Szabados Boys Alapítvány: sporttal az örömtelibb, tartalmasabb életért

2020. 09. 16., 20:30

Pályázatokat írt ki a rászoruló gyermekek és az őket segítő intézmények támogatására a Szabados Boys Alapítvány.

A sport lehetőségének megteremtése és a sportsérülésekből való felépülés elősegítése a célja a frissen alakult Szabados Boys Alapítványnak. A magánalapítású szervezet pályázatokat írt ki a rászoruló gyermekek és az őket segítő intézmények számára. Az alapítvány létrehozásának célja a példamutatás is: az alapító saját gyermekeinek, és a szerencsésebb helyzetben lévő fiataloknak is szeretné megmutatni, milyen fontos másokon segíteni.

A sport nem csupán az egészség miatt fontos a gyermek és a családok életében. Amennyiben már gyermekkortól a mindennapok részévé válik, a sport versenyszellemet ad és kitartásra tanít. Sokan vannak azonban olyanok, akiknek szociális vagy egészségügyi okok miatt nincs lehetőségük rendszeresen mozogni – nekik szeretne segíteni a Szabados Boys Alapítvány. A működését 2020 szeptemberében megkezdő szervezet célja a szociálisan és/vagy egészségügyi szempontból rászoruló kiskorú gyermekek (illetve az őket ellátó és segítő intézmények) támogatása sportprogramok szervezésével, sport-rehabilitáció elősegítésével, sporteszközökkel, felszerelésekkel és tanácsadással. Az alapítvány olyan fejlesztő, sport- vagy orvosi eszközök beszerzéséhez kíván hozzájárulni, melyekhez egyébként nem jutnának hozzá a gyermekek, és olyan programok szervezéséhez akar segítséget nyújtani, melyek másként nem valósulnának meg – mondta el sajtótájékoztatóján Szabados Richárd alapító (képünkön, vele készült interjúnk itt olvasható).

A szervezet létrehozásának célja az is, hogy irányt mutasson – részben a jobb helyzetű fiataloknak, részben a civil szervezeteknek. Az alapító gyermekeinek, két fiának szeretne kézzel fogható példát mutatni arra, hogyan tehetik szebbé a világot. „Szeretném megmutatni nekik, hogy ők mennyire szerencsések és milyen fontos az, hogy segítsenek a nehezebb sorsú gyermekeken” – emelte ki Szabados Richárd, aki fiait is be szeretné vonni a munkába. Számára ezért az is fontos, hogy az alapítvány jól működjön, vagyis hatékonyan érje el célját. A tapasztalatok szerint a legnemesebb szándékkal alapított civil szervezetek is sokszor vallanak kudarcot, mert nincs meg mögöttük az az üzleti háttértudás, ami a sikeres működéshez szükséges. Szabados szerint sokan vannak, akik szeretnének másokat támogatni, ám ehhez el kell érni, meg kell győzni őket.

A Szabados Boys Alapítvány minden évben pályázatot ír ki a gyermekek illetve az őket segítő intézmények támogatására. A már megjelent első felhívásban három gyermek kaphat fejenként 500 ezer forint segítséget, valamint egy kiválasztott szervezet másfél millió forint hozzájárulást. Az alapítvány jelenleg az alapító magánvagyonából gazdálkodik, amely biztosítja, hogy minden évben legalább hárommillió forint értékben osszon szét támogatást. A cél azonban az, hogy további támogatók bevonásával ezt az összeget legalább a tízszeresére növeljék, évente minimum 30 millió forintot tudjanak a rászoruló gyermekek illetve a velük foglalkozó intézmények számára biztosítani. „A sport rendkívül fontos szerepet tölthet be egy gyermek életében: ösztönöz, jó fizikai kondíciót ad, miközben pozitív szociális hatásai is vannak. Ezért támogatjuk kiemelten a sportot és az egészséges életmód kialakítását. Szeretnénk minél több gyermek életét teljesebbé tenni, és hozzásegíteni az egészségesebb életmódhoz, a sportokhoz vagy a sérülésekből való felépüléshez.”

Szabados Richárd húsz éves pénzügyi és banki vezetői tapasztalattal rendelkezik, az utóbbi négy évben az Erste Bank vállalati üzletágát vezeti. Az elmúlt két évtizedben minden évben, minden cégnél, ahol dolgozott, szervezett jótékonysági rendezvényt, amelyek mindig gyermekek támogatását célozták. Szabados Richárd maga is két gyermek édesapja, korábban versenyszerűen kosárlabdázott, jelenleg a Magyar Jégkorong Szövetség elnökségi tagja és az Erste Hoki Liga alelnöke. Az alapítvány vagyonát egy háromtagú kuratórium kezeli. A kuratórium tagjai maguk is családos, gyermeket nevelő, a sportot szerető emberek – Szabados Richárd régi barátai, egykori kollégái.

Toma Vanda, a kuratórium elnöke jelenleg a CIB Bank vezető jogtanácsosa, korábban a Raiffeisen Banknál, majd az ING Bankban, később az UniCredit Bankban dolgozott. A testület tagja Radnai Károly, az Andersen Adótanácsadó Zrt. vezérigazgatója, korábban a Mol Liga alelnöki posztját is betöltötte, most a Jégkorongozók Érdekvédelmi Szervezetének alelnökeként vesz részt a sportág munkájában. A kuratórium harmadik tagja Soltész Gergő, aki jelenleg az Ostoros Családi Pincészet elnök-igazgatója, korábban az OTP, majd a Raiffeisen csapatát erősítette, az FHB-nél pedig vezérigazgatói pozíciót töltött be.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS