Európai diákigazolvány is része az új Erasmus+ alkalmazásnak

Európai diákigazolvány is része az új Erasmus+ alkalmazásnak
2021. 09. 22., 20:30

Újabb mérföldkőhöz érkezett az Erasmus+ program digitalizálása.

Az Európai Bizottság útjára indította az új Erasmus+ alkalmazást, amellyel újabb mérföldkőhöz érkezett az Erasmus+ program digitalizálása. Az új alkalmazás az összes uniós nyelven elérhető, és minden diák számára digitális európai diákigazolványt biztosít, amely az Európai Unió egész területén érvényes lesz.

Marija Gabriel, az innovációért, a kutatásért, a kultúráért, az oktatásért és az ifjúságért felelős uniós biztos (képünkön) így nyilatkozott: „A papír immár hivatalosan is a múlté. Ez az új Erasmus+ alkalmazás elválaszthatatlan kísérője lesz az Erasmus+ mobilitási programban részt vevő diákoknak. Azáltal, hogy minden információ egy kattintással elérhető, gyorsabbá és stresszmentesebbé válik az ügyintézés, és rugalmasabbak lesznek a mindennapok. Az alkalmazáson keresztül elérhető európai diákigazolvány fontos lépés egy valódi európai oktatási térség megteremtése felé. Egy olyan térség felé mutat, ahol egyetlen diák sem érzi magát kirekesztettnek, mindenki hozzáfér ugyanazokhoz a szolgáltatásokhoz, és a tanulmányok elismerése is egységes.”

Az Android és az iOS rendszereken működő új alkalmazásban a diákok:

  • informálódhatnak az egyetemükkel partnerségben lévő intézményekről és kiválaszthatják külföldi tanulmányaik helyszínét;
  • aláírhatják online tanulási megállapodásukat;
  • böngészhetnek a rendezvények között, hasznos tanácsokat kaphatnak úti céljukról, és kapcsolatba léphetnek más diákokkal; valamint,
  • megigényelhetik az európai diákigazolványt, amellyel hozzáférhetnek a fogadó egyetemen és az adott országában nyújtott szolgáltatásokhoz, látogathatják a múzeumokat, részt vehetnek kulturális tevékenységekben és különféle kedvezményeket is igénybe vehetnek.

Jelenleg több mint 4000 egyetem vesz részt a Papírmentes Erasmus hálózatban, amely lehetővé teszi számukra a biztonságos adatcserét és a tanulmányi megállapodások könnyebb azonosítását. Ez a digitális együttműködés teszi lehetővé az európai diákigazolvány bevezetését és széles körű elismerését.

digitális oktatási cselekvési tervvel összhangban a 2021–2027 közötti időszakra vonatkozó új Erasmus+ program támogatja a digitális készségek fejlesztését, és hozzájárul az európai oktatási rendszerek digitális átállásához. A hétéves időszakra vonatkozó, 28 milliárd eurót meghaladó megnövelt költségvetéséből az Erasmus+ a világjárvány összefüggésében támogatni fogja az oktatási és képzési rendszerek ellenálló képességének fokozását is – olvasható a Bizottság közleményében.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-03 20:09:46
A SkillX szeptember végén tartott szakmai rendezvényén mutatták be a cég legfrissebb kutatásának eredményeit. Az eseményen szóba került több olyan aktuális kérdés is, amelyek jelentősen befolyásolhatják a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetet, a munkavállalói fejlődést, valamint a céges munkaerő-kiválasztási folyamatokat és a munkaerő megtartását.
2023-10-03 19:39:42
A Magyar Bankszövetség elkötelezett Magyarország pénzügyi stabilitása, a gazdaságfejlesztési megoldások támogatása és a gazdasági verseny élénkítése iránt – hangsúlyozta a bankszövetség, reagálva Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter önkéntes kamatplafon bevezetéséről szóló felhívására.
2023-10-03 14:09:14
A generációk közötti különbségek kifejezetten izgalmasak és tanulságosak lehetnek. Mit lehet tudni a generációk különbözőségeiről, és milyen kihívásokkal járhat egy új generációs csapatépítés szervezése? Erre válaszolnak az [eureka] Consulting & Games szakértői.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS