Szövetkezetet alapítottak a kisgyermekkel otthon lévők

2021. 08. 23., 16:00

A 2017-től sikeresen működő több mint tízezer taggal rendelkező Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet mintájára 2021. július 1-jén megalakult a Kisgyermekes Északi Szomszédok Kisgyermekkel Otthon Lévők Szövetkezete.

A szövetkezet céljai között szerepel, hogy közösséget teremtsen, elősegítse a tagok között a kisgyermekek gondozásához, neveléséhez kapcsolódó tapasztalatcserét, lehetőséget kínál tagjainak a meglévő ismereteik kamatoztatására és továbbfejlesztésére.

A Kisgyermekkel Otthon Lévők Szövetkezetének célja továbbá a 3 év alatti gyermeket nevelő szülők munkaerőpiacra való visszatérésének megkönnyítése azzal, hogy a GYED-ben vagy GYES-ben részesülő anyukák vagy apukák számára rugalmas munkavégzési lehetőséget kínál.

A gyermekükkel otthon lévők maguk határozhatják meg, hogy mikor és mennyit kívánnak dolgozni, milyen munkát szeretnének vállalni, mi az, ami kényelmesen összeegyeztethető a gyermekneveléssel. Ez lehet hetente egy-két nap, de akár ennél több alkalom is. Kitűnő lehetőség ez a GYED vagy a GYES ellátások anyagi kiegészítésére, vagy csak kiszakadni egy kicsit a gyermekneveléssel járó mindennapi feladatokból.

A jogszabályi környezet lehetővé teszi, hogy az érintettek meglévő munkaviszony mellett is dolgozhassanak, az így szerzett jövedelem összegének nincs felső korlátja.

A szövetkezeti tagként történő foglalkoztatás sok éves múltra tekint vissza Magyarországon. A diák és a nyugdíjas szövetkezetekhez hasonlítva számtalan előnnyel jár mind a munkáltatói mind a foglalkoztatotti oldal számára.

Az Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet és a Kisgyermekes Északi Szomszédok Kisgyermekkel Otthon Lévők Szövetkezete kizárólag megbízható partnerekkel dolgozik, ez a jövedelemszerzési forma teljesen biztonságos. Kedves és hozzáértő kollégáikra tagjaik és partnereik egyaránt számíthatnak a kapcsolatfelvételtől kezdve. Munkatársaik segítenek megtalálni a legmegfelelőbb munkát és az első napon akár el is kísérik a munkahelyre.

Ha valaki munkaadóként veszi igénybe szolgáltatásukat, akkor átvállalják a különböző szervezési, adminisztrációs és bérszámfejtési feladatokkal járó terheket a vállalkozásoktól, megtalálják a legmegfelelőbb munkaerőt. Ez a szolgáltatás költségként elszámolható, a szövetkezet és a partner közös felelőssége a jogszabályi környezet betartása. További előnye, hogy a vállalkozást nem terhelik munkáltatói adóterhek. A szövetkezet tagjai akár meglévő munkahelyükre is kedvező feltételekkel térhetnek vissza.

Amennyiben álláskeresőként vagy munkaadóként kérdése merül fel, szeretne bővebb információhoz jutni, látogasson el a www.szomszedok.eu oldalra.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-04 14:23:33
Kis csapatunk valamennyi tagja száraz januárt tartott. Nagy kérdés volt, milyen borral indítsuk újra ízlelőbimbóink operációs rendszerét február elején.
2023-02-03 18:13:39
Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók. Idén a jogszabályi változások és az elektronikus közigazgatási rendszer fejlesztése miatt meg kell újítani az ehhez szükséges meghatalmazásokat.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

Kis csapatunk valamennyi tagja száraz januárt tartott. Nagy kérdés volt, milyen borral indítsuk újra ízlelőbimbóink operációs rendszerét február elején.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.