Szövetkezetet alapítottak a kisgyermekkel otthon lévők

2021. 08. 23., 16:00

A 2017-től sikeresen működő több mint tízezer taggal rendelkező Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet mintájára 2021. július 1-jén megalakult a Kisgyermekes Északi Szomszédok Kisgyermekkel Otthon Lévők Szövetkezete.

A szövetkezet céljai között szerepel, hogy közösséget teremtsen, elősegítse a tagok között a kisgyermekek gondozásához, neveléséhez kapcsolódó tapasztalatcserét, lehetőséget kínál tagjainak a meglévő ismereteik kamatoztatására és továbbfejlesztésére.

A Kisgyermekkel Otthon Lévők Szövetkezetének célja továbbá a 3 év alatti gyermeket nevelő szülők munkaerőpiacra való visszatérésének megkönnyítése azzal, hogy a GYED-ben vagy GYES-ben részesülő anyukák vagy apukák számára rugalmas munkavégzési lehetőséget kínál.

A gyermekükkel otthon lévők maguk határozhatják meg, hogy mikor és mennyit kívánnak dolgozni, milyen munkát szeretnének vállalni, mi az, ami kényelmesen összeegyeztethető a gyermekneveléssel. Ez lehet hetente egy-két nap, de akár ennél több alkalom is. Kitűnő lehetőség ez a GYED vagy a GYES ellátások anyagi kiegészítésére, vagy csak kiszakadni egy kicsit a gyermekneveléssel járó mindennapi feladatokból.

A jogszabályi környezet lehetővé teszi, hogy az érintettek meglévő munkaviszony mellett is dolgozhassanak, az így szerzett jövedelem összegének nincs felső korlátja.

A szövetkezeti tagként történő foglalkoztatás sok éves múltra tekint vissza Magyarországon. A diák és a nyugdíjas szövetkezetekhez hasonlítva számtalan előnnyel jár mind a munkáltatói mind a foglalkoztatotti oldal számára.

Az Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet és a Kisgyermekes Északi Szomszédok Kisgyermekkel Otthon Lévők Szövetkezete kizárólag megbízható partnerekkel dolgozik, ez a jövedelemszerzési forma teljesen biztonságos. Kedves és hozzáértő kollégáikra tagjaik és partnereik egyaránt számíthatnak a kapcsolatfelvételtől kezdve. Munkatársaik segítenek megtalálni a legmegfelelőbb munkát és az első napon akár el is kísérik a munkahelyre.

Ha valaki munkaadóként veszi igénybe szolgáltatásukat, akkor átvállalják a különböző szervezési, adminisztrációs és bérszámfejtési feladatokkal járó terheket a vállalkozásoktól, megtalálják a legmegfelelőbb munkaerőt. Ez a szolgáltatás költségként elszámolható, a szövetkezet és a partner közös felelőssége a jogszabályi környezet betartása. További előnye, hogy a vállalkozást nem terhelik munkáltatói adóterhek. A szövetkezet tagjai akár meglévő munkahelyükre is kedvező feltételekkel térhetnek vissza.

Amennyiben álláskeresőként vagy munkaadóként kérdése merül fel, szeretne bővebb információhoz jutni, látogasson el a www.szomszedok.eu oldalra.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-28 17:10:00
Lezárult a NAV KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00035 számú, „Adóügyi igazgatási eljárások egyszerűsítése, adminisztratív terhek csökkentése” elnevezésű kiemelt projektje, amelyben a hivatal 2018. és 2023. között több ütemben, összesen 9,331 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással és 5,317 milliárd forint saját forrással fejlesztette elektronikus szolgáltatásait.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS