Útdíjszedés: könnyebbé válik a be nem fizetett díjak behajtása

2019. 03. 05., 13:15

Az EU új információ-megosztási rendszert vezet be, amivel lehetővé teszi a tagállamok nemzeti hatóságainak, hogy hozzáférhetnek egymás gépjármű-nyilvántartási adataihoz, és hogy azonosítani tudják azoknak a járműveknek a tulajdonosait, amelyek esetében elmaradt az útdíj megfizetése.

Az új rendszer az elektronikus útdíjszedési rendszerek azon aktualizált szabályainak a részét képezi, amelyeket az Európai Tanács is elfogadott (azt követően, hogy 2018. november 20-án ideiglenes megállapodást sikerült elérni az Európai Parlamenttel).

Az új szabályok átjárhatóbbá, egyúttal költséghatékonyabbá és felhasználóbarátabbá teszik az elektronikus útdíjszedési rendszereket. Felszámolják továbbá az olyan adminisztratív akadályokat, mint például a körülményes jóváhagyási eljárások és a szabványoktól eltérő, sajátos helyi műszaki előírások. Mindezek eredményeként az elektronikus útdíjszedési szolgáltatók könnyebben bejuthatnak majd az útdíjszedési piacra.

A további lépések

A Tanácsban lezajlott szavazással lezárult a jogalkotási eljárás. Az Európai Parlament 2019. február 14-én szavazott a javaslatról. Az irányelvet mindkét intézmény aláírja, majd azt kihirdetik az EU Hivatalos Lapjában. A kihirdetését követően 20 nappal lép hatályba, az új intézkedéseket pedig a hatálybalépéstől számított 30 hónap elteltével kell majd alkalmazni.

Az irányelv itt olvasható magyarul:

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS