Vállalkozói klubot nyitott a VOSZ Heves vármegyében

Vállalkozói klubot nyitott a VOSZ Heves vármegyében
2023. 01. 27., 17:49

Első alkalommal várta tagjait a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Heves vármegyei szervezete Páholy elnevezésű rendezvényére január 26-án.

Micski Marianna, a vármegyei szervezet elnöke szerint szükség van vállalkozói klubok működésére, személyes találkozásokra, egymás megismerésére. Olyan beszélgetésekre, jó példák, jó ötletek bemutatására, átadására készülnek, amelyek hatására érezhetik a vállalkozók, hogy létezik a helyi szervezet, s így hozzájuk bármikor lehet fordulni. Alulról építkező formában szeretnék bevonni a vállalkozókat az érdekek feltárásába, s annak magasabb szinten történő érvényesítésébe – írja a heol.hu.

„A VOSZ országos elnökségében is azt az álláspontot képviselem, hogy maradjunk a realitások talaján. Ez pedig azt mondatja, hogy ma a gazdaság motorjai a kis- és középvállalkozások, nem pedig a multik. Ezt az üzenetet, s azt a gondolatot, hogy él és létezik a magyar vidék, szeretnénk erősíteni ezzel a páhollyal is” – fogalmazott a szervezet vármegyei elnöke.

„Az egyik legfontosabb célnak azt tartom, hogy a vállalkozók ismerjék meg egymást személyesen is. Vallom, hogy egri az egrivel tartson össze. Nem hiszek a zoom meetingekben, online tréningekben. A személyes kapcsolatokban hiszek, s vállalkozóként magam is előbb a közvetlen környezetemben keresem az üzleti kapcsolatokat – mondta Micski Marianna.

A VOSZ Páholy első vendége Bárdos András médiaszemélyiség és vállalkozó volt, akit Szabó Gabriella – a páholy állandó háziasszonya – kérdezett a szépasszony-völgyi Ködmön Csárdában.

A későbbiekben is minden páholy vendége olyan ismert ember lesz, aki pódiumbeszélgetés keretében értéket tud adni, hasznosítható ötleteket felmutatni, akár oktató céllal is.

Nemes Róbert felvételén Bárdos András és Szabó Gabriella.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 19:13:00
Ha Önnek van a feltételeknek megfelelő, eladó kutyája és részt kíván venni a NAV április hónapban tervezett kutyavásárán, akkor 2023. április 12-ig küldjön előzetes ajánlatot!
2023-03-21 15:13:00
A magyar rendszerváltást követő privatizációs tranzakciókba csöppenő hazai ügyvédeknek a 90-es évek közepén még újdonság volt, ma azonban már csak egyszerű technikai feladat egy cégfelvásárlást célzó tranzakció előtt az eladásra kínált társaság vagy üzletág (együtt: a céltársaság) „átvilágítása”. Ezt az amerikai jogi zsargonban a latinból kölcsönzött „due diligence”-nek nevezik, amely szószerint „kellő gondosságként” fordítható magyarra, de a fúziós ügyekre szakosodott magyar ügyvédek is inkább a latin megnevezést használják. A legfontosabb tudnivalókat dr. Papp Álmos, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners versenyjogi csoportjának vezetője foglalja össze.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS