A világjárvány felgyorsította a digitális átalakulást

2021. 05. 10., 11:30

A koronavírus-járvány miatt jelentősen felgyorsult a digitális átalakulás üteme – állapítja meg a Microsoft és az Economist Intelligence Unit tanulmánya.

A tanulmány szerint az átalakításokban élenjáró szervezetek 72 százaléka azt mondja, hogy a világjárvány felgyorsította digitális útjukat – írja a Computerworld.

A Microsoft szerint ez a magas arány arra utal, hogy a digitális átalakulás a vezető vállalatok által felkarolt dologból minden ágazatban kötelezővé vált. „A digitális átalakulás fogalmát korábban versenyelőnynek tekintették. Ma már az üzleti rugalmassághoz van rá szükség” – mondta Deb Cupp, a Microsoft alelnöke.

A válaszadók 50 százaléka szerint a felhőalapú számítástechnika volt a legkritikusabb eszköz az átalakulási útjuk során. Az 57 százalék pedig azt mondta, hogy a hatékonyság és a termelékenység növelése meghatározó tényező volt abban a döntésükben, hogy többet fektessenek be a digitális eszközökbe.

„Ez lehetőséget teremtett az ügyfeleknek, hogy elgondolkodjanak azon, hogyan tudnak nemcsak agilisabb környezetbe költözni a felhőben, hanem hogyan jutnak adatokhoz, hogy jobb döntéseket hozhassanak” – mondta Cupp.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-02 15:08:00
A más által írt írásbeli magánvégrendelet érvényességi feltétele két végrendeleti tanú alkalmazása. Előfordulnak olyan esetek, amikor a végrendelet a tanúk olvasható nevét nem, csak az aláírásukat tartalmazza. Érvényes-e a végrendelet, ha a tanú aláírása nem olvasható és a neve az okiratból sem tűnik ki? A kérdésre dr. Szabó Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS