Hogyan érdemes felkészülni az idei síszezonra?

2021. 09. 30., 19:45

Az elmúlt hetekben jó híreket kaptak a téli sportok szerelmesei, ugyanis egyre több helyről lehetett hallani, hogy a népszerű síparadicsomokban idén nem marad el a szezon, a külföldieket is várják.

A tavaly szinte végig zárlat alatt lévő Ausztriában sem lesz ez másképp a jelenleg hivatalos információk szerint: kapacitáskorlátozás és a kötelező távolságtartás betartása nélkül nyitva lehetnek majd a síliftek, valamint vendéglátóhelyek.

Az enyhítések ellenére ez a síszezon nem lesz olyan, mint a korábban megszokottak, ezért fontos felkészülten nekivágni az utazásnak.

Hol lehet utánanézni az adott ország vagy síterep utazási korlátozásainak?

Az éppen aktuális utazási korlátozásokkal kapcsolatban a Konzuli Szolgálat oldalán lehet tájékozódni, azonban az egyes sírégiókban bevezethetnek korlátozásokat, így érdemes felkeresni a síterepek weboldalát is.

Mi történik, ha fertőzés miatt le kell mondani az utazást?

A koronavírus árnyékában arra sem árt gondolni, hogy mi történik, ha az utazás előtt valaki megfertőződik a vírussal és emiatt ugrott az előre befizetett szállás, síbérlet és programok ára. Az ilyen esetekben jöhet jól az utasbiztosítás, mivel számos ajánlat tartalmaz útlemondást, valamint fedezheti a vírus okozta többletköltségeket, mint a karantén és a hazautazás költsége.

Milyen egészségügyi ellátásokat jó, ha tartalmaz a biztosítás?

A sípályán már egy könnyebb sérülés esetén is szükség lehet hegyi mentésre, vagy akár helikopteres mentésre a lejutáshoz, hiszen nehezen megközelíthető terepről beszélünk. Már önmagában a mentés is milliós összegekbe kerülhet, de ezen felül számolni kell az orvosi ellátás, valamint a gyógyszerek költségével is.

Emellett az utasbiztosítások nagy részébe bekerült a koronavírus miatti sürgősségi orvosi- és egészségügyi ellátás fedezete is, valamint bizonyos csomagok az első hatóságilag elrendelt teszt költségét is tartalmazzák.

Mivel az utazás célja kifejezetten a sportolásra irányul, ezért magasabb kockázattal kell számolni, mintha csak Bécsben sétálgatna az ember egy pár napot. A fokozott kockázat miatt a síelés megkülönböztetett helyen szerepel a biztosításokban, ezért a síbiztosítások napidíja valamivel magasabb, mint az általános utasbiztosításoké.

Mit tartalmazzon még az utasbiztosítás?

A legtöbben autóval indulnak síelni, hiszen a bőröndök mellett a sílécek szállítását is meg kell oldani. A megfelelő műszaki állapotban lévő autó nagyon fontos egy ilyen terepen, azonban meghibásodás bárhol bárkivel történhet. Éppen ezért jöhet jól, ha az utasbiztosítás járműre vonatkozó segítségnyújtási fedezetet (assistancet) is tartalmaz, melynek keretében a helyszíni javítást, az autómentést vagy akár a csereautó biztosítását is fedezheti a biztosító.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS