Sörfőzés

Itt találod az összes cikket a „sörfőzés” témában!

Világmegmentővé válhat a sör: a gyártásának hulladéka megtisztítja a vizet

Világmegmentővé válhat a sör: a gyártásának hulladéka megtisztítja a vizet

Óriási jelentősége lehet az MIT új felfedezésnek: a tudósok azt állítják, hogy a sör erjesztése után visszamaradó hulladék alkalmas a vízben lévő halálos ólomszennyeződések kiszűrésére. Az UNICEF szerint a világon 2,2 milliárd ember nem fér hozzá biztonságos, tiszta ivóvízhez.
2024. 01. 13., 09:00
Házi sörfőzde: ezzel az okos készülékkel otthon készülhet a sör

Kifejlesztettek és hamarosan piacra dobnak egy olyan eszközt, amivel a sör az otthon elkészíthető italok közé kerül, ráadásul a fogyasztása gyakorlatilag hulladékmentessé válik. A berendezés önmagában egy sörfőzde, hiszen egyesíti a sörfőzés, az erjesztés és a csapolás folyamatát.

2021. 06. 03., 18:15
Szombaton tartják a Nyitott Főzdék Napját

Országszerte huszonöt magyar kisüzemi sörfőzde várja a látogatókat sörkóstolókkal, új főzetek bemutatóival és számos egyéb programmal szombaton a 2. Nyitott Főzdék Napján.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS