Hogyan érdemes felkészülni az idei síszezonra?

2021. 09. 30., 19:45

Az elmúlt hetekben jó híreket kaptak a téli sportok szerelmesei, ugyanis egyre több helyről lehetett hallani, hogy a népszerű síparadicsomokban idén nem marad el a szezon, a külföldieket is várják.

A tavaly szinte végig zárlat alatt lévő Ausztriában sem lesz ez másképp a jelenleg hivatalos információk szerint: kapacitáskorlátozás és a kötelező távolságtartás betartása nélkül nyitva lehetnek majd a síliftek, valamint vendéglátóhelyek.

Az enyhítések ellenére ez a síszezon nem lesz olyan, mint a korábban megszokottak, ezért fontos felkészülten nekivágni az utazásnak.

Hol lehet utánanézni az adott ország vagy síterep utazási korlátozásainak?

Az éppen aktuális utazási korlátozásokkal kapcsolatban a Konzuli Szolgálat oldalán lehet tájékozódni, azonban az egyes sírégiókban bevezethetnek korlátozásokat, így érdemes felkeresni a síterepek weboldalát is.

Mi történik, ha fertőzés miatt le kell mondani az utazást?

A koronavírus árnyékában arra sem árt gondolni, hogy mi történik, ha az utazás előtt valaki megfertőződik a vírussal és emiatt ugrott az előre befizetett szállás, síbérlet és programok ára. Az ilyen esetekben jöhet jól az utasbiztosítás, mivel számos ajánlat tartalmaz útlemondást, valamint fedezheti a vírus okozta többletköltségeket, mint a karantén és a hazautazás költsége.

Milyen egészségügyi ellátásokat jó, ha tartalmaz a biztosítás?

A sípályán már egy könnyebb sérülés esetén is szükség lehet hegyi mentésre, vagy akár helikopteres mentésre a lejutáshoz, hiszen nehezen megközelíthető terepről beszélünk. Már önmagában a mentés is milliós összegekbe kerülhet, de ezen felül számolni kell az orvosi ellátás, valamint a gyógyszerek költségével is.

Emellett az utasbiztosítások nagy részébe bekerült a koronavírus miatti sürgősségi orvosi- és egészségügyi ellátás fedezete is, valamint bizonyos csomagok az első hatóságilag elrendelt teszt költségét is tartalmazzák.

Mivel az utazás célja kifejezetten a sportolásra irányul, ezért magasabb kockázattal kell számolni, mintha csak Bécsben sétálgatna az ember egy pár napot. A fokozott kockázat miatt a síelés megkülönböztetett helyen szerepel a biztosításokban, ezért a síbiztosítások napidíja valamivel magasabb, mint az általános utasbiztosításoké.

Mit tartalmazzon még az utasbiztosítás?

A legtöbben autóval indulnak síelni, hiszen a bőröndök mellett a sílécek szállítását is meg kell oldani. A megfelelő műszaki állapotban lévő autó nagyon fontos egy ilyen terepen, azonban meghibásodás bárhol bárkivel történhet. Éppen ezért jöhet jól, ha az utasbiztosítás járműre vonatkozó segítségnyújtási fedezetet (assistancet) is tartalmaz, melynek keretében a helyszíni javítást, az autómentést vagy akár a csereautó biztosítását is fedezheti a biztosító.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-23 17:45:00
Az egész országban várható csapadéknak köszönhetően csökken a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve 2023. szeptember 24-től az ország egész területén visszavonja a tűzgyújtási tilalmat.
2023-09-23 11:30:00
A Komáromban készült és nyár elején a Dunán, majd a Sió-csatornán a Balatonhoz szétszerelt állapotban eljuttatott hajók közül egy kompot és egy katamaránt már sikerült összeszerelni, de még hátravan a beüzemelés, a hatósági szemlék, és a személyzet betanítása – tájékoztatott Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.
2023-09-22 19:22:00
Szeptember 21-én hatályba lépett a chipekről szóló európai jogszabály, amelynek célja, hogy a félvezető-technológiák és -alkalmazások terén biztosítsa az EU ellátásbiztonságát, rezilienciáját és technológiai vezető szerepét.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS