VOSZ Gazdasági Fórum a Bozsó Gyűjteményben

2019. 04. 05., 13:01

Immár hagyomány, hogy a VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete minden évben megrendezi a VOSZ Gazdasági Fórumot. A Bozsó Gyűjteményben megrendezett eseményen a tagok, menedzserek és vállalkozók olyan témákban hallhattak előadásokat, amelyek sok vállalkozó érinthetnek.

Az előadások előtt Weninger Richárd, a VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke értékelte az elmúlt egy évet. Megemlékezett a tavaly elhunyt Demján Sándorról, aki elnökként több mint két évtizeden át volt lelke és motorja a szövetségnek. Kiemelte, az új elnökség felállt, és a VOSZ kész a történetet folytatni, továbbmenni az úton. Beszélt a Prima Primissima díjról, bemutatták a megyei gálán készült filmet és a 2018-as megyei díjazottakat.

Az előadások sorát Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke kezdte, aki a „Bács-Kiskunban itthon vagy!” elnevezésű tanulmányi ösztöndíj program célját és eredményeit mutatta be. A program célja, hogy a fiatalokat anyagi támogatással segítsék abban, hogy befejezhessék tanulmányaikat és sikeresen elhelyezkedjenek. Ezzel pedig próbálnak a helyi vállalkozásokhoz is kapcsolódni, akiknek jól képzett szakembereket biztosítanak az ösztöndíj által. És teszik mindezt úgy, hogy erősítik a megyei fiatalok identitástudatát. Megmutatják: nem kell elköltözniük szülővárosukból vagy Bács-Kiskun megyéből, hiszen itt is számtalan lehetőség kínálkozik számukra. Rideg László kiemelte, a program sikeres volt, és céljuk, hogy a jövőben is folytatódjon.

Világgazdasági és hazai gazdasági kilátások címmel Madár István, a Portfolio vezető elemzője tartott előadást. Mester Nándor, a Portfolió ingatlanpiaci vezető elemzője „Régiós lakáspiaci trendek és ingatlanbefektetési lehetőségek” címmel tartott előadást, majd Perlusz László, a VOSZ főtitkára következett, aki a VOSZ három arcáról beszélt.  Őt követte F. Takács István, az [F2F] Coaching Stúdió vezető coacha és viselkedéselemzője, aki a mai fiatalok munkaerő-piaci szerepét és helyzetét tekintette át.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-22 18:09:48
A tavaszi munkálatok beindulásával mezőgazdasági gépek szinte bármely útszakaszon felbukkanhatnak. Ha úticéljukat másképpen nem, vagy legalább 50 százalékkal hosszabb úton tudnák elérni, olyan útra is felhajthatnak – a gyorsforgalmi utakon kívül –, amelyen egyébként tiltják haladásukat – hívja fel a balesetveszélyre a figyelmet az Agroinform.hu.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS