Tesztelheti az egyszerűsített foglalkoztatást segítő applikációt

2019. 01. 16., 14:00

A munkavállalók bejelentése még könnyebbé válik, e-személyi igazolványuk adatai telefonról is beolvashatóak.

A néhány éve elindított EFO alkalmazás gyorsabbá és rugalmasabbá tette az egyszerűsített foglalkoztatásban a bejelentések megtételét. A gépi adatolvasás részlegesen már az eddigi verziókban is működött, ugyanis az alkalmazás a telefon kameráján keresztül az adóazonosító jelet és a TAJ-számot is be tudta olvasni, vonalkód segítségével.

A jelenlegi továbbfejlesztéssel a bejelentéshez szükséges valamennyi munkavállalói adat bevitele hasonlóan egyszerűvé és biztossá válik. Erre az új típusú személyi igazolvány (e-személyi) ad lehetőséget.

A 2016. január 1-jét követően kiadott személyik chipet is tartalmaznak, amelyen az okmány tulajdonosának számos adata megtalálható. Az adatok kiolvasását az EFO alkalmazás végzi, NFC-olvasásra alkalmas mobiltelefonon keresztül. A gépi adatolvasásnak a legnagyobb előnye a gyorsaság mellett a pontosság is, hiszen ebben az esetben nincs félreolvasott karakter, vagy elgépelt azonosító.

Az e-személyi olvasására képes alkalmazás androidos készülékekre telepíthető, a mobilapplikáció béta-verziója már elérhető a Google Play áruházban, azt előzetes regisztrációval bárki kipróbálhatja. Az applikációban videós bemutató is segíti annak használatát. Az applikáció mezőgazdasági (és turisztikai) idénymunka, alkalmi munka egyszerű bejelentését segíti, az egyszerűsített foglalkoztatással létesített munkaviszony elektronikus úton bejelentését támogatja.

A beküldött bejelentések joghatása megegyezik a NAV 19T1042E elektronikus adatlap kitöltésének és beküldésének joghatásával.

A fejlesztésben, illetve a tervezésben eddig is számos, a gyakorlatban hasznos észrevételt tett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A továbbiakban is nagyon fontos, hogy a felhasználók közvetlenül vehessenek részt az új szolgáltatások kialakításában, ennek megfelelően kérjük, hogy minél többen jelentkezzenek „béta tesztelőnek”.

A tesztelőknek lehetőségük nyílik arra, hogy elsőként vegyék igénybe a mobilapplikáció új szolgáltatásait, illetve megosszák véleményüket, javaslataikat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-30 19:11:00
Az ügyvédekről szóló filmeknek, sorozatoknak se szeri se száma. De miért megy olyan jól ez a téma? Miért érdekli az embereket, hogy milyen egy ügyvéd, hogyan dolgozik?
2023-03-30 15:11:00
Az szja-bevallási tervezetet mindenképpen érdemes átnézni, szükség esetén módosítani. A jóvá nem hagyott tervezet – az egyéni vállalkozók, a mezőgazdasági őstermelők és az áfás magánszemélyek tervezetének kivételével – május 22-ével automatikusan bevallássá válik – figyelmeztet a NAV.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

A szervezők célja, hogy összehozzák a kenyér szerelmeseit, hogy kicserélhessék tapasztalataikat, hogy visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyérsütés fogalmát, készítésének változatait, eredeti ízeit.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS