Már a 2G-s telefonok cseréjéhez is igényelhető támogatás

2022. 05. 10., 13:17

Újabb felhasználói kör élhet a lehetőséggel, hogy lecserélje a mobiltelefonját a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) készülékcsere programjában: május 9-től a 3G-képes mobiltelefonok mellett a 2G-képes készülékek cseréjére is igénybe vehető a 20 ezer forintos támogatás 4- vagy 5G-képes telefon vásárlása esetén. A hatóság a www.netrefel.hu oldalán közzétette a leggyakrabban használt 2G-képes telefonok listáját, a csere feltételei változatlanok, ezek is elérhetők az oldalon.

Az NMHH készülékcsere-programjának fő célja a lakosság által használt 3G-képes készülékek cseréjének támogatása a 3G-technológia kivezetésével párhuzamosan. A hazai távközlési szolgáltatók – nyilatkozataik alapján – a következő hónapokban fokozatosan megszüntetik 3G-szolgáltatásaikat, ami azt jelenti, hogy azok, akik 3G-képes készülékkel szeretnének mobilinternetezni, ezt a kivezetés után csak 4G- vagy 5G-képes készülékkel tudják megtenni.

A program elsődleges célja ezért a 3G-képes készülékek cseréjének támogatása. A második fázisban, nem veszélyeztetve a 3G-s érintettek cserelehetőségét, a hírközlési hatóság kiterjeszti a támogatást a 2G-képes telefonok cseréjére is, hogy azokat is közelebb hozza a digitális vívmányokhoz, akik még csak most ismerkednek ezzel a világgal.

A készülékcsere feltételei változatlanok, a tudnivalók továbbra is elérhetők a www.netrefel.hu weboldalon a leggyakoribb 2- és 3G-képes eszközök listájával, az országszerte 700 cserepontot jelölő térképpel együtt.

[cikkbanner

Az NMHH készülékcsere-programja 2022. február 14-én indult el, eddig már több ezren cserélték modernebbre készüléküket a program keretében, és jelentős azoknak az előzetesen regisztráltaknak is a száma, akik 2G-s telefonjukat váltanák korszerűbbre. A hatóság célja, hogy aktívan segítse a régi készülékek cseréjét, így támogatva a lakossági fogyasztókat a gyors és rugalmas mobilinternet lehetőségét biztosító készülékek megvételében. A mobilhálózatok fejlesztése jelenleg is zajlik: a hazai mobilszolgáltatók a közelmúltban nyilatkoztak 3G lekapcsolási terveikről.

A Magyar Telekom június 30-ig teljesen megszünteti 3G-hálózatát, a Vodafone és a Yettel májustól az ország több pontján (például a kiemelt nyaralóövezetekben) lekapcsolja 3G-s szolgáltatásait, majd ütemezetten folytatja a kivezetést. A 3G-technológia kivezetése a korlátos frekvenciakészlet szempontjából hatékonyabb spektrumhasználatot jelent, a felszabaduló frekvenciamennyiséget hosszabb távon 4G-re, 5G-re lehet majd használni. A 3G lekapcsolása mellett szóló döntésben továbbbá nem elhanyagolható a környezetvédelmi, energiatakarékossági szempont sem. (NMHH)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-06 20:47:44
Magyarországon a sertéshúsfogyasztás az utóbbi időben növekedett. Mostanra elérte az évi 30 kilogrammot személyenként, második helyen van a baromfiágazat után – mondta Tarpataki Tamás, az Agrárminisztérium agrárpiacért felelős helyettes államtitkára.
2023-02-06 19:47:00
„331 millió euró összegű új beruházás fogja támogatni a nagy kockázatú, mélytechnológiás induló vállalkozásokat, hogy innovációikat piacra dobják és felfuttassák.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

Kis csapatunk valamennyi tagja száraz januárt tartott. Nagy kérdés volt, milyen borral indítsuk újra ízlelőbimbóink operációs rendszerét február elején.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Miközben hazánkban folyamatos esélylatolgatás zajlik Paks 2 sikeres kivitelezésével kapcsolatban, sokan már azt vetik fel, hogy figyelembe véve hazánk energiaéhségét, valamint azt a tényt, hogy előbb-utóbb Paks 1-et mégiscsak le kell állítani, már rég Paks 3-on kellene gondolkodni – írja Gyurcsik Attila, az Accorde Alapkezelő vezérigazgatója.