenyűgöző képességekkel bír: akár 550 kilogramm hasznos terhet tud szállítani, óránként 200 kilométeres sebességgel, ráadásul nem csak rövid távolságokon üzemeltethető, hiszen órákig képes a levegőben maradni. Mindez összességében nem csak biztonságosabb, hanem hatékonyabb repülést, ezáltal teljesen új alkalmazásokat is lehetővé tesz. A Rotor azt tervezi, hogy idén még csak néhány repülőgépet értékesít, de a gyártást minél hamarabb évi 50–100 modellre növeli.

Gábor János

Főoldali kép: Rotor Technologies

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS