Hogyan érdemes felkészülni az idei síszezonra?

2021. 09. 30., 19:45

Az elmúlt hetekben jó híreket kaptak a téli sportok szerelmesei, ugyanis egyre több helyről lehetett hallani, hogy a népszerű síparadicsomokban idén nem marad el a szezon, a külföldieket is várják.

A tavaly szinte végig zárlat alatt lévő Ausztriában sem lesz ez másképp a jelenleg hivatalos információk szerint: kapacitáskorlátozás és a kötelező távolságtartás betartása nélkül nyitva lehetnek majd a síliftek, valamint vendéglátóhelyek.

Az enyhítések ellenére ez a síszezon nem lesz olyan, mint a korábban megszokottak, ezért fontos felkészülten nekivágni az utazásnak.

Hol lehet utánanézni az adott ország vagy síterep utazási korlátozásainak?

Az éppen aktuális utazási korlátozásokkal kapcsolatban a Konzuli Szolgálat oldalán lehet tájékozódni, azonban az egyes sírégiókban bevezethetnek korlátozásokat, így érdemes felkeresni a síterepek weboldalát is.

Mi történik, ha fertőzés miatt le kell mondani az utazást?

A koronavírus árnyékában arra sem árt gondolni, hogy mi történik, ha az utazás előtt valaki megfertőződik a vírussal és emiatt ugrott az előre befizetett szállás, síbérlet és programok ára. Az ilyen esetekben jöhet jól az utasbiztosítás, mivel számos ajánlat tartalmaz útlemondást, valamint fedezheti a vírus okozta többletköltségeket, mint a karantén és a hazautazás költsége.

Milyen egészségügyi ellátásokat jó, ha tartalmaz a biztosítás?

A sípályán már egy könnyebb sérülés esetén is szükség lehet hegyi mentésre, vagy akár helikopteres mentésre a lejutáshoz, hiszen nehezen megközelíthető terepről beszélünk. Már önmagában a mentés is milliós összegekbe kerülhet, de ezen felül számolni kell az orvosi ellátás, valamint a gyógyszerek költségével is.

Emellett az utasbiztosítások nagy részébe bekerült a koronavírus miatti sürgősségi orvosi- és egészségügyi ellátás fedezete is, valamint bizonyos csomagok az első hatóságilag elrendelt teszt költségét is tartalmazzák.

Mivel az utazás célja kifejezetten a sportolásra irányul, ezért magasabb kockázattal kell számolni, mintha csak Bécsben sétálgatna az ember egy pár napot. A fokozott kockázat miatt a síelés megkülönböztetett helyen szerepel a biztosításokban, ezért a síbiztosítások napidíja valamivel magasabb, mint az általános utasbiztosításoké.

Mit tartalmazzon még az utasbiztosítás?

A legtöbben autóval indulnak síelni, hiszen a bőröndök mellett a sílécek szállítását is meg kell oldani. A megfelelő műszaki állapotban lévő autó nagyon fontos egy ilyen terepen, azonban meghibásodás bárhol bárkivel történhet. Éppen ezért jöhet jól, ha az utasbiztosítás járműre vonatkozó segítségnyújtási fedezetet (assistancet) is tartalmaz, melynek keretében a helyszíni javítást, az autómentést vagy akár a csereautó biztosítását is fedezheti a biztosító.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-30 10:11:00
Továbbra is a széles szakadék a lakáspiacon a kínálat és a kereslet között, és ez egyre inkább tetten érhető a használt lakások átlagos négyzetméterárának alakulásában; januárhoz képest már több helyen árcsökkenés látható – derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

A szervezők célja, hogy összehozzák a kenyér szerelmeseit, hogy kicserélhessék tapasztalataikat, hogy visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyérsütés fogalmát, készítésének változatait, eredeti ízeit.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS