„Európa csak akkor marad fenn, ha visszaszorítjuk azokat, akik hitelteleníteni akarják”

„Európa csak akkor marad fenn, ha visszaszorítjuk azokat, akik hitelteleníteni akarják”
2022. 09. 03., 14:13

„A világnak a legjobb formájában lévő Európára van szüksége. Szükségünk van erre a reménységre” – mondta Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke.

„A tagállamok azért választották Európát, mert megértették, hogy a legjobb esély a közös fellépésben van. Európát választottuk” – mondta Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke a 2022-es Estoril konferencián elhangzott beszédében.

Metsola elnök hangsúlyozta, hogy döntéseket kell meghozni, mégpedig gyorsan. „Európa képes az átalakulásra, de meg kell találnunk a politikai bátorságot ahhoz, hogy megtegyük a kellő lépéseket, és változtassunk. Képesek vagyunk erre [...]. Mert ha nem mi írjuk a jövőt, azt olyanok írják majd, akik merőben mást akarnak elmesélni, és a történet vége is nagyon más lesz.”

A szuverén Ukrajna elleni jogtalan invázióval kapcsolatban a következőket mondta: „Büszke vagyok Európa válaszára. Kiálltunk Ukrajna mellett, katonai segítséget, politikai és diplomáciai támogatást nyújtottunk, több millió menekültet fogadtunk be, és példátlan mértékű finanszírozást biztosítottunk. A legfontosabb politikai lépés az volt, hogy Ukrajna uniós tagjelölti státuszt kapott, mert az országnak reményre van szüksége. Ukrajna Európáért küzd, és mi nem hagyjuk cserben.”

Az infláció kezelésére irányuló intézkedésekkel kapcsolatban kifejtette: „Az embereket aggasztja, hogy ki tudják-e fizeni a számlákat, ki tudnak-e jönni a hónap végéig, és milyen világot hagynak a gyermekeikre. Európának képesnek kell lennie kezelni a kihívásokat, legyen szó megélhetési költségekről, villamosenergia-árakról, éghajlatváltozásról, honvédelemről vagy élelmezésbiztonságról. Az egyetlen út az, ha egységesek maradunk. Vannak olyan döntések, amelyeket a negatív a hatások korlátozása érdekében most kell meghoznunk: ilyen a számlák maximálása, az árképzési rendszereink korrigálása, vagy a villamos energia árának a gáztól való függetlenítése. Eközben dolgozunk a hosszú távú stratégián. Ha volt valaha szükség »több Európára«, akkor az pont itt és most van.”

„Európa csak akkor marad fenn, ha küzdünk érte. Ha nem vesszük magától értetődőnek. Ha értjük és megmagyarázzuk előnyeit. Ha visszaszorítjuk azokat, akik hitelteleníteni akarják. Ha képesek vagyunk megreformálni és újrafogalmazni projektünket” – hangsúlyozta Roberta Metsola.

Roberta Metsola beszéde itt olvasható magyarul.

Európai Parlament

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-06-08 17:41:04
30 ingyenesen letölthető játékból 24-ben volt lehetőség a játékon belüli vásárlásra. A közbenső reklámok gyakran „jutalmakat” ígérnek, vásárlásra vagy újabb letöltésekre ösztönöznek – többek között ezeket tárták fel a Gazdasági Versenyhivatal szakértői a mobiltelefonra ingyenesen letölthető, gyermekeket célzó játékok gyorselemzése során.
2023-06-08 16:41:10
A digitalizáció tartja szinten a hazai vállalatok innovációs tevékenységét. Új termékek, szolgáltatások bevezetésével kivárnak a vállalatok, inkább saját háttérfolyamataikat igyekeznek hatékonyabbá tenni. Így a K&H innovációs indexe szinten maradt.
2023-06-08 12:41:03
A lakásbiztosítások kiemelt szerepet kapnak a nyár elején gyakran előforduló viharok és az azok okozta károk miatt – közölte a Netrisk.hu. Ha régen, akár 5 évvel vagy korábban kötött lakásbiztosításról van szó, érdemes megnézni, milyen értékű az ingatlan.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS