Szabados Boys Alapítvány: sporttal az örömtelibb, tartalmasabb életért

2020. 09. 16., 20:30

Pályázatokat írt ki a rászoruló gyermekek és az őket segítő intézmények támogatására a Szabados Boys Alapítvány.

A sport lehetőségének megteremtése és a sportsérülésekből való felépülés elősegítése a célja a frissen alakult Szabados Boys Alapítványnak. A magánalapítású szervezet pályázatokat írt ki a rászoruló gyermekek és az őket segítő intézmények számára. Az alapítvány létrehozásának célja a példamutatás is: az alapító saját gyermekeinek, és a szerencsésebb helyzetben lévő fiataloknak is szeretné megmutatni, milyen fontos másokon segíteni.

A sport nem csupán az egészség miatt fontos a gyermek és a családok életében. Amennyiben már gyermekkortól a mindennapok részévé válik, a sport versenyszellemet ad és kitartásra tanít. Sokan vannak azonban olyanok, akiknek szociális vagy egészségügyi okok miatt nincs lehetőségük rendszeresen mozogni – nekik szeretne segíteni a Szabados Boys Alapítvány. A működését 2020 szeptemberében megkezdő szervezet célja a szociálisan és/vagy egészségügyi szempontból rászoruló kiskorú gyermekek (illetve az őket ellátó és segítő intézmények) támogatása sportprogramok szervezésével, sport-rehabilitáció elősegítésével, sporteszközökkel, felszerelésekkel és tanácsadással. Az alapítvány olyan fejlesztő, sport- vagy orvosi eszközök beszerzéséhez kíván hozzájárulni, melyekhez egyébként nem jutnának hozzá a gyermekek, és olyan programok szervezéséhez akar segítséget nyújtani, melyek másként nem valósulnának meg – mondta el sajtótájékoztatóján Szabados Richárd alapító (képünkön, vele készült interjúnk itt olvasható).

A szervezet létrehozásának célja az is, hogy irányt mutasson – részben a jobb helyzetű fiataloknak, részben a civil szervezeteknek. Az alapító gyermekeinek, két fiának szeretne kézzel fogható példát mutatni arra, hogyan tehetik szebbé a világot. „Szeretném megmutatni nekik, hogy ők mennyire szerencsések és milyen fontos az, hogy segítsenek a nehezebb sorsú gyermekeken” – emelte ki Szabados Richárd, aki fiait is be szeretné vonni a munkába. Számára ezért az is fontos, hogy az alapítvány jól működjön, vagyis hatékonyan érje el célját. A tapasztalatok szerint a legnemesebb szándékkal alapított civil szervezetek is sokszor vallanak kudarcot, mert nincs meg mögöttük az az üzleti háttértudás, ami a sikeres működéshez szükséges. Szabados szerint sokan vannak, akik szeretnének másokat támogatni, ám ehhez el kell érni, meg kell győzni őket.

A Szabados Boys Alapítvány minden évben pályázatot ír ki a gyermekek illetve az őket segítő intézmények támogatására. A már megjelent első felhívásban három gyermek kaphat fejenként 500 ezer forint segítséget, valamint egy kiválasztott szervezet másfél millió forint hozzájárulást. Az alapítvány jelenleg az alapító magánvagyonából gazdálkodik, amely biztosítja, hogy minden évben legalább hárommillió forint értékben osszon szét támogatást. A cél azonban az, hogy további támogatók bevonásával ezt az összeget legalább a tízszeresére növeljék, évente minimum 30 millió forintot tudjanak a rászoruló gyermekek illetve a velük foglalkozó intézmények számára biztosítani. „A sport rendkívül fontos szerepet tölthet be egy gyermek életében: ösztönöz, jó fizikai kondíciót ad, miközben pozitív szociális hatásai is vannak. Ezért támogatjuk kiemelten a sportot és az egészséges életmód kialakítását. Szeretnénk minél több gyermek életét teljesebbé tenni, és hozzásegíteni az egészségesebb életmódhoz, a sportokhoz vagy a sérülésekből való felépüléshez.”

Szabados Richárd húsz éves pénzügyi és banki vezetői tapasztalattal rendelkezik, az utóbbi négy évben az Erste Bank vállalati üzletágát vezeti. Az elmúlt két évtizedben minden évben, minden cégnél, ahol dolgozott, szervezett jótékonysági rendezvényt, amelyek mindig gyermekek támogatását célozták. Szabados Richárd maga is két gyermek édesapja, korábban versenyszerűen kosárlabdázott, jelenleg a Magyar Jégkorong Szövetség elnökségi tagja és az Erste Hoki Liga alelnöke. Az alapítvány vagyonát egy háromtagú kuratórium kezeli. A kuratórium tagjai maguk is családos, gyermeket nevelő, a sportot szerető emberek – Szabados Richárd régi barátai, egykori kollégái.

Toma Vanda, a kuratórium elnöke jelenleg a CIB Bank vezető jogtanácsosa, korábban a Raiffeisen Banknál, majd az ING Bankban, később az UniCredit Bankban dolgozott. A testület tagja Radnai Károly, az Andersen Adótanácsadó Zrt. vezérigazgatója, korábban a Mol Liga alelnöki posztját is betöltötte, most a Jégkorongozók Érdekvédelmi Szervezetének alelnökeként vesz részt a sportág munkájában. A kuratórium harmadik tagja Soltész Gergő, aki jelenleg az Ostoros Családi Pincészet elnök-igazgatója, korábban az OTP, majd a Raiffeisen csapatát erősítette, az FHB-nél pedig vezérigazgatói pozíciót töltött be.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-20 19:20:12
A pályaválasztás sokszor már a középiskoláig eldől. A támogató közeg hiánya miatt választja kevesebb lány a műszaki-technológiai hivatást – állapítja meg a CETIN Hungary Zrt. kutatása.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS