Vállalkozói klubot nyitott a VOSZ Heves vármegyében

Vállalkozói klubot nyitott a VOSZ Heves vármegyében
2023. 01. 27., 17:49

Első alkalommal várta tagjait a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Heves vármegyei szervezete Páholy elnevezésű rendezvényére január 26-án.

Micski Marianna, a vármegyei szervezet elnöke szerint szükség van vállalkozói klubok működésére, személyes találkozásokra, egymás megismerésére. Olyan beszélgetésekre, jó példák, jó ötletek bemutatására, átadására készülnek, amelyek hatására érezhetik a vállalkozók, hogy létezik a helyi szervezet, s így hozzájuk bármikor lehet fordulni. Alulról építkező formában szeretnék bevonni a vállalkozókat az érdekek feltárásába, s annak magasabb szinten történő érvényesítésébe – írja a heol.hu.

„A VOSZ országos elnökségében is azt az álláspontot képviselem, hogy maradjunk a realitások talaján. Ez pedig azt mondatja, hogy ma a gazdaság motorjai a kis- és középvállalkozások, nem pedig a multik. Ezt az üzenetet, s azt a gondolatot, hogy él és létezik a magyar vidék, szeretnénk erősíteni ezzel a páhollyal is” – fogalmazott a szervezet vármegyei elnöke.

„Az egyik legfontosabb célnak azt tartom, hogy a vállalkozók ismerjék meg egymást személyesen is. Vallom, hogy egri az egrivel tartson össze. Nem hiszek a zoom meetingekben, online tréningekben. A személyes kapcsolatokban hiszek, s vállalkozóként magam is előbb a közvetlen környezetemben keresem az üzleti kapcsolatokat – mondta Micski Marianna.

A VOSZ Páholy első vendége Bárdos András médiaszemélyiség és vállalkozó volt, akit Szabó Gabriella – a páholy állandó háziasszonya – kérdezett a szépasszony-völgyi Ködmön Csárdában.

A későbbiekben is minden páholy vendége olyan ismert ember lesz, aki pódiumbeszélgetés keretében értéket tud adni, hasznosítható ötleteket felmutatni, akár oktató céllal is.

Nemes Róbert felvételén Bárdos András és Szabó Gabriella.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-24 09:37:36
Az árukézbesítő óriás radikális lépése fenntarthatósági szempontból kétszeres előnnyel jár, hiszen egyrészt a nem lebomló, műanyag légpárnák felhasználását 95 százalékkal csökkentette, másrészt olyan papír töltőanyaggal helyettesítette őket, ami egyszerre újrahasznosított és újrafelhasználható.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS