Szövetkezetet alapítottak a kisgyermekkel otthon lévők

2021. 08. 23., 16:00

A 2017-től sikeresen működő több mint tízezer taggal rendelkező Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet mintájára 2021. július 1-jén megalakult a Kisgyermekes Északi Szomszédok Kisgyermekkel Otthon Lévők Szövetkezete.

A szövetkezet céljai között szerepel, hogy közösséget teremtsen, elősegítse a tagok között a kisgyermekek gondozásához, neveléséhez kapcsolódó tapasztalatcserét, lehetőséget kínál tagjainak a meglévő ismereteik kamatoztatására és továbbfejlesztésére.

A Kisgyermekkel Otthon Lévők Szövetkezetének célja továbbá a 3 év alatti gyermeket nevelő szülők munkaerőpiacra való visszatérésének megkönnyítése azzal, hogy a GYED-ben vagy GYES-ben részesülő anyukák vagy apukák számára rugalmas munkavégzési lehetőséget kínál.

A gyermekükkel otthon lévők maguk határozhatják meg, hogy mikor és mennyit kívánnak dolgozni, milyen munkát szeretnének vállalni, mi az, ami kényelmesen összeegyeztethető a gyermekneveléssel. Ez lehet hetente egy-két nap, de akár ennél több alkalom is. Kitűnő lehetőség ez a GYED vagy a GYES ellátások anyagi kiegészítésére, vagy csak kiszakadni egy kicsit a gyermekneveléssel járó mindennapi feladatokból.

A jogszabályi környezet lehetővé teszi, hogy az érintettek meglévő munkaviszony mellett is dolgozhassanak, az így szerzett jövedelem összegének nincs felső korlátja.

A szövetkezeti tagként történő foglalkoztatás sok éves múltra tekint vissza Magyarországon. A diák és a nyugdíjas szövetkezetekhez hasonlítva számtalan előnnyel jár mind a munkáltatói mind a foglalkoztatotti oldal számára.

Az Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet és a Kisgyermekes Északi Szomszédok Kisgyermekkel Otthon Lévők Szövetkezete kizárólag megbízható partnerekkel dolgozik, ez a jövedelemszerzési forma teljesen biztonságos. Kedves és hozzáértő kollégáikra tagjaik és partnereik egyaránt számíthatnak a kapcsolatfelvételtől kezdve. Munkatársaik segítenek megtalálni a legmegfelelőbb munkát és az első napon akár el is kísérik a munkahelyre.

Ha valaki munkaadóként veszi igénybe szolgáltatásukat, akkor átvállalják a különböző szervezési, adminisztrációs és bérszámfejtési feladatokkal járó terheket a vállalkozásoktól, megtalálják a legmegfelelőbb munkaerőt. Ez a szolgáltatás költségként elszámolható, a szövetkezet és a partner közös felelőssége a jogszabályi környezet betartása. További előnye, hogy a vállalkozást nem terhelik munkáltatói adóterhek. A szövetkezet tagjai akár meglévő munkahelyükre is kedvező feltételekkel térhetnek vissza.

Amennyiben álláskeresőként vagy munkaadóként kérdése merül fel, szeretne bővebb információhoz jutni, látogasson el a www.szomszedok.eu oldalra.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-25 16:44:25
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS