Ispán Zsolt: A kemény munkába fektetett idő mindig megtérül

2019. 02. 14., 10:15

Az év tanácsadója címet szeretné megszerezni Ispán Zsolt, ahogy azt is a tervek között sorolja, hogy a Smartimmo internationalt majdan a londoni tőzsdén jegyezzék. Ehhez nyilván annyi kitartás és munka kell, amennyi elengedhetetlen egy ultrafutónak. Ebben már bőven van tapasztalata a vezérigazgatónak.

Ispán Zsolt a cégével 2017-ben lépett ki a nemzetközi színtérre ingatlanokra szakosodott tanácsadóként. Kőkemény terep ez, nem véletlen, hogy a SmartImmo International vezérigazgatója kizárólag hosszú távban gondolkodik. Ebbe viszont belefért egy rövidebb interjú az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– 2009-ben a gazdasági válság közepén létrehoztam a SmartImmo brandet és az akkori Smart Immoconsult Kft.-t, amely a banki visszavett és problémás ingatlanok kezelésére, menedzselésére jött létre. A SmartImmo 2017-ben SmartImmo International néven – már az ingatlanokra szakosodott tanácsadóként kilépett a nemzetközi színtérre.

Milyen távra tervez?

– Csak hosszútávban gondolkodom, ahogy munkámon kívül ultrafutóként is teszem nap mint nap.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Londoni tőzsdén jegyezzék egykoron cégünket és az év tanácsadója címet megszerezzük – de ehhez még hosszú az út.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szüleimtől és nagyapámtól, aki a kitartást és a küzdést tanította meg. Sokat tanulok a versenyeimre való felkészülés során is kitartásról, tiszteletről és a kemény munkába fektetett időről, amely mindig megtérül.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Jelenleg külföldön.

Mibe fektetne? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Minden nap gondolkodom új ötletek megvalósításán, a következő 5 évre biztos megvannak a tervek.

Mivel lehet Magyarországon „őrületbe kergetni” a vállalkozót?

– Sajnos a fizetési morál és az adórendszerünk még mindig kaotikus.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

– Rendszeresen járunk üzleti rendezvényekre, szakmai konferenciákra, partnertalálkozóra. Nyitott vagyok egy inspiratív ötletről beszélni, még akkor is, ha nem feltétlen abból lesz az üzlet.

Mire sajnálja az idejét?

– Csúcsforgalomban az autóban ülni, valamint felkészületlen ügyfelekkel megbeszélést tartani.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Nyolc éves lányomra, az egészséges életmódra és a környezetvédelemre.

Milyen célra, kiknek adakozna?

– Mivel hamarosan jótékony futó leszek, keresem a legjobb lehetőséget a támogatandó szervezet részéről továbbá szponzorokat ehhez.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Egy kiadós erdei terepfutással, utána pedig egy forró capuccinóval.

Szerdahelyi Csaba

(A fotó illusztráció)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-02 19:53:33
Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS