Újabb Covid19 oltóanyag szállítására kötött szerződést az Európai Unió

Újabb Covid19 oltóanyag szállítására kötött szerződést az Európai Unió
2021. 11. 11., 13:49

A Valneva vállalattal kötött szerződés 2022-ben közel 27 millió Covid19 elleni vakcianaadag vásárlását teszi lehetővé az uniós tagállamok számára. A szerződés arra is lehetőséget biztosít, hogy az oltóanyagot az új variánstörzsekhez igazítsák, valamint hogy a tagállamok 2023-ban akár 33 millió további adagot rendelhessenek.

A Valnevával kötött szerződés annyit jelent, hogy bővül az Európában gyártandó oltóanyagok már most is rendelkezésre álló széles portfóliója, ideértve az AstraZeneca, a Sanofi-GSK, a Janssen Pharmaceutica NV, a BioNtech-Pfizer, a CureVac, a Moderna és a Novavax vállalattal már korábban aláírt szerződéseket. Ez a sokrétű oltóanyag-portfólió biztosítani fogja, hogy Európa megfelelően fel legyen készülve az oltásra, amint az oltóanyagok biztonságosnak és hatékonynak bizonyulnak. A tagállamok dönthetnek úgy is, hogy az oltóanyagot adományként felajánlják alacsonyabb és közepes jövedelmű országok számára, vagy átirányítják más európai országokba– olvasható a bizottság közleményében.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke így nyilatkozott: „A szerződés lehetővé teszi az oltóanyagok hozzáigazítását az új vírusváltozatokhoz. Széles vakciaportfóliónk segíteni fog minket abban, hogy Európában és Európán kívül egyaránt küzdjünk a koronavírus és annak variánsai ellen. A járványnak nincs vége. Aki csak teheti, oltassa be magát.”

Sztella Kiriakídisz, az egészségügyért és az élelmiszer-biztonságért felelős biztos kijelentette: „Uniós oltóanyag-stratégiánk továbbra is eredményeket hoz egy olyan időszakban, amikor a Covid19-esetek száma sajnos ismét emelkedik az EU-ban. A Valneva-vakcina széles portfóliónk újabb eleme lesz, amint az Európai Gyógyszerügynökség bebizonyosodik arról, hogy az oltóanyag biztonságos és hatékony. A tagállamokat továbbra is támogatjuk oltási erőfeszítéseikben, és az üzenet továbbra is változatlan: bízni kell a tudományban! Oltani, oltani, oltani!”

A Valneva európai biotechnológiai vállalat, amely az élő vírusból vegyi inaktiválás útján inaktivált vírusvakcinát állít elő. Ez egy hagyományos, már 60–70 éve használt oltóanyag-technológia, bevált módszerekkel és magas szintű biztonsággal. Az influenza elleni vakcinák többségéhez és számos gyermekkori védőoltás oltóanyagához is ezt a technológiát használják. Jelenleg ez az egyetlen, európai klinikai vizsgálatokban tesztelt potenciális Covid19-vakcina, amely inaktivált vírust tartalmaz.

Az új oltóanyagok beszerzéséhez a tagállamok használhatják a REACT-EU csomagot, amely az új, Next Generation EU eszköz egyik legnagyobb programjaként a válsághelyzetekre való reagálást és válságelhárítást célzó intézkedések folytatása és kiterjesztése.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-07 19:18:54
Az idén külföldi nyaralásra induló magyarok 83 százaléka a helyszínen is bankkártyával, okostelefonnal vagy okosórával tervez fizetni. Ezzel Magyarország első a régióban a Visa nyolc közép- és kelet-európai országra, köztük hazánkra is kiterjedő, „Utazási és fizetési szokások 2023” címmel megjelent tanulmánya szerint.
2023-06-07 18:18:26
A turizmus és vendéglátási szektor támogatása és az általuk fenntartott jelentős számú munkahely megvédése érdekében 2023. május 31-ig volt lehetséges – 15 százalékos díj megfizetése nélkül – teljes összegben felhasználni a SZÉP-kártyán 2022. október 15-ig jóváírt, „bennragadt” összegeket.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS