Turizmusfejlesztési hozzájárulás

Itt találod az összes cikket a „turizmusfejlesztési hozzájárulás” témában!

Turizmusfejlesztési hozzájárulás: közelgő határidőre figyelmeztet a NAV

Turizmusfejlesztési hozzájárulás: közelgő határidőre figyelmeztet a NAV

A havi és negyedéves bevallóknak 2023. október 20-áig kell benyújtaniuk a 23TFEJLH jelű nyomtatványt, és befizetniük a turizmusfejlesztési hozzájárulást – hívja fel a figyelmet az adóhivatal.
2023. 04. 26., 10:44
Újra kell turizmusfejlesztési hozzájárulást fizetni

2023 március 31-én lejárt a turizmus-vendéglátás ágazatot segítő veszélyhelyzeti moratórium, így az érintettek újra kötelesek turizmusfejlesztési hozzájárulást fizetni – hívja fel a figyelmet a NAV.

2022. 11. 27., 16:55
Március végéig nem kell turizmusfejlesztési hozzájárulást fizetni

A turizmus-vendéglátás ágazatot segítő intézkedések életbe lépésével a 2022. október 1. és 2023. március 31. közötti időszakra nem kell a turizmusfejlesztési hozzájárulást megállapítani, bevallani és megfizetni – hívja fel a figyelmet a NAV.

2022. 02. 25., 12:39
Turizmusfejlesztési hozzájárulás: „nincs teendő”

A 2021. december 31-éig érvényes veszélyhelyzeti adózási könnyítési szabály alapján 2022. február 25-én nincs teendő az – áfabevallási időszakkal megegyezően – éves időszakra vonatkozó turizmusfejlesztési hozzájárulás bevallásával és megfizetésével.

2021. 06. 15., 14:45
Idén nem kell turizmusfejlesztési hozzájárulást fizetni

Nem kell turizmusfejlesztési hozzájárulást fizetni 2021. január 1-től 2021. december 31-ig a koronavírus-világjárványt követő, a gazdaság újraindítását elősegítő adózási intézkedésekről szóló kormányrendelet szerint.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS