Kérni sem kell, mégis felére vagy nullára csökkenhet a számladíj

2020. 04. 28., 14:45

Több mint 400 ezer lakossági bankszámlával rendelkező K&H-s ügyfél most felére vagy egyenesen nullára csökkentheti a számlavezetési kiadásait, még abban az esetben is, ha jelenleg nem teljesíti az ehhez szükséges feltételeket – közölte a bank.

Jelentősen könnyítéseket nyújt a K&H áprilistól a lakossági számlatulajdonosoknak, ráadásul visszamenőlegesen is – közölte a bank. Az új lépés eredményeként a K&H több mint 400 ezer lakossági ügyfele megtarthatja a kedvezményes számlavezetési díjat függetlenül a feltételektől, azaz a számlatípustól és a különböző feltételektől függően továbbra is felére vagy nullára mérsékelhetőek a havi számlavezetési kiadások.

Nem kell kérni, automatikusan jár

„A rendkívüli helyzetre való tekintettel, az eddig is létező kedvezményt az is megkapja, aki jelenleg nem tudja a jóváírási feltételeket teljesíteni, korábban viszont teljesítette. A számlakedvezmények tehát automatikusan járnak március, április, május és június hónapokra azoknak, akik az idén január 1-ig már rendelkeztek K&H számlával és tavaly augusztus vége óta legalább 4 alkalommal megfeleltek az említett kritériumoknak.

A január óta nyitott számlák esetében pedig elég egyetlen alkalommal teljesíteni a kedvezményekhez szükséges feltételeket. A könnyítés az érintetteknek automatikusan jár, de utólag kapják meg” – tájékoztatott Árva András, a K&H lakossági szegmens marketing főosztályvezetője.

A K&H a mostani lépésével is igyekszik az ügyfeleket az elektronikus banki ügyintézésre ösztönözni, különösen fontos ez a mostani járványhelyzetben, ráadásul szinte minden banki szolgáltatása elérhető a K&H e-bankján, mobilbankján, telefonos ügyfélszolgálatán keresztül.

A múlt év végén az MNB adatai szerint az összes magyarországi fizetési számlából közel 10,5 millió darab volt, ezeknek több mint 80 százaléka volt elérhető elektronikus úton, szemben a 2016-os 72 százalékos aránnyal. A forint alapú pénzforgalmi bankszámlák száma pedig 10 százalékkal 1,11 millió darabra emelkedett 2016 végéhez képest.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-02 17:18:00
Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.