Újabb rangos versenyen nyert a Tokaj GIN

2021. 03. 08., 13:30

Ismét rangos nemzetközi versenyen nyert a Seven Hills Distillery Tokaj GIN-je.

Kihirdették a Gin Magazine Awards idei díjazottjait, melyet a pandémiás helyzet miatt most először a Facebookon élőben lehetett követni. A három részből álló megmérettetés célja a ginipar legnagyobb személyiségeinek, márkáinak és termékeinek elismerése.

Az Icons of Gin a gin kiválóságok ünneplése, ahol díjazzák az egyes palackokba fektetett kemény munkát, és a márkák mögött álló szellemiséget és iránymutatást. A World Gin Awards-on a világ legjobb ginjeit díjazzák, és a Gin Hall of Fame-en pedig azon személyek előtt tisztelegnek, akik munkásságukkal jelentősen hozzájárultak az iparág fejlődéséhez. 

A World Gin Awards-ra idén rekordszámú, összesen több mint 800 kereskedelmi tételt neveztek a gyártók 11 kategóriában - mondta Anita Ujszaszi, a World Gin Awards versenyigazgatója. Ezek közül az un. kortárs gin kategóriába érkezett a legtöbb - 28 országból 124db. - kereskedelmi tétel, ahol a Tokaj gin igazi italipari óriásokkal versengett a nagydíjért! 

Óriási meglepetésre a World Gin Award's-on 2021-ben, a Seven Hills Distillery Tokaj GIN-je bizonyult a VILÁG LEGJOBB KORTÁRS GIN-jének! Ezzel a történelmi sikerrel olyan világmárkákat utasított a kis zempléni település - Bodrogkisfalud - kézműves lepárlója maga mögé, mint a Nikka, Martin Miller's, Christian DrouinEtsu, Edinburgh gin, Bluecoat....és még sorolhatnánk a patinás névsort.

Alig két hónapja nyertük meg a The Gin Masters versenyét, és akkor mindenki a hogyan továbbról kérdezett minket, mert egy ilyen erős kezdet után – bevallom, nekem sem – volt teljesen tiszta kép, hogy ezt hogyan fogjuk tudni felülmúlni. Ez az eredmény azonban megint egy olyan mérföldkő, melyet még kimondani is nehezemre esik, hogy a mi ginünk lett a világ legjobbja....  Ennek a sikernek hála most sokkal tisztább a jövőképünk, mint valaha! Mostantól ugyanis a legfontosabb feladatunk, hogy ez a minőség folyamatosan fenntartható legyen. Nem akarunk abba a hibába esni, hogy a minőség rovására menjen akár a mennyiség, vagy bármi egyéb körülmény” – nyilatkozta Mészáros-Komáromy Dénes, a kis kézműves üzem tulajdonosa és egyben lepárlómestere.

(Az Üzletem.hu Mészáros-Komáromy Dénessel korábban készített interjúját IDE KATTINTVA olvashatja el.)

A Seven Hills Distillery Tokaj-Hegyalja történelmi borvidékének szívében található, ahol a lepárló teraszáról pontosan az a kép tárul elénk, mely a Tokaj gin palackjának hátsó címkéjén is visszaköszön. Maga a lepárló 2020 őszén nyitotta meg kapuit a kíváncsi, és egyre inkább értő közönségének.

A látogatók egy technológiai ill. gin kultúrtörténeti bevezető után játékosan megpróbálhatják kitalálni a Tokaj ginben felhasznált 21 fűszert, melyet teljesen nyíltan megmutat a lepárlómester. Hitvallásuk szerint ugyanis a valódi titok nem a fűszerekben van, hanem azok arányában és a technológiában, de mindezek birtokában is csak akkor lehet valódi értéket teremteni, amennyiben megfelelő alázattal és kitartással törekszünk a legtökéletesebb ital létrehozására.

(Fotók: Seven Hills)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-04-16 09:10:00
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS