Hogyan érdemes felkészülni az idei síszezonra?

2021. 09. 30., 19:45

Az elmúlt hetekben jó híreket kaptak a téli sportok szerelmesei, ugyanis egyre több helyről lehetett hallani, hogy a népszerű síparadicsomokban idén nem marad el a szezon, a külföldieket is várják.

A tavaly szinte végig zárlat alatt lévő Ausztriában sem lesz ez másképp a jelenleg hivatalos információk szerint: kapacitáskorlátozás és a kötelező távolságtartás betartása nélkül nyitva lehetnek majd a síliftek, valamint vendéglátóhelyek.

Az enyhítések ellenére ez a síszezon nem lesz olyan, mint a korábban megszokottak, ezért fontos felkészülten nekivágni az utazásnak.

Hol lehet utánanézni az adott ország vagy síterep utazási korlátozásainak?

Az éppen aktuális utazási korlátozásokkal kapcsolatban a Konzuli Szolgálat oldalán lehet tájékozódni, azonban az egyes sírégiókban bevezethetnek korlátozásokat, így érdemes felkeresni a síterepek weboldalát is.

Mi történik, ha fertőzés miatt le kell mondani az utazást?

A koronavírus árnyékában arra sem árt gondolni, hogy mi történik, ha az utazás előtt valaki megfertőződik a vírussal és emiatt ugrott az előre befizetett szállás, síbérlet és programok ára. Az ilyen esetekben jöhet jól az utasbiztosítás, mivel számos ajánlat tartalmaz útlemondást, valamint fedezheti a vírus okozta többletköltségeket, mint a karantén és a hazautazás költsége.

Milyen egészségügyi ellátásokat jó, ha tartalmaz a biztosítás?

A sípályán már egy könnyebb sérülés esetén is szükség lehet hegyi mentésre, vagy akár helikopteres mentésre a lejutáshoz, hiszen nehezen megközelíthető terepről beszélünk. Már önmagában a mentés is milliós összegekbe kerülhet, de ezen felül számolni kell az orvosi ellátás, valamint a gyógyszerek költségével is.

Emellett az utasbiztosítások nagy részébe bekerült a koronavírus miatti sürgősségi orvosi- és egészségügyi ellátás fedezete is, valamint bizonyos csomagok az első hatóságilag elrendelt teszt költségét is tartalmazzák.

Mivel az utazás célja kifejezetten a sportolásra irányul, ezért magasabb kockázattal kell számolni, mintha csak Bécsben sétálgatna az ember egy pár napot. A fokozott kockázat miatt a síelés megkülönböztetett helyen szerepel a biztosításokban, ezért a síbiztosítások napidíja valamivel magasabb, mint az általános utasbiztosításoké.

Mit tartalmazzon még az utasbiztosítás?

A legtöbben autóval indulnak síelni, hiszen a bőröndök mellett a sílécek szállítását is meg kell oldani. A megfelelő műszaki állapotban lévő autó nagyon fontos egy ilyen terepen, azonban meghibásodás bárhol bárkivel történhet. Éppen ezért jöhet jól, ha az utasbiztosítás járműre vonatkozó segítségnyújtási fedezetet (assistancet) is tartalmaz, melynek keretében a helyszíni javítást, az autómentést vagy akár a csereautó biztosítását is fedezheti a biztosító.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.
2024-05-22 10:50:14
Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS