Tesztelheti az egyszerűsített foglalkoztatást segítő applikációt

2019. 01. 16., 14:00

A munkavállalók bejelentése még könnyebbé válik, e-személyi igazolványuk adatai telefonról is beolvashatóak.

A néhány éve elindított EFO alkalmazás gyorsabbá és rugalmasabbá tette az egyszerűsített foglalkoztatásban a bejelentések megtételét. A gépi adatolvasás részlegesen már az eddigi verziókban is működött, ugyanis az alkalmazás a telefon kameráján keresztül az adóazonosító jelet és a TAJ-számot is be tudta olvasni, vonalkód segítségével.

A jelenlegi továbbfejlesztéssel a bejelentéshez szükséges valamennyi munkavállalói adat bevitele hasonlóan egyszerűvé és biztossá válik. Erre az új típusú személyi igazolvány (e-személyi) ad lehetőséget.

A 2016. január 1-jét követően kiadott személyik chipet is tartalmaznak, amelyen az okmány tulajdonosának számos adata megtalálható. Az adatok kiolvasását az EFO alkalmazás végzi, NFC-olvasásra alkalmas mobiltelefonon keresztül. A gépi adatolvasásnak a legnagyobb előnye a gyorsaság mellett a pontosság is, hiszen ebben az esetben nincs félreolvasott karakter, vagy elgépelt azonosító.

Az e-személyi olvasására képes alkalmazás androidos készülékekre telepíthető, a mobilapplikáció béta-verziója már elérhető a Google Play áruházban, azt előzetes regisztrációval bárki kipróbálhatja. Az applikációban videós bemutató is segíti annak használatát. Az applikáció mezőgazdasági (és turisztikai) idénymunka, alkalmi munka egyszerű bejelentését segíti, az egyszerűsített foglalkoztatással létesített munkaviszony elektronikus úton bejelentését támogatja.

A beküldött bejelentések joghatása megegyezik a NAV 19T1042E elektronikus adatlap kitöltésének és beküldésének joghatásával.

A fejlesztésben, illetve a tervezésben eddig is számos, a gyakorlatban hasznos észrevételt tett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A továbbiakban is nagyon fontos, hogy a felhasználók közvetlenül vehessenek részt az új szolgáltatások kialakításában, ennek megfelelően kérjük, hogy minél többen jelentkezzenek „béta tesztelőnek”.

A tesztelőknek lehetőségük nyílik arra, hogy elsőként vegyék igénybe a mobilapplikáció új szolgáltatásait, illetve megosszák véleményüket, javaslataikat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 09:05
A gazdaság teljesítménye – a nyers, illetve a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint egyaránt – 6,5 százalékkal növekedett az előző év azonos negyedévéhez mérten – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fenntartható életmód fontosságára hívja fel a figyelmet a világ első ültethető ceruzája, amiből bazsalikom, zsálya, koriander növényt nevelhetünk, paradicsomot termeszthetünk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS