„Európa csak akkor marad fenn, ha visszaszorítjuk azokat, akik hitelteleníteni akarják”

„Európa csak akkor marad fenn, ha visszaszorítjuk azokat, akik hitelteleníteni akarják”
2022. 09. 03., 14:13

„A világnak a legjobb formájában lévő Európára van szüksége. Szükségünk van erre a reménységre” – mondta Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke.

„A tagállamok azért választották Európát, mert megértették, hogy a legjobb esély a közös fellépésben van. Európát választottuk” – mondta Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke a 2022-es Estoril konferencián elhangzott beszédében.

Metsola elnök hangsúlyozta, hogy döntéseket kell meghozni, mégpedig gyorsan. „Európa képes az átalakulásra, de meg kell találnunk a politikai bátorságot ahhoz, hogy megtegyük a kellő lépéseket, és változtassunk. Képesek vagyunk erre [...]. Mert ha nem mi írjuk a jövőt, azt olyanok írják majd, akik merőben mást akarnak elmesélni, és a történet vége is nagyon más lesz.”

A szuverén Ukrajna elleni jogtalan invázióval kapcsolatban a következőket mondta: „Büszke vagyok Európa válaszára. Kiálltunk Ukrajna mellett, katonai segítséget, politikai és diplomáciai támogatást nyújtottunk, több millió menekültet fogadtunk be, és példátlan mértékű finanszírozást biztosítottunk. A legfontosabb politikai lépés az volt, hogy Ukrajna uniós tagjelölti státuszt kapott, mert az országnak reményre van szüksége. Ukrajna Európáért küzd, és mi nem hagyjuk cserben.”

Az infláció kezelésére irányuló intézkedésekkel kapcsolatban kifejtette: „Az embereket aggasztja, hogy ki tudják-e fizeni a számlákat, ki tudnak-e jönni a hónap végéig, és milyen világot hagynak a gyermekeikre. Európának képesnek kell lennie kezelni a kihívásokat, legyen szó megélhetési költségekről, villamosenergia-árakról, éghajlatváltozásról, honvédelemről vagy élelmezésbiztonságról. Az egyetlen út az, ha egységesek maradunk. Vannak olyan döntések, amelyeket a negatív a hatások korlátozása érdekében most kell meghoznunk: ilyen a számlák maximálása, az árképzési rendszereink korrigálása, vagy a villamos energia árának a gáztól való függetlenítése. Eközben dolgozunk a hosszú távú stratégián. Ha volt valaha szükség »több Európára«, akkor az pont itt és most van.”

„Európa csak akkor marad fenn, ha küzdünk érte. Ha nem vesszük magától értetődőnek. Ha értjük és megmagyarázzuk előnyeit. Ha visszaszorítjuk azokat, akik hitelteleníteni akarják. Ha képesek vagyunk megreformálni és újrafogalmazni projektünket” – hangsúlyozta Roberta Metsola.

Roberta Metsola beszéde itt olvasható magyarul.

Európai Parlament

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS