Sassoli: „a második világháború óta nem álltunk szemben ilyen drámai válsággal”

2020. 03. 16., 19:45

Az Európai Parlament elnöke, David Sassoli nyilatkozata az Európai Bizottság által bejelentett, a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos intézkedésekről.

„A második világháború óta nem álltunk szemben ilyen drámai válsággal. Az Európai Unió ma megteszi a szükséges lépéseket. Nem volt kétséges, hogy ez fog történni.

A helyzet annyira komoly, hogy egyetlen európai kormány sem gondolhatja, hogy egyedül fogja megoldani. Az Európai Bizottság által közzétett intézkedések a COVID-19 járvány ellen a jó irányba tett lépések.

Minden európai ország egészségügyi rendszere támogatáshoz jut. A támogatás a szükséges eszközök biztosítását, a kórházaknak adott támogatást, és az mielőbb rendelkezésre álló védőoltáson dolgozó kutatások finanszírozását jelenti. A legfontosabb az emberi élet védelme.

A Bizottság a munkahelyek, a vállakozások és a gazdaság védelme mellett is elkötelezte magát. Ehhez azonban véget kell vetni a megszorításoknak. A tagállamok az összes szükséges forrást bevethetik a munkavállalók, az önálló vállalkozók, a vállalatok, és bankok támogatására. A tagállamok által vállalt elkötelezettség mellett az uniós költségvetésből is legalább 37 milliárt euró azonnal rendelkezésre áll.

Fontos hangsúlyozni, hogy a kormányok a Stabilitási és Növekedési Paktumban megengedett teljes rugalmasságot kihasználhatják, és a válság által sújtott ágazatoknak állami támogatást nyújthatnak.

A Tanácsnak és a Bizottságnak most jóvá kell hagynia ezt a javaslatot. Biztosíthatok mindenkit, hogy a Parlament a lehető leggyorsabban lépni fog.

Országaink megmentésére Európában közösen kell fellépnünk. Még többet kell tennünk.

Most a szolidaritás a kulcsszó Európában. Senkit sem hagyunk magára, és senki nem járja csak a saját útját.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS