„Európa csak akkor marad fenn, ha visszaszorítjuk azokat, akik hitelteleníteni akarják”

„Európa csak akkor marad fenn, ha visszaszorítjuk azokat, akik hitelteleníteni akarják”
2022. 09. 03., 14:13

„A világnak a legjobb formájában lévő Európára van szüksége. Szükségünk van erre a reménységre” – mondta Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke.

„A tagállamok azért választották Európát, mert megértették, hogy a legjobb esély a közös fellépésben van. Európát választottuk” – mondta Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke a 2022-es Estoril konferencián elhangzott beszédében.

Metsola elnök hangsúlyozta, hogy döntéseket kell meghozni, mégpedig gyorsan. „Európa képes az átalakulásra, de meg kell találnunk a politikai bátorságot ahhoz, hogy megtegyük a kellő lépéseket, és változtassunk. Képesek vagyunk erre [...]. Mert ha nem mi írjuk a jövőt, azt olyanok írják majd, akik merőben mást akarnak elmesélni, és a történet vége is nagyon más lesz.”

A szuverén Ukrajna elleni jogtalan invázióval kapcsolatban a következőket mondta: „Büszke vagyok Európa válaszára. Kiálltunk Ukrajna mellett, katonai segítséget, politikai és diplomáciai támogatást nyújtottunk, több millió menekültet fogadtunk be, és példátlan mértékű finanszírozást biztosítottunk. A legfontosabb politikai lépés az volt, hogy Ukrajna uniós tagjelölti státuszt kapott, mert az országnak reményre van szüksége. Ukrajna Európáért küzd, és mi nem hagyjuk cserben.”

Az infláció kezelésére irányuló intézkedésekkel kapcsolatban kifejtette: „Az embereket aggasztja, hogy ki tudják-e fizeni a számlákat, ki tudnak-e jönni a hónap végéig, és milyen világot hagynak a gyermekeikre. Európának képesnek kell lennie kezelni a kihívásokat, legyen szó megélhetési költségekről, villamosenergia-árakról, éghajlatváltozásról, honvédelemről vagy élelmezésbiztonságról. Az egyetlen út az, ha egységesek maradunk. Vannak olyan döntések, amelyeket a negatív a hatások korlátozása érdekében most kell meghoznunk: ilyen a számlák maximálása, az árképzési rendszereink korrigálása, vagy a villamos energia árának a gáztól való függetlenítése. Eközben dolgozunk a hosszú távú stratégián. Ha volt valaha szükség »több Európára«, akkor az pont itt és most van.”

„Európa csak akkor marad fenn, ha küzdünk érte. Ha nem vesszük magától értetődőnek. Ha értjük és megmagyarázzuk előnyeit. Ha visszaszorítjuk azokat, akik hitelteleníteni akarják. Ha képesek vagyunk megreformálni és újrafogalmazni projektünket” – hangsúlyozta Roberta Metsola.

Roberta Metsola beszéde itt olvasható magyarul.

Európai Parlament

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-05 15:13:56
Az energiaárak rendkívüli növekedése, a rekordmagas infláció és az általános gazdasági bizonytalanság szinte minden szektoron nyomot hagy. Míg a munkaerőpiacon egyelőre nem tapasztalni jelentős változásokat, kérdés, hogy ez meddig maradhat így.
2022-12-05 13:13:00
Idén december 5–18. között rendelte el a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára. Az egész országra kiterjedő kéthetes ellenőrzéssorozat idején a szakemberek fokozott jelenléte várható az élelmiszerlánc minden területén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS