Ispán Zsolt: A kemény munkába fektetett idő mindig megtérül

2019. 02. 14., 10:15

Az év tanácsadója címet szeretné megszerezni Ispán Zsolt, ahogy azt is a tervek között sorolja, hogy a Smartimmo internationalt majdan a londoni tőzsdén jegyezzék. Ehhez nyilván annyi kitartás és munka kell, amennyi elengedhetetlen egy ultrafutónak. Ebben már bőven van tapasztalata a vezérigazgatónak.

Ispán Zsolt a cégével 2017-ben lépett ki a nemzetközi színtérre ingatlanokra szakosodott tanácsadóként. Kőkemény terep ez, nem véletlen, hogy a SmartImmo International vezérigazgatója kizárólag hosszú távban gondolkodik. Ebbe viszont belefért egy rövidebb interjú az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– 2009-ben a gazdasági válság közepén létrehoztam a SmartImmo brandet és az akkori Smart Immoconsult Kft.-t, amely a banki visszavett és problémás ingatlanok kezelésére, menedzselésére jött létre. A SmartImmo 2017-ben SmartImmo International néven – már az ingatlanokra szakosodott tanácsadóként kilépett a nemzetközi színtérre.

Milyen távra tervez?

– Csak hosszútávban gondolkodom, ahogy munkámon kívül ultrafutóként is teszem nap mint nap.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Londoni tőzsdén jegyezzék egykoron cégünket és az év tanácsadója címet megszerezzük – de ehhez még hosszú az út.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szüleimtől és nagyapámtól, aki a kitartást és a küzdést tanította meg. Sokat tanulok a versenyeimre való felkészülés során is kitartásról, tiszteletről és a kemény munkába fektetett időről, amely mindig megtérül.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Jelenleg külföldön.

Mibe fektetne? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Minden nap gondolkodom új ötletek megvalósításán, a következő 5 évre biztos megvannak a tervek.

Mivel lehet Magyarországon „őrületbe kergetni” a vállalkozót?

– Sajnos a fizetési morál és az adórendszerünk még mindig kaotikus.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

– Rendszeresen járunk üzleti rendezvényekre, szakmai konferenciákra, partnertalálkozóra. Nyitott vagyok egy inspiratív ötletről beszélni, még akkor is, ha nem feltétlen abból lesz az üzlet.

Mire sajnálja az idejét?

– Csúcsforgalomban az autóban ülni, valamint felkészületlen ügyfelekkel megbeszélést tartani.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Nyolc éves lányomra, az egészséges életmódra és a környezetvédelemre.

Milyen célra, kiknek adakozna?

– Mivel hamarosan jótékony futó leszek, keresem a legjobb lehetőséget a támogatandó szervezet részéről továbbá szponzorokat ehhez.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Egy kiadós erdei terepfutással, utána pedig egy forró capuccinóval.

Szerdahelyi Csaba

(A fotó illusztráció)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS