Újabb rangos versenyen nyert a Tokaj GIN

2021. 03. 08., 13:30

Ismét rangos nemzetközi versenyen nyert a Seven Hills Distillery Tokaj GIN-je.

Kihirdették a Gin Magazine Awards idei díjazottjait, melyet a pandémiás helyzet miatt most először a Facebookon élőben lehetett követni. A három részből álló megmérettetés célja a ginipar legnagyobb személyiségeinek, márkáinak és termékeinek elismerése.

Az Icons of Gin a gin kiválóságok ünneplése, ahol díjazzák az egyes palackokba fektetett kemény munkát, és a márkák mögött álló szellemiséget és iránymutatást. A World Gin Awards-on a világ legjobb ginjeit díjazzák, és a Gin Hall of Fame-en pedig azon személyek előtt tisztelegnek, akik munkásságukkal jelentősen hozzájárultak az iparág fejlődéséhez. 

A World Gin Awards-ra idén rekordszámú, összesen több mint 800 kereskedelmi tételt neveztek a gyártók 11 kategóriában - mondta Anita Ujszaszi, a World Gin Awards versenyigazgatója. Ezek közül az un. kortárs gin kategóriába érkezett a legtöbb - 28 országból 124db. - kereskedelmi tétel, ahol a Tokaj gin igazi italipari óriásokkal versengett a nagydíjért! 

Óriási meglepetésre a World Gin Award's-on 2021-ben, a Seven Hills Distillery Tokaj GIN-je bizonyult a VILÁG LEGJOBB KORTÁRS GIN-jének! Ezzel a történelmi sikerrel olyan világmárkákat utasított a kis zempléni település - Bodrogkisfalud - kézműves lepárlója maga mögé, mint a Nikka, Martin Miller's, Christian DrouinEtsu, Edinburgh gin, Bluecoat....és még sorolhatnánk a patinás névsort.

Alig két hónapja nyertük meg a The Gin Masters versenyét, és akkor mindenki a hogyan továbbról kérdezett minket, mert egy ilyen erős kezdet után – bevallom, nekem sem – volt teljesen tiszta kép, hogy ezt hogyan fogjuk tudni felülmúlni. Ez az eredmény azonban megint egy olyan mérföldkő, melyet még kimondani is nehezemre esik, hogy a mi ginünk lett a világ legjobbja....  Ennek a sikernek hála most sokkal tisztább a jövőképünk, mint valaha! Mostantól ugyanis a legfontosabb feladatunk, hogy ez a minőség folyamatosan fenntartható legyen. Nem akarunk abba a hibába esni, hogy a minőség rovására menjen akár a mennyiség, vagy bármi egyéb körülmény” – nyilatkozta Mészáros-Komáromy Dénes, a kis kézműves üzem tulajdonosa és egyben lepárlómestere.

(Az Üzletem.hu Mészáros-Komáromy Dénessel korábban készített interjúját IDE KATTINTVA olvashatja el.)

A Seven Hills Distillery Tokaj-Hegyalja történelmi borvidékének szívében található, ahol a lepárló teraszáról pontosan az a kép tárul elénk, mely a Tokaj gin palackjának hátsó címkéjén is visszaköszön. Maga a lepárló 2020 őszén nyitotta meg kapuit a kíváncsi, és egyre inkább értő közönségének.

A látogatók egy technológiai ill. gin kultúrtörténeti bevezető után játékosan megpróbálhatják kitalálni a Tokaj ginben felhasznált 21 fűszert, melyet teljesen nyíltan megmutat a lepárlómester. Hitvallásuk szerint ugyanis a valódi titok nem a fűszerekben van, hanem azok arányában és a technológiában, de mindezek birtokában is csak akkor lehet valódi értéket teremteni, amennyiben megfelelő alázattal és kitartással törekszünk a legtökéletesebb ital létrehozására.

(Fotók: Seven Hills)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-23 11:30:00
A Komáromban készült és nyár elején a Dunán, majd a Sió-csatornán a Balatonhoz szétszerelt állapotban eljuttatott hajók közül egy kompot és egy katamaránt már sikerült összeszerelni, de még hátravan a beüzemelés, a hatósági szemlék, és a személyzet betanítása – tájékoztatott Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.
2023-09-22 19:22:00
Szeptember 21-én hatályba lépett a chipekről szóló európai jogszabály, amelynek célja, hogy a félvezető-technológiák és -alkalmazások terén biztosítsa az EU ellátásbiztonságát, rezilienciáját és technológiai vezető szerepét.
2023-09-22 15:22:03
Számos, egymást kiegészítő technológia fejlődésének köszönhetően az Internet of Things (IoT) egyre gyorsuló növekedési pályán halad. Az 5G megjelenése zökkenőmentesebb végfelhasználói élményt biztosít a nagyobb számú összekapcsolt eszköz számára – állítják a Deloitte szakértői.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS