A Baltikumban is megjelent a Netrisk-csoport

2021. 09. 02., 13:00

A Netrisk-csoport megvásárolta a litván Edrauda.lt online biztosítás-összehasonlító portált üzemeltető társaságok 100 százalékos tulajdonrészét. A cégcsoport tevékenysége ennek nyomán immár Magyarország, Csehország és Szlovákia mellett Litvániára is kiterjed. A dinamikusan bővülő cégcsoport élére ezzel egy időben új vezérigazgató is érkezett Robert Sokolowski személyében.

A 2009-ben alapított Edrauda ma Litvánia vezető online biztosítás-összehasonlító portálja, jelenleg csaknem 150 ezer ügyféllel rendelkezik. A társaság gépjármű- és lakásbiztosításokon túl egyre újabb biztosítási területeken is kényelmes, gyors és költséghatékony lehetőséget kínál a biztosítási díjak összehasonlítására.

A Netrisk-csoporthoz való csatlakozással olyan gyorsan fejlődő cégekhez csatlakozik, mint a Netrisk.hu, Biztositas.hu, Klikpojisteni.cz , Porovnej24.cz, illetve a Netfinancie.sk.

Kárpáti Dávid, a Netrisk-csoport vállalatfejlesztési igazgatója a tranzakció kapcsán kiemelte: „Stratégiánkat követve fokozatosan összefogjuk a kelet-közép-európai régió vezető biztosításközvetítő és -összehasonlító cégeit. Az Edrauda igen komoly eredményeket ért el a termékinnováció terén, miközben a céget kiváló csapat üzemelteti. Célunk, hogy tudásunk és tapasztalataink megosztásával az Edraudát is aktívan támogassuk a további organikus és akvizíciós növekedésben.”

„A Netrisk-csoporthoz való csatlakozás ígéretes lehetőség a számunkra – mondta Rima Kazlauskaité, az Erdauda ügyvezetője és társalapítója. – A tranzakció révén hozzájuthatunk mindahhoz a forráshoz és szakmai támogatáshoz, amelynek révén innovatív megoldásokkal és fokozott növekedéssel.”

Új ügyvezető irányítja a Netrisk-csoport működését

Új pozíció jött létre a Netrisk-csoport élén: a csoport vezérigazgatói posztja, amelyet szeptember 2-től Robert Sokolowski tölt majd be. A szakember az elmúlt három évben a Zurich Insurance közvetlen biztosításértékesítésének globális vezetője volt, immár két évtizedes vezetői tapasztalattal rendelkezik a biztosítási szektorban.

„Örömünkre szolgál Robert csatlakozása, aki épp azt a tapasztalt nemzetközi vezetői típust képviseli, amelyre a növekedési terveink sikeres végrehajtásában, valamint az Edrauda és a további hasonló cégek tevékenységének integrálása során szükségünk van” – mondta Sebestyén László, a Netrisk-csoport elnöke.

„A Netrisk-csoport az európai biztosítási szektor nagyon izgalmas szereplője – mutatott rá Robert Sokolowski, az új vezérigazgató. – Az elmúlt 25 év során neve az online összehasonlítási tevékenység egyik szimbólumává vált. Izgalmas lehetőség előtt állunk, hogy erről a remek alapról vezető regionális brandet építsünk. Örömömmel csatlakozom egy olyan csapathoz, amely minden erejével arra törekszik, hogy folyamatos fejlesztésekkel a legjobb elérhető ügyfélélményt biztosítsa.”

A Netrisk-csoport regionális online biztosításközvetítő platformjának kialakítása 2020-ban vette kezdetét, azt követően, hogy a bostoni székhelyű TA Associates globális növekedési magántőke-társaság megszerezte a Netrisk 75 százalékos tulajdonrészét. A korábbi többségi tulajdonos, a varsói székhelyű MCI Group közép-európai magántőke-társaság 23,7 százalékos részesedésével továbbra is a cégcsoport tulajdonosa maradt, aktívan segítve a Netrisk nemzetközi pozícióépítését.

A Netrisk-csoport a cseh és szlovák piacon való megjelenésével tavaly májusban vált regionális szinten is jelentős szereplővé, és ezt a pozícióját a biztosításközvetítői szektor határokon átívelő egyesítése révén azóta is folyamatosan erősíti.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-29 20:10:00
A korábbi éveket jelentősen meghaladó számú jelölés érkezett az idei Prima Primissima díjra. A tudomány, művészet, sport, oktatás és ismeretterjesztés terén kiemelkedő munkássággal bíró jelölteknek odaítélt elismerést december elején adják át a Művészetek Palotájában.
2023-09-29 16:50:00
A rossz egyéni döntéseket jobb elkerülni, ennek pedig a legjobb módja, ha a felnövekvő generáció már az iskolában elsajátítja a pénz használatának alapjait, a pénzügyi rendszer lényegét, a takarékosságot és a saját erőforrásainkkal való gazdálkodást – mondta Varga Mihály a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj átadóünnepségén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS