SURE: 147 millió eurót kapott Magyarország az uniós keretből

2022. 03. 29., 15:59

Az Európai Bizottság öszesen 2,17 milliárd eurót folyósított a SURE keretében Magyarországnak, Lengyelországnak és Portugáliának.

Magyarország 147 millió eurót, Lengyelország 1,5 milliárd eurót, Portugália pedig 523 millió eurót kapott. Ezzel a SURE keretből Magyarországnak kifizetett összeg 651 millió euróra nőtt, a nagyjából hasonló méretű Portugália esetében az összeg 5,9 milliárd euró, Lengyelország esetében 8,7 milliárd euró.

Johannes Hahn költségvetésért felelős biztos elmondta: „Nyolc kötvénykibocsátás után a SURE keretében 19 tagállamnak közel 92 milliárd eurót bocsátottunk rendelkezésre. Ezek a pénzeszközök segítenek megóvni az emberek munkahelyeit, támogatják a vállalatokat és enyhítik a világjárvány káros következményeit az egész unióban.”

A szükséghelyzeti munkanélküliségi kockázatokat mérséklő ideiglenes támogatást nyújtó európai eszközt (European instrument for temporary Support to mitigate Unemployment Risks in an Emergency, SURE) 2020-ban hozták létre a munkahelyek védelme és a világjárvány által érintett családok támogatása érdekében.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-01-30 17:22:00
Január 26-án, a budapesti SYMBOL-ban adták át a Marketing Diamond Awards 2022-es elismeréseit. Idén ismét a Billingo Technologies Zrt. lett „Az Év Megbízója”, a Kreatív Vonalak Kft. pedig a tavalyi évhez hasonlóan „Az Év Ügynöksége” díjat nyerte el. „Az Év Marketingnagykövete” címet pedig a Pentacom ügynökség érdemelte ki a 29 tagú, meghatározó hazai hirdetőkből és ügynökségi szakemberekből álló zsűri szavazatai alapján.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS