Válasz a home office-ra, ingyenes megoldás a lakásbiztosításhoz

2021. 04. 28., 12:15

A koronavírus-járvány magyarországi megjelenése előtt 3 százalék körüli volt a rendszeresen otthonról dolgozók aránya összevetve az irodai dolgozókkal. A tavalyi korlátozások elrendelésekor sokan váltottak otthoni munkavégzésre, amely kockázatokkal is járhat. Pláne, ha a cégtől kapott, komolyabb értékű informatikai eszközök is „hazaköltöztek”. A K&H Biztosító most egy ingyenes megoldással jött elő, fedezetbővítéssel védelmet nyújt a munkáltatótól kapott eszközökre.

A koronavírus-járvány magyarországi megjelenése óta bekövetkezett hullámok nyomán elrendelt korlátozások mindennapossá tették az otthoni munkavégzést, sokan tehát a lakásukra cserélték a korábban megszokott munkahelyet.

„A home office térnyerésével az otthonunkban újonnan kialakított iroda vagy tanulósarok nem saját eszközeire is érdemes biztosítással gondolni, főként azért, mert ezek az eszközök jelentik most sokaknak a munkahelyhez vagy iskolához való csatlakozás egyetlen esélyét” – mondta Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese.

„Az otthon használt munkahelyi eszközök biztosítása hangsúlyosabbá vált, ezért a meglévő és új K&H lakásbiztosítási szerződésekhez egy új fedezetet vezettünk be. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy külön díj megfizetése nélkül egy fedezetbővítést kapnak ügyfeleink az otthoni munkavégzés esetére, amennyiben a kár időpontjában rendelkeznek K&H Biztosító ügyfélportál szolgáltatói szerződéssel”– tette hozzá.

Akik tehát rendelkeznek K&H lakásbiztosítással, de még nem regisztrálták a K&H Biztosító ügyfélportáljára, néhány kattintással könnyedén megtehetik és egyből él a fedezetbővítés is.

A munkavégzéshez használt, de más tulajdonában lévő eszközökre tehát egyszerű és ingyenes biztosítási megoldást nyújt a K&H, legyen szó laptopról, tabletről, asztali számítógépről, monitorról, billentyűzetről vagy egérről. Amennyiben ezekben a munkáltató által adott eszközökben olyan kár keletkezik, amelyet a biztosított okoz, akkor egy biztosítási időszakban egy alkalommal 50 ezer forintig nyújt kártérítést a K&H Biztosító. A kártérítéshez egy munkáltatói igazolást kell benyújtani, pontosan leírni az esetet, valamint nyilatkozni, hogy a munkavállalónak magának milyen kártérítést kell fizetnie.

Kaszab Attila azt is elmondta, hogy az otthoni munkavégzés elsősorban a járvány miatt kényszerből terjedt el, de könnyen elképzelhető, hogy több vállalatnál az otthoni munka a korábbinál nagyobb szerepet kap a járvány után is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS