Szigorúbb higiéniai előírásokkal és kedvezményekkel indította a novembert a SHARE NOW

2020. 11. 07., 17:00

A koronavírus-járvány második hullámának eldurvulásával sem állhat meg teljesen az élet Budapesten, ezért a pedagógusok és előfizetői számára kedvezményesen teszi hozzáférhetővé rendszeresen fertőtlenített járműveit a SHARE NOW autómegosztó.

A legnehezebb körülmények között is adódhatnak halasztást nem tűrő ügyek, amelyek elintézéséhez a városi közlekedést kell használnunk. Mivel a tapasztalatok szerint messziről érdemes elkerülni azokat a helyeket, ahol sok ember zsúfolódhat össze, jó alternatívát jelenthet a helyváltoztatásra a SHARE NOW 270 autóból álló flottája.

Különösen érvényes ez a reggeli és a délutáni csúcsidőszakra, de a főváros nagy részét lefedő működési zónában fellelhető gépkocsik akkor is praktikus megoldást jelenthetnek, ha szeretnénk időben, az éjféltől érvényes kijárási korlátozás életbe lépéséig hazaérni. Az autókat akár néhány percre is elviheti bárki, aki elmúlt 18 éves, legalább egy éve van érvényes jogosítványa, rendelkezik érvényes e-mailcímmel és okostelefonnal, és utóbbira letölti a SHARE NOW applikációt.

„A gyalog is kényelmes távolságban lévő, könnyen elérhető gépkocsikra épülő, úgynevezett free-floating rendszerű autómegosztás a szükséges rugalmasságot kínálja a változó mobilitási igényekhez, akár saját autó nélkül is” – vélekedik Buday Bence, a SHARE NOW magyarországi ügyvezető igazgatója. (Az Üzletem Buday Bencével készített interjúját IDE KATTINTVA olvashatja.)

A szakember szerint a COVID-19 első hulláma az egész világon átírta a mobilitási szokásokat. A német Szövetségi Oktatási és Kutatási Minisztérium (BMBF) augusztusi tanulmányából az derül ki, hogy pandémia idején az emberek lényegesen nyitottabbá váltak a rugalmas, egyéni és biztonságos megoldásokra. Nem véletlen, hogy az első tavaszi sokkot követően Európa szerte 45 százalékkal többen használtak közösségi autókat, mint egy évvel korábban.

Tekintettel az ismételten romló járványhelyzetre, novemberben a SHARE NOW kedvezményekkel teszi még hozzáférhetőbbé a városon belüli közlekedés rugalmas, kényelmes és biztonságos alternatíváját: SHARE NOW Pass előfizetőinek felhasználható kreditben írja jóvá a befizetett havidíj összegét.

Az autómegosztócég apró figyelmességgel szeretné megkönnyíteni a tanárok életét: az elektronikus levélcímükön regisztráló budapesti pedagógusoknak egyszeri, négyezer forintos kreditjóváírást ajánl fel. „A tanárokra kiemelt felelősség hárul jelenleg, és bár tudjuk, hogy minden mobilitási igényt nem tudunk kiváltani, azt reméljük, hogy egyes helyzetekben megkönnyítjük számukra a biztonságos közlekedést” – tette hozzá Buday Bence.

A SHARE NOW természetesen az egészség megőrzésére is kiemelten figyel: a gépkocsikat rendszeresen fertőtlenítik a GraboSept Surface felületfertőtlenítővel, amely az autómegosztócég magyarországi üzemeltetője, a Wallis Csoport tulajdonában lévő Graboplast gyárában készül – hasonlóan a járművekben elhelyezett GraboSept kézfertőtlenítőkhöz. Ami pedig a maszkot illeti: annak viselését a SHARE NOW kifejezetten ajánlja az autókban az ügyfelek fokozott biztonsága érdekében.

A megosztott autók használatával nem csupán a fizikai kontaktusok száma csökkenthető: ezzel a megoldással mérsékeljük a dugókat és az elfoglalt parkolóhelyek számát, hiszen egy autómegosztó szolgáltatásaként használt gépjármű a tapasztalatok szerint akár 5-8 magántulajdonban állót vált ki a forgalomban. Ha pedig a SHARE NOW elektromos járműveibe szállunk be, azzal a károsanyagkibocsátást is csökkenthetjük.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-25 16:44:25
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS