Újabb rangos versenyen nyert a Tokaj GIN

2021. 03. 08., 13:30

Ismét rangos nemzetközi versenyen nyert a Seven Hills Distillery Tokaj GIN-je.

Kihirdették a Gin Magazine Awards idei díjazottjait, melyet a pandémiás helyzet miatt most először a Facebookon élőben lehetett követni. A három részből álló megmérettetés célja a ginipar legnagyobb személyiségeinek, márkáinak és termékeinek elismerése.

Az Icons of Gin a gin kiválóságok ünneplése, ahol díjazzák az egyes palackokba fektetett kemény munkát, és a márkák mögött álló szellemiséget és iránymutatást. A World Gin Awards-on a világ legjobb ginjeit díjazzák, és a Gin Hall of Fame-en pedig azon személyek előtt tisztelegnek, akik munkásságukkal jelentősen hozzájárultak az iparág fejlődéséhez. 

A World Gin Awards-ra idén rekordszámú, összesen több mint 800 kereskedelmi tételt neveztek a gyártók 11 kategóriában - mondta Anita Ujszaszi, a World Gin Awards versenyigazgatója. Ezek közül az un. kortárs gin kategóriába érkezett a legtöbb - 28 országból 124db. - kereskedelmi tétel, ahol a Tokaj gin igazi italipari óriásokkal versengett a nagydíjért! 

Óriási meglepetésre a World Gin Award's-on 2021-ben, a Seven Hills Distillery Tokaj GIN-je bizonyult a VILÁG LEGJOBB KORTÁRS GIN-jének! Ezzel a történelmi sikerrel olyan világmárkákat utasított a kis zempléni település - Bodrogkisfalud - kézműves lepárlója maga mögé, mint a Nikka, Martin Miller's, Christian DrouinEtsu, Edinburgh gin, Bluecoat....és még sorolhatnánk a patinás névsort.

Alig két hónapja nyertük meg a The Gin Masters versenyét, és akkor mindenki a hogyan továbbról kérdezett minket, mert egy ilyen erős kezdet után – bevallom, nekem sem – volt teljesen tiszta kép, hogy ezt hogyan fogjuk tudni felülmúlni. Ez az eredmény azonban megint egy olyan mérföldkő, melyet még kimondani is nehezemre esik, hogy a mi ginünk lett a világ legjobbja....  Ennek a sikernek hála most sokkal tisztább a jövőképünk, mint valaha! Mostantól ugyanis a legfontosabb feladatunk, hogy ez a minőség folyamatosan fenntartható legyen. Nem akarunk abba a hibába esni, hogy a minőség rovására menjen akár a mennyiség, vagy bármi egyéb körülmény” – nyilatkozta Mészáros-Komáromy Dénes, a kis kézműves üzem tulajdonosa és egyben lepárlómestere.

(Az Üzletem.hu Mészáros-Komáromy Dénessel korábban készített interjúját IDE KATTINTVA olvashatja el.)

A Seven Hills Distillery Tokaj-Hegyalja történelmi borvidékének szívében található, ahol a lepárló teraszáról pontosan az a kép tárul elénk, mely a Tokaj gin palackjának hátsó címkéjén is visszaköszön. Maga a lepárló 2020 őszén nyitotta meg kapuit a kíváncsi, és egyre inkább értő közönségének.

A látogatók egy technológiai ill. gin kultúrtörténeti bevezető után játékosan megpróbálhatják kitalálni a Tokaj ginben felhasznált 21 fűszert, melyet teljesen nyíltan megmutat a lepárlómester. Hitvallásuk szerint ugyanis a valódi titok nem a fűszerekben van, hanem azok arányában és a technológiában, de mindezek birtokában is csak akkor lehet valódi értéket teremteni, amennyiben megfelelő alázattal és kitartással törekszünk a legtökéletesebb ital létrehozására.

(Fotók: Seven Hills)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-04 14:23:33
Kis csapatunk valamennyi tagja száraz januárt tartott. Nagy kérdés volt, milyen borral indítsuk újra ízlelőbimbóink operációs rendszerét február elején.
2023-02-03 18:13:39
Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók. Idén a jogszabályi változások és az elektronikus közigazgatási rendszer fejlesztése miatt meg kell újítani az ehhez szükséges meghatalmazásokat.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

Kis csapatunk valamennyi tagja száraz januárt tartott. Nagy kérdés volt, milyen borral indítsuk újra ízlelőbimbóink operációs rendszerét február elején.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Miközben hazánkban folyamatos esélylatolgatás zajlik Paks 2 sikeres kivitelezésével kapcsolatban, sokan már azt vetik fel, hogy figyelembe véve hazánk energiaéhségét, valamint azt a tényt, hogy előbb-utóbb Paks 1-et mégiscsak le kell állítani, már rég Paks 3-on kellene gondolkodni – írja Gyurcsik Attila, az Accorde Alapkezelő vezérigazgatója.