VOSZ Gazdasági Fórum a Bozsó Gyűjteményben

2019. 04. 05., 13:01

Immár hagyomány, hogy a VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete minden évben megrendezi a VOSZ Gazdasági Fórumot. A Bozsó Gyűjteményben megrendezett eseményen a tagok, menedzserek és vállalkozók olyan témákban hallhattak előadásokat, amelyek sok vállalkozó érinthetnek.

Az előadások előtt Weninger Richárd, a VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke értékelte az elmúlt egy évet. Megemlékezett a tavaly elhunyt Demján Sándorról, aki elnökként több mint két évtizeden át volt lelke és motorja a szövetségnek. Kiemelte, az új elnökség felállt, és a VOSZ kész a történetet folytatni, továbbmenni az úton. Beszélt a Prima Primissima díjról, bemutatták a megyei gálán készült filmet és a 2018-as megyei díjazottakat.

Az előadások sorát Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke kezdte, aki a „Bács-Kiskunban itthon vagy!” elnevezésű tanulmányi ösztöndíj program célját és eredményeit mutatta be. A program célja, hogy a fiatalokat anyagi támogatással segítsék abban, hogy befejezhessék tanulmányaikat és sikeresen elhelyezkedjenek. Ezzel pedig próbálnak a helyi vállalkozásokhoz is kapcsolódni, akiknek jól képzett szakembereket biztosítanak az ösztöndíj által. És teszik mindezt úgy, hogy erősítik a megyei fiatalok identitástudatát. Megmutatják: nem kell elköltözniük szülővárosukból vagy Bács-Kiskun megyéből, hiszen itt is számtalan lehetőség kínálkozik számukra. Rideg László kiemelte, a program sikeres volt, és céljuk, hogy a jövőben is folytatódjon.

Világgazdasági és hazai gazdasági kilátások címmel Madár István, a Portfolio vezető elemzője tartott előadást. Mester Nándor, a Portfolió ingatlanpiaci vezető elemzője „Régiós lakáspiaci trendek és ingatlanbefektetési lehetőségek” címmel tartott előadást, majd Perlusz László, a VOSZ főtitkára következett, aki a VOSZ három arcáról beszélt.  Őt követte F. Takács István, az [F2F] Coaching Stúdió vezető coacha és viselkedéselemzője, aki a mai fiatalok munkaerő-piaci szerepét és helyzetét tekintette át.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-02 19:53:33
Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.
2022-09-30 19:22:00
A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség éves közgyűlésén az OAH vezetői megbeszéléseket folytattak az amerikai, az argentin, a bolgár, a finn, a horvát, a lengyel, a marokkói, a román, a szerb és a török hatóság képviselőivel.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS