Szupermenta

Itt találod az összes cikket a „Szupermenta” témában!

Piros lett a paradicsom a Nébih „kertjében”

Piros lett a paradicsom a Nébih „kertjében”

A szakemberek összesen 25 vetőmag tételt vetettek el, és figyelemmel kísérték a fejlődésüket a mag földbe kerülésétől egészen a paradicsomok betakarításáig.
2022. 02. 08., 19:09
Megvannak Magyarország legjobb ételízesítői

Az ételízesítők is sorra kerültek a Szupermenta termékteszt programban, mely során 35 terméket vizsgáltak a Nébih szakemberei. 27 ételízesítőnél fordultak elő jelölési hibák, továbbá a hatóság – már a tesztfolyamat legelején, tavaly júliusban – öt, zellert is tartalmazó ételízesítőt kivont a forgalomból, mert a csomagoláson nem jelölték az allergén jelenlétét.

2021. 11. 25., 19:08
Babapiskótákat vizsgált a Nébih

A Szupermenta termékteszten ezúttal 24 babapiskótát, illetve babapiskóta jellegű terméket vizsgáltak a Nébih szakemberei.

2021. 08. 31., 18:45
TV paprikát neveltek a Nébih szakemberei

A Szupermenta tavaszi terméktesztjén vizsgált paprikavetőmagokkal végeztek kísérletet a Nébih monorierdei fajtakitermesztő állomásán a szakemberek. Összesen 23 terméket vetettek el, és figyelemmel kísérték a fejlődésüket a mag földbe kerülésétől egészen a „tölteni való” paprika betakarításáig.

2021. 08. 26., 15:30
Megbüntették a meggyes sörökkel hibázókat

Meggyes söröket vizsgált a Nébih. Négy terméknél jelölési hibák miatt élelmiszer-ellenőrzési bírságot, hatnál nem megfelelő nyomonkövetés miatt élelmiszerlánc-felügyeleti bírságot szabtak ki.

2020. 09. 23., 16:00
Teljes kiőrlésű „kenyerek”: itt a Nébih-rangsor

A Szupermenta program legújabb tesztje 16 teljes kiőrlésű búzaliszt és 2 Graham-liszt felhasználásával készült péktermék – köztük toast, vekni és cipó – komplex vizsgálatával zajlott. Egy minőségi és számos jelölési hiba miatt 11 termék esetében indítottak hatósági eljárást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.

2020. 08. 06., 15:45
Frissensült coli baktériummal? Lépett a Nébih

Öt kategóriában összesen 26 készételt rendeltek házhoz a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei, a laboratóriumi eredmények alapján három vendéglátó egységben helyszíni ellenőrzést tartottak, egy vendéglátó vállalkozás működését ideiglenesen fel is függesztették.

2019. 10. 30., 15:15
A Penny Market sárgarépája nyert a Nébih vaktesztjén

Előre csomagolt sárgarépákat vizsgált a legújabb Szupermenta teszt során a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hivatal szakemberei összesen 11 terméket ellenőriztek, amelyek között 8 magyar, egy holland, egy olasz és egy osztrák származású sárgarépa szerepelt. Bio és hagyományos termesztésű, valamint esztétikailag kifogásolható termékek is kerültek a Nébih kosarába.

2019. 05. 09., 17:45
Több termék is megbukott a kutyasampon-teszten

A kutyasamponokat vizsgálta Szupermenta programjában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih); a 24 tesztelt termékből összesen 4 készítmény nem tartalmazta a deklarált hatóanyag mennyiséget.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS