Válasz a home office-ra, ingyenes megoldás a lakásbiztosításhoz

2021. 04. 28., 12:15

A koronavírus-járvány magyarországi megjelenése előtt 3 százalék körüli volt a rendszeresen otthonról dolgozók aránya összevetve az irodai dolgozókkal. A tavalyi korlátozások elrendelésekor sokan váltottak otthoni munkavégzésre, amely kockázatokkal is járhat. Pláne, ha a cégtől kapott, komolyabb értékű informatikai eszközök is „hazaköltöztek”. A K&H Biztosító most egy ingyenes megoldással jött elő, fedezetbővítéssel védelmet nyújt a munkáltatótól kapott eszközökre.

A koronavírus-járvány magyarországi megjelenése óta bekövetkezett hullámok nyomán elrendelt korlátozások mindennapossá tették az otthoni munkavégzést, sokan tehát a lakásukra cserélték a korábban megszokott munkahelyet.

„A home office térnyerésével az otthonunkban újonnan kialakított iroda vagy tanulósarok nem saját eszközeire is érdemes biztosítással gondolni, főként azért, mert ezek az eszközök jelentik most sokaknak a munkahelyhez vagy iskolához való csatlakozás egyetlen esélyét” – mondta Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese.

„Az otthon használt munkahelyi eszközök biztosítása hangsúlyosabbá vált, ezért a meglévő és új K&H lakásbiztosítási szerződésekhez egy új fedezetet vezettünk be. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy külön díj megfizetése nélkül egy fedezetbővítést kapnak ügyfeleink az otthoni munkavégzés esetére, amennyiben a kár időpontjában rendelkeznek K&H Biztosító ügyfélportál szolgáltatói szerződéssel”– tette hozzá.

Akik tehát rendelkeznek K&H lakásbiztosítással, de még nem regisztrálták a K&H Biztosító ügyfélportáljára, néhány kattintással könnyedén megtehetik és egyből él a fedezetbővítés is.

A munkavégzéshez használt, de más tulajdonában lévő eszközökre tehát egyszerű és ingyenes biztosítási megoldást nyújt a K&H, legyen szó laptopról, tabletről, asztali számítógépről, monitorról, billentyűzetről vagy egérről. Amennyiben ezekben a munkáltató által adott eszközökben olyan kár keletkezik, amelyet a biztosított okoz, akkor egy biztosítási időszakban egy alkalommal 50 ezer forintig nyújt kártérítést a K&H Biztosító. A kártérítéshez egy munkáltatói igazolást kell benyújtani, pontosan leírni az esetet, valamint nyilatkozni, hogy a munkavállalónak magának milyen kártérítést kell fizetnie.

Kaszab Attila azt is elmondta, hogy az otthoni munkavégzés elsősorban a járvány miatt kényszerből terjedt el, de könnyen elképzelhető, hogy több vállalatnál az otthoni munka a korábbinál nagyobb szerepet kap a járvány után is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Siker volt megnyerni az első nagy ügyfeleket, a nagyobb, hosszú távú tendereket, a hazai és külföldi díjakat. A legnagyobb siker mégis az, hogy a mindennapokban azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit szeretek – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.
2023-09-26 18:26:00
„Növekszik a 30 év alattiak körében a házasságkötések száma és a gyermekesek aránya, viszont öregszik is a társadalom. Nőtt a foglalkoztatottság, a modern technológiák miatt átrendeződik a munkaerőpiac, fejlődik és egyben változik Magyarország.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS