Tíz női vállalkozó fejleszthette magát és vállalkozását

Tíz női vállalkozó fejleszthette magát és vállalkozását
2023. 10. 11., 17:08

Kiosztották a „Nő a Táska! – Válts nagyobb vállalkozói jóllétre” elnevezésű pályázat és fejlesztési program nyerteseinek a fejlesztésükről szóló oklevelet és tárgyi nyereményeket. A szakmai zsűri által kiválasztott 10 nyertes a fejlődési útjához kapott segítséget.

Június végén zárult a Nő a Táska pályázati felhívás, amelyre azokat a fiatal vállalkozó, vagy vállalkozói karrierben gondolkodó hölgyeket várta a SEED Alapítvány, akik ötletükhöz vagy már elindított vállalkozásuk sikeréhez, továbbfejlesztéséhez szerettek volna segítséget kapni.

Mintegy 2000 érdeklődő közül közel 70 ifjú hölgy élt a lehetőséggel, akik közül az Adj hozzá! Adományozói Közösségi Alap a kisvállalkozásokért program zsűrije választotta ki azt a 10 fiatalt, akiknek a fejlődési koncepciójához a SEED Alapítvány szakértői és adományozó mentorai adtak segítséget.

A győztesek első lépésként júliusban egy workshopon mutatkozhattak be, majd a SEED Alapítvány szakértői és adományozó mentorai a nyertes vállalkozásokkal közösen készítették el a személyre szabott üzletfejlesztési tervet.

Lakatosné Lukács Zsuzsanna, a SEED Alapítvány ügyvezetője és a VOSZ Női Vállalkozó Szekciójának elnöke a díjátadón elmondta, hogy a Nő a Táska! program sokat köszönhet a szakmai támogatóinak (MBH Bank, Roland Accessories, VOSZ) és az adományozó mentoroknak (Mediline csoport, Glósz és Társa Kft, Kulcs-Soft Nyrt, Atindrea-X Kft).

„A VOSZ érdekvédelmi és érdekképviseleti tevékenységének része, a tagozatok és szekciók mentén, valamint törvényhozás részről érkező kérdéseket és megkereséseket egy asztalhoz ültesse. A női szekció létjogosultságát a szövetségen belül a szövetség történetének legnagyobb létszámú alapító ülésével vívta ki. Az gondolom, hogy a sztereotípiákon való átlépéssel olyan hozzáadott érték kapcsolható a gazdaságba, melyet nem érdemes figyelmes kívül hagyni” – mondta köszöntőjében Gál É. Beáta, a VOSZ kommunikációs és marketing igazgatója.

Kutas István, az MBH Bank ügyvezető igazgatója szakmai támogatói részről kihangsúlyozta, hogy neki személy szerint is fontos ez a program, hiszen jó látni egy összefogásnak a kézzelfogható és emberi életeket megváltoztató sikerét. Az MBH Bank 13. éve működteti a SEED Alapítvánnyal közösen a Dobbantó Programot, ahol női vállalkozók pénzügyi és vállalkozói tudatosságát, képességeit fejlesztik évről évre. Mára több mint 500 hölgy vett részt a Dobbantó tréningen, akik ma már példaképei a fiatal generációnak.

A díjazottak:

Gerlóczi Judit (Delta Produkció – színházat fenntarthatóan) – A Delta Produkció létrehozójaként a színház élményét szeretné minél szélesebb körben megkedveltetni, példát mutatva a független, de fenntartható színházi működésre. Ebben az üzleti élet szereplőit szeretné partnerül hívni.

Csízi-Kurilla Tünde (HEPEHUPA napközi) – A környezeti nevelést és érzelmi alapú nevelést fókuszba helyező HEPEHUPA napközbeni gyermekfelügyelet vállalkozásának a bővítése a és fejlesztés a fő cél.

Vaspál-Markó Zsófia (gyógytorna) – Gyógytornász-manuálterapeuta végzettséggel és gyakorlattal a célja egy komplex egészségügyi szolgáltatást nyújtó magánrendelő kialakítása.

Sipos Anna Ilona (Matekflow) – A Matekflow a szorongásmentes matektanulás módszertanát dolgozta ki, célja egyre több diák számára megkönnyíteni és élvezetessé tenni a matektanulást, élvezve a matektudás hasznát a mindennapi életben.

Renkó-Schneider Réka (Mi lennél, ha?) – A Mi lennél ha? Néven futó vállalkozás célja a kisgyermekes anyukák számára karriertanácsadás, ehhez megfelelő módszertan kialakításával, átadásával. A célja, hogy minél több anyukához eljusson a segítsége.

Horváth Henrietta (Otthon és esemény dekoráció) – A Covid-járvány miatt felgyorsult, a home office irányába tartó folyamatban Henrietta célja a virágok, dekorációk által élhetővé és inspirálóvá tenni a munkahelyi környezetet, legyen az iroda egy irodaházban vagy otthoni környezetben.

Mészáros Daniella (Önfenntartó mintagazdaság) – Daniella célja a családi gazdaságuk révén vonzóvá és elérhetővé tenni az őstermelői életformát vidéken élő fiatalok számára.

Dr. Orosz Cintia (Stories Podcast) – A Stories Podcast célja a társadalom szemléletformálásához hozzájárulni, melynek során jól ismert emberek gondolkodásmódját mutatja be interjúiban, hasonló gondolkodásra inspirálva ezzel fiatal társait.

Tóth Pálma (Esküvői szertartásvezetés és koordináció) – Kiemelkedő kommunikációs és szervezői készségeit, empatikus hozzáállását esküvői szertartások celebrálásában és koordinációjában kamatoztatja, növelve ezzel a fiatal, házasságra lépő párok legszebb napját.

Kis Leila (Utazási applikáció helyi turizmusfejlesztésre) – Leila egy igazán merész ötlettel pályázott, pont a digitalizációt használja eszközként arra, hogy az emberek ki tudjanak mozdulni a digitális világból és megismerjenek idegen tájakat/embereket/szokásokat.

(Fotó: LRA, SEED Alapítvány)

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 12. 05., 10:10
Nálunk nem csupán a szavak szintjén érvényes az, hogy egy hajóban evezünk, hanem tényleg közösen, csapatként jutunk át egyik partról a másikra – mondta az Üzletemnek Csuhay Attila, az ingatlanprojektek menedzselésével foglalkozó GPM Kft. ügyvezető igazgatója.
2023-12-08 10:10:00
A hazai kkv-szektor a 2020-ban kezdődő válságot követően 2022-ben is küzdött külső finanszírozási forrásokért. Gazdaságserkentés céljával a Magyar Állam támogatott finanszírozási formákkal bővítette a hazai idegen források kínálatát, míg egyes piaci szereplők kreatív, a hazai gyakorlatban szokatlan tőkeemelési stratégiákkal álltak elő. Az utóbbiak közül mutat be néhányat az RSM Hungary.
2023-12-07 16:10:00
Az uniós tagállamok állandó képviselői megállapodtak egy olyan új jogszabályra vonatkozó tanácsi megbízásról, amely uniós szinten megkönnyíti az egészségügyi adatok cseréjét és az azokhoz való hozzáférést.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS