Tesztelheti az egyszerűsített foglalkoztatást segítő applikációt

2019. 01. 16., 14:00

A munkavállalók bejelentése még könnyebbé válik, e-személyi igazolványuk adatai telefonról is beolvashatóak.

A néhány éve elindított EFO alkalmazás gyorsabbá és rugalmasabbá tette az egyszerűsített foglalkoztatásban a bejelentések megtételét. A gépi adatolvasás részlegesen már az eddigi verziókban is működött, ugyanis az alkalmazás a telefon kameráján keresztül az adóazonosító jelet és a TAJ-számot is be tudta olvasni, vonalkód segítségével.

A jelenlegi továbbfejlesztéssel a bejelentéshez szükséges valamennyi munkavállalói adat bevitele hasonlóan egyszerűvé és biztossá válik. Erre az új típusú személyi igazolvány (e-személyi) ad lehetőséget.

A 2016. január 1-jét követően kiadott személyik chipet is tartalmaznak, amelyen az okmány tulajdonosának számos adata megtalálható. Az adatok kiolvasását az EFO alkalmazás végzi, NFC-olvasásra alkalmas mobiltelefonon keresztül. A gépi adatolvasásnak a legnagyobb előnye a gyorsaság mellett a pontosság is, hiszen ebben az esetben nincs félreolvasott karakter, vagy elgépelt azonosító.

Az e-személyi olvasására képes alkalmazás androidos készülékekre telepíthető, a mobilapplikáció béta-verziója már elérhető a Google Play áruházban, azt előzetes regisztrációval bárki kipróbálhatja. Az applikációban videós bemutató is segíti annak használatát. Az applikáció mezőgazdasági (és turisztikai) idénymunka, alkalmi munka egyszerű bejelentését segíti, az egyszerűsített foglalkoztatással létesített munkaviszony elektronikus úton bejelentését támogatja.

A beküldött bejelentések joghatása megegyezik a NAV 19T1042E elektronikus adatlap kitöltésének és beküldésének joghatásával.

A fejlesztésben, illetve a tervezésben eddig is számos, a gyakorlatban hasznos észrevételt tett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A továbbiakban is nagyon fontos, hogy a felhasználók közvetlenül vehessenek részt az új szolgáltatások kialakításában, ennek megfelelően kérjük, hogy minél többen jelentkezzenek „béta tesztelőnek”.

A tesztelőknek lehetőségük nyílik arra, hogy elsőként vegyék igénybe a mobilapplikáció új szolgáltatásait, illetve megosszák véleményüket, javaslataikat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-29 13:10:00
2024. március 1-jén módosul az UJEGYKE-nyomtatvány, ettől az időponttól már külön is bejelenthető állandó meghatalmazás az áruk uniós vámjogi státuszáról szóló igazolás (T2L vagy T2L/F) kiadásával kapcsolatos ügyek intézésére – hívta fel a figyelmet az adóhivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS