Kétharmados többséggel döntött az uniós büdzsé növeléséről az Európai Parlament

2023. 10. 19., 15:19

Az Európai Parlament növeli a 2024-es uniós büdzsét az Ukrajna elleni orosz háború kezelése, a kkv-k, a fiatalok és a kutatás, valamint az EU stratégiai autonómiájának támogatása érdekében.

  • Az Európai Parlament növeli a 2024-es uniós büdzsét az Ukrajna elleni orosz háború kezelése, a kkv-k, a fiatalok és a kutatás, valamint az EU stratégiai autonómiájának támogatása érdekében.

A képviselők szerint az új geopolitikai és gazdasági környezet, „a súlyosbodó éghajlati és biológiai sokféleséggel kapcsolatos válsággal együtt”, „új politikai szükségleteket” támasztanak – olvasható a testület közleményében. A Parlament az uniós hosszú távú költségvetésének félidős felülvizsgálattól elvárja, hogy a 2024–2027-es időszakban 75,8 milliárd euróval növelje a büdzsét.

A képviselők ebből a tervezett kiegészítésből támogatnák az EU stratégiai autonómiájának javítását célzó kezdeményezéseket 2024-ben, de a humanitárius segélyek, a migráció és a külső segítségnyújtás kiadásait is. Emellett megnövelnék az olyan programok és szakpolitikák finanszírozását, amelyeket létfontosságúnak tartanak az ukrajnai háború és a magas energiaárak következményeinek kezeléséhez. Ezek tovább segítik a járvány utáni helyreállítást és megerősíti a zöld fordulatot. A fiatalokat az Erasmus+ támogatásának növelésével támogatja, figyelembe véve a magasabb inflációt és a magasabb megélhetési költségeket, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a programot.

A Parlament pozícióját ez az állásfoglalás foglalja össze, amelyet 424 szavazattal, 101 ellenszavazat mellett és 102 tartózkodással fogadtak el.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-24 16:10:00
Átadták a CallComm Zrt. új irodáját Nyíregyházán, amelyet a vállalat a Nyíregyházi Egyetem épületében alakított ki. A 2,7 millió euró összértékű beruházással a cég 100 új munkahelyet teremtett és 150 munkavállaló részére indította el szakmai és idegen nyelvi képzési programját.
2024-05-24 14:30:47
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS