Négy magyar város csatlakozott a CrAFt projekthez

Négy magyar város csatlakozott a CrAFt projekthez
2022. 10. 13., 16:17

A CrAFt projekt keretein belül 60 európai város kap lehetőséget arra, hogy együtt dolgozzák ki és teszteljék a városi átalakulási modelleket a klímasemlegesség elérése érdekében.

A Creating Actionable Futures – CrAFt projekt az EU „New European Bauhaus (NEB)” kezdeményezésének része, amely a klímasemlegességre való átállást városi kihívásként értelmezi. Olyan kulcsfontosságú érdekelt feleket hoz össze, mint a polgárok és közösségek, ingatlantulajdonosok és bérlők, kulturális, művészeti és kreatív szektorok, egyetemek, művészeti és formatervező oktatási intézmények.

A Horizont Európa által finanszírozott projekt hozzájárul a Városi Misszió végrehajtásához, valamint támogatja a NetZeroCities platformot a városi klímaszerződések megtervezésében és megvalósításában a 60 CrAFt város tudására alapozva.

A 60 CrAFt város az Európai Kutatási és Innovációs Napok során, szeptember 29-én került kihirdetésre a „New European Bauhaus: együttműködés, közösség és kultúra az innovációért” szekcióban. Európa-szerte több mint 25 országból kerültek ki CrAFt-városok, Magyarországról összesen négy település került kiválasztásra: Békéscsaba, Budapest II. kerület, Gyöngyös, Veresegyház. A teljes lista itt érhető el.

A CrAFt városok tesztelik majd az átalakulási modelleket, megosztják azokat a CRAFt hálózat városaival, megvalósítási támogatást kapnak, és Európa-szerte a városok példaképévé válhatnak. A kiválasztott városok csatlakoznak az első három résztvevő („sandbox”) városhoz, Amszterdamhoz, Bolognához és Prágához, hogy közösen hozzanak létre és teszteljenek együttműködési irányítási modelleket a klímasemleges városátalakítás érdekében. A projekt kereteiben biztosított lehetőségeik és feladataik a következők:

– jógyakorlatok tesztelése a new european bauhaus által ihletett, együttműködésen alapuló helyi kormányzási modellekben;

– peer-to-peer környezetben való tanulás online fórumokon, fizikai találkozókon és helyszíni látogatásokon keresztül, valamint a tananyagokhoz való hozzáférés;

– következő generáció szakértői csoportokban való részvétel a diákokkal és ifjúsági közösségekkel együtt;

– személyre szabott szervezetfejlesztési támogatáshoz való hozzáférés;

– részvétel az egész európára kiterjedő craft történetmesélő kampányokban.

NFKIH

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-13 13:15:00
A NAV 2023-as évkönyve részletes áttekintést ad az adóhatóság ellenőrzési gyakorlatáról, amelyből a jövőre vonatkozóan is értékes tanulságok szűrhetők le. A legfontosabb tudnivalókat a Deloitte szakértői foglalták össze.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS