Szerződéskötés

Itt találod az összes cikket a „szerződéskötés” témában!

Hogyan jöhet létre egy szerződés?

Hogyan jöhet létre egy szerződés?

Lehet, hogy akkor is kötöttél szerződést, amikor nem tudtad, hogy éppen azt teszed?
2020. 07. 22., 10:45
A foglaló új szabályai: nem minden maradt a régiben

Valószínű, hogy ismerősen cseng a foglaló szó, hiszen igen ritka, hogy egy adásvételi szerződésben ne szerepeljen. De biztosan jól tudod az új szabályait? Mi az, amit az új Polgári Törvénykönyv másként szabályoz a foglalónál, mint ahogyan korábban már megszoktuk? A kérdésekre dr. Kocsis Ildikó ügyvéd válaszol.

2020. 01. 07., 18:31
Vita esetén miként kell értelmezni a szerződéseket?

Amikor szerződéskötésre kerül sor, a szerződő felek a közöttük létrejött megállapodás lényeges feltételeit foglalják szerződésbe. Előfordulhat azonban, hogy a szerződés valamely rendelkezését nem sikerül egyértelműen megfogalmazni vagy a felek valamelyike utólag kétségbe vonja egy szerződési feltétel tartalmát.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS