A Baltikumban is megjelent a Netrisk-csoport

2021. 09. 02., 13:00

A Netrisk-csoport megvásárolta a litván Edrauda.lt online biztosítás-összehasonlító portált üzemeltető társaságok 100 százalékos tulajdonrészét. A cégcsoport tevékenysége ennek nyomán immár Magyarország, Csehország és Szlovákia mellett Litvániára is kiterjed. A dinamikusan bővülő cégcsoport élére ezzel egy időben új vezérigazgató is érkezett Robert Sokolowski személyében.

A 2009-ben alapított Edrauda ma Litvánia vezető online biztosítás-összehasonlító portálja, jelenleg csaknem 150 ezer ügyféllel rendelkezik. A társaság gépjármű- és lakásbiztosításokon túl egyre újabb biztosítási területeken is kényelmes, gyors és költséghatékony lehetőséget kínál a biztosítási díjak összehasonlítására.

A Netrisk-csoporthoz való csatlakozással olyan gyorsan fejlődő cégekhez csatlakozik, mint a Netrisk.hu, Biztositas.hu, Klikpojisteni.cz , Porovnej24.cz, illetve a Netfinancie.sk.

Kárpáti Dávid, a Netrisk-csoport vállalatfejlesztési igazgatója a tranzakció kapcsán kiemelte: „Stratégiánkat követve fokozatosan összefogjuk a kelet-közép-európai régió vezető biztosításközvetítő és -összehasonlító cégeit. Az Edrauda igen komoly eredményeket ért el a termékinnováció terén, miközben a céget kiváló csapat üzemelteti. Célunk, hogy tudásunk és tapasztalataink megosztásával az Edraudát is aktívan támogassuk a további organikus és akvizíciós növekedésben.”

„A Netrisk-csoporthoz való csatlakozás ígéretes lehetőség a számunkra – mondta Rima Kazlauskaité, az Erdauda ügyvezetője és társalapítója. – A tranzakció révén hozzájuthatunk mindahhoz a forráshoz és szakmai támogatáshoz, amelynek révén innovatív megoldásokkal és fokozott növekedéssel.”

Új ügyvezető irányítja a Netrisk-csoport működését

Új pozíció jött létre a Netrisk-csoport élén: a csoport vezérigazgatói posztja, amelyet szeptember 2-től Robert Sokolowski tölt majd be. A szakember az elmúlt három évben a Zurich Insurance közvetlen biztosításértékesítésének globális vezetője volt, immár két évtizedes vezetői tapasztalattal rendelkezik a biztosítási szektorban.

„Örömünkre szolgál Robert csatlakozása, aki épp azt a tapasztalt nemzetközi vezetői típust képviseli, amelyre a növekedési terveink sikeres végrehajtásában, valamint az Edrauda és a további hasonló cégek tevékenységének integrálása során szükségünk van” – mondta Sebestyén László, a Netrisk-csoport elnöke.

„A Netrisk-csoport az európai biztosítási szektor nagyon izgalmas szereplője – mutatott rá Robert Sokolowski, az új vezérigazgató. – Az elmúlt 25 év során neve az online összehasonlítási tevékenység egyik szimbólumává vált. Izgalmas lehetőség előtt állunk, hogy erről a remek alapról vezető regionális brandet építsünk. Örömömmel csatlakozom egy olyan csapathoz, amely minden erejével arra törekszik, hogy folyamatos fejlesztésekkel a legjobb elérhető ügyfélélményt biztosítsa.”

A Netrisk-csoport regionális online biztosításközvetítő platformjának kialakítása 2020-ban vette kezdetét, azt követően, hogy a bostoni székhelyű TA Associates globális növekedési magántőke-társaság megszerezte a Netrisk 75 százalékos tulajdonrészét. A korábbi többségi tulajdonos, a varsói székhelyű MCI Group közép-európai magántőke-társaság 23,7 százalékos részesedésével továbbra is a cégcsoport tulajdonosa maradt, aktívan segítve a Netrisk nemzetközi pozícióépítését.

A Netrisk-csoport a cseh és szlovák piacon való megjelenésével tavaly májusban vált regionális szinten is jelentős szereplővé, és ezt a pozícióját a biztosításközvetítői szektor határokon átívelő egyesítése révén azóta is folyamatosan erősíti.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS