Sassoli: „a második világháború óta nem álltunk szemben ilyen drámai válsággal”

2020. 03. 16., 19:45

Az Európai Parlament elnöke, David Sassoli nyilatkozata az Európai Bizottság által bejelentett, a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos intézkedésekről.

„A második világháború óta nem álltunk szemben ilyen drámai válsággal. Az Európai Unió ma megteszi a szükséges lépéseket. Nem volt kétséges, hogy ez fog történni.

A helyzet annyira komoly, hogy egyetlen európai kormány sem gondolhatja, hogy egyedül fogja megoldani. Az Európai Bizottság által közzétett intézkedések a COVID-19 járvány ellen a jó irányba tett lépések.

Minden európai ország egészségügyi rendszere támogatáshoz jut. A támogatás a szükséges eszközök biztosítását, a kórházaknak adott támogatást, és az mielőbb rendelkezésre álló védőoltáson dolgozó kutatások finanszírozását jelenti. A legfontosabb az emberi élet védelme.

A Bizottság a munkahelyek, a vállakozások és a gazdaság védelme mellett is elkötelezte magát. Ehhez azonban véget kell vetni a megszorításoknak. A tagállamok az összes szükséges forrást bevethetik a munkavállalók, az önálló vállalkozók, a vállalatok, és bankok támogatására. A tagállamok által vállalt elkötelezettség mellett az uniós költségvetésből is legalább 37 milliárt euró azonnal rendelkezésre áll.

Fontos hangsúlyozni, hogy a kormányok a Stabilitási és Növekedési Paktumban megengedett teljes rugalmasságot kihasználhatják, és a válság által sújtott ágazatoknak állami támogatást nyújthatnak.

A Tanácsnak és a Bizottságnak most jóvá kell hagynia ezt a javaslatot. Biztosíthatok mindenkit, hogy a Parlament a lehető leggyorsabban lépni fog.

Országaink megmentésére Európában közösen kell fellépnünk. Még többet kell tennünk.

Most a szolidaritás a kulcsszó Európában. Senkit sem hagyunk magára, és senki nem járja csak a saját útját.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-06-09 13:23:56
Sietniük kell azoknak, akik tervezik biztosítói megtakarítás elindítását, de még nem kötöttek szerződést. Ha mentesülni szeretnének a megtakarítások kamatjövedelmére kivetett 13 százalékos szociális hozzájárulási adó (szocho) alól, a megtakarítást a rendelet hatálybalépését megelőzően, legkésőbb június 30-ig el kell indítaniuk.
2023-06-09 12:23:00
Megjelent a NAV évkönyve, amely a 2022-es év legfontosabb adóhatósági eseményeit és statisztikáit foglalja össze. Kiderül többek között, hogy mennyi bírságot szabott ki az adóhatóság, és az is, hogy milyen hatékonysággal lehet megtámadni a határozatait. A legfontosabb és legtanulságosabb mutatókat a Jalsovszky iroda szedte csokorba.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Megkerülhetetlen cukrászlegendák, a csoki iránti szerelemből született friss kisvállalkozások, ékszerdobozhoz hasonlító helyiségek és nagypolgári miliő.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS