Olasz Henrietta: Magyarország ismét az AVON-világ élvonalába került

Olasz Henrietta: Magyarország ismét az AVON-világ élvonalába került
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 02. 17., 09:55

2020 nyarán költöztünk egy új disztribúciós központba, Nagytéténybe. Innen szolgálunk ki Magyarországon túl másik 6 régiós piacot is, évente körülbelül 3 milliós dobozszámmal – mondta az Üzletemnek Olasz Henrietta, az AVON Magyarország ügyvezető igazgatója.

CÉGES LEGEK sorozatunk 20. cikkében az AVON Magyarország legjeit Olasz Henrietta, a cég ügyvezető igazgatója osztja meg az olvasóval.

Az előző év LEGNAGYOBB tanulsága:

Hogy nincs lehetetlen!  Számos nehezítő tényező mellett, egy olyan időszakban, amikor nem lehet előre tervezni, hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy a vezetésemmel Magyarország ismét az AVON-világ élvonalába került és sikerült növekednünk.

Az idei év LEGNEHEZEBB feladata:

Az idei év egyik legnagyobb fókusza a Tanácsadói élmény teljes felülvizsgálata annak érdekében, hogy minden tanácsadónk – attól függetlenül, hogy milyen céllal csatlakozik az AVON nagy családjához – megtalálja nálunk a számításait. Annyi időbefektetéssel, olyan időbeosztással, olyan kötöttségekkel, ami neki tökéletes.

A jövő év LEGFONTOSABB célkitűzése:

Szervezetünk a Natura&Co vállalattal történt egyesülés miatt jelentős szervezeti változáson megy keresztül, amelynek keretében a cél egy hatékonyabb, agilis szervezet megteremtése. A magyar csapat mindig is híres volt a kiváló szakembereiről, így számomra a legnagyobb kihívás, hogy egy jól működő, eredményes szervezet álljon fel és a szinergiáknak köszönhetően valódi omnichannel értékesítési modell tudjon megvalósulni.

A vállalkozás eddigi LEGNAGYOBB dobása:

Nehéz lenne egyetlen dolgot kiemelni, de ha nagyon muszáj, akkor biztosan a havi kampányciklus bevezetését említeném, amelynek Magyarország volt az egyik pilot országa. A magyar csapat szakértelmének és Tanácsadói rendszerünk rendíthetetlen stabilitásának köszönhetően a projekt kiváló eredményekkel zárult és ma már minden AVON-ország havi kampányokkal dolgozik.

A vállalkozás életében a LEGDRASZTIKUSABB váltás/változtatás:

2020 nyarán költöztünk egy új disztribúciós központba, Nagytéténybe. A magasan automatizált, korszerű logisztikai központ költséghatékony működést és a Tanácsadók magasabb színvonalú kiszolgálást teszi lehetővé. Ebből a központból szolgálunk ki Magyarországon túl még másik 6 régiós piacot is, összesen körülbelül 3 milliós éves dobozszámmal. A projekt hatalmas feladatot jelentett a teljes szervezetnek, számos folyamat újratervezését tette szükségessé.

A LEGHATÉKONYABB működéshez szükséges új feladatok:

A digitalizáció a startégiánk egyik legfontosabb alappillére már évek óta. Olyan digitális eszközök fejlesztésén dolgozunk, amelyek támogatják tanácsadóink munkáját, lehetővé téve, hogy a nap 24 órájában, akár útközben is elérjék a szükséges információkat. Befektetéseink számottevő része a jövőben is erre a területre összpontosul.

Az eddigi LEGDRÁGÁBB beruházásuk:

A már említett disztribúciós központ létrehozása.

Erre kellene a jövőben a LEGTÖBB pénzt fordítani:

Azt tapasztaljuk, hogy a környezetvédelmi szempontok egyre inkább előtérbe kerülnek és a fogyasztói döntések meghozatalában is szerepet játszanak. Az, hogy egy vállalat felelős, etikus magatartással járjon el, ma már szerencsére alapelvárás a vásárlók és a stakeholderek részéről is. Az AVON ezen a területen mindig is élen járt, úttörők voltunk az állatkísérletek beszüntetése területén és számos környezetvédelmi vállalást tettünk az elmúlt időszakban is. Erre a területre a jövőben is szívesen szánunk emberi és anyagi erőforrásokat.

A LEGBOSSZANTÓBB pillanat a vállalkozás történetében:

Az AVON egy közvetlen, személyes kapcsolatokra épülő vállalat – ebben rejlik legnagyobb erőnk és hitünk. A COVID időszakában számunkra a legnehezebb, amikor épp ezt, a személyes, bizalmi kapcsolatot kell korlátoznunk. Nagyon nehéz szívvel élem meg például, amikor a járványhelyzet miatt kénytelenek vagyunk lemondani az éves nagy konferenciánkat, ahol végre együtt lehetnénk, ünnepelhetnénk a legsikeresebb Koordinátorainkkal. Mi mindannyian ezekből a találkozásokból inspirálódunk, töltekezünk, így nagyon hiányoznak.

A LEGNAGYOBB konkurenst ezzel lehet legyőzni:

Egy jó csapattal. Sok-sok év tapasztalata mondatja velem, hogy ha motivált, összetartó, elkötelezett csapattal nézünk szembe a kihívásokkal, a lehetetlen küldetések is elérhető céllá válnak. 

Ezzel a LEGNEHEZEBB megbirkózni ma az üzleti életben:

A kiszámíthatatlansággal. Az előre tervezhetőség, mint tényező, teljesen kiesett az elmúlt időszakban. Amire készülünk, azt gyakran újra kell terveznünk; vissza kell mennünk a startvonalra és egy teljesen megváltozott feltételrendszer szerint újragondolni. Emiatt sokszor nehéz motiváltan tartani a csapatot, a gyakran változó célpontok és körülmények a legedzettebb társaságot is megviselik.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-06-24 18:57:45
Az önkormányzati adóhatóságok nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel a helyi iparűzési adó bevételeket eredményesen realizálják – állapította meg az Állami Számvevőszék.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.
Megfelelő helyére került a VOSZ-on belül az egészségügy kezelése – mondta dr. Fábián Lajos, az egészségügyi tagozat elnöke. Hol tart a munkában a tagozat hat szekciója? Miért lenne eretnek gondolat a magánkórházak bevonása az állami ellátásba, ha ezzel járna legjobban a beteg? Hogyan lehetne olcsóbb a páciensnek az üzleti alapon elvégzett műtét? Dr. Fábián Lajos a következő hónapok feladatairól is beszélt.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS