Európai diákigazolvány is része az új Erasmus+ alkalmazásnak

Európai diákigazolvány is része az új Erasmus+ alkalmazásnak
2021. 09. 22., 20:30

Újabb mérföldkőhöz érkezett az Erasmus+ program digitalizálása.

Az Európai Bizottság útjára indította az új Erasmus+ alkalmazást, amellyel újabb mérföldkőhöz érkezett az Erasmus+ program digitalizálása. Az új alkalmazás az összes uniós nyelven elérhető, és minden diák számára digitális európai diákigazolványt biztosít, amely az Európai Unió egész területén érvényes lesz.

Marija Gabriel, az innovációért, a kutatásért, a kultúráért, az oktatásért és az ifjúságért felelős uniós biztos (képünkön) így nyilatkozott: „A papír immár hivatalosan is a múlté. Ez az új Erasmus+ alkalmazás elválaszthatatlan kísérője lesz az Erasmus+ mobilitási programban részt vevő diákoknak. Azáltal, hogy minden információ egy kattintással elérhető, gyorsabbá és stresszmentesebbé válik az ügyintézés, és rugalmasabbak lesznek a mindennapok. Az alkalmazáson keresztül elérhető európai diákigazolvány fontos lépés egy valódi európai oktatási térség megteremtése felé. Egy olyan térség felé mutat, ahol egyetlen diák sem érzi magát kirekesztettnek, mindenki hozzáfér ugyanazokhoz a szolgáltatásokhoz, és a tanulmányok elismerése is egységes.”

Az Android és az iOS rendszereken működő új alkalmazásban a diákok:

  • informálódhatnak az egyetemükkel partnerségben lévő intézményekről és kiválaszthatják külföldi tanulmányaik helyszínét;
  • aláírhatják online tanulási megállapodásukat;
  • böngészhetnek a rendezvények között, hasznos tanácsokat kaphatnak úti céljukról, és kapcsolatba léphetnek más diákokkal; valamint,
  • megigényelhetik az európai diákigazolványt, amellyel hozzáférhetnek a fogadó egyetemen és az adott országában nyújtott szolgáltatásokhoz, látogathatják a múzeumokat, részt vehetnek kulturális tevékenységekben és különféle kedvezményeket is igénybe vehetnek.

Jelenleg több mint 4000 egyetem vesz részt a Papírmentes Erasmus hálózatban, amely lehetővé teszi számukra a biztonságos adatcserét és a tanulmányi megállapodások könnyebb azonosítását. Ez a digitális együttműködés teszi lehetővé az európai diákigazolvány bevezetését és széles körű elismerését.

digitális oktatási cselekvési tervvel összhangban a 2021–2027 közötti időszakra vonatkozó új Erasmus+ program támogatja a digitális készségek fejlesztését, és hozzájárul az európai oktatási rendszerek digitális átállásához. A hétéves időszakra vonatkozó, 28 milliárd eurót meghaladó megnövelt költségvetéséből az Erasmus+ a világjárvány összefüggésében támogatni fogja az oktatási és képzési rendszerek ellenálló képességének fokozását is – olvasható a Bizottság közleményében.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-02 17:18:00
Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.