Még több kamionnal fuvarozna a jövőben a Happ Kft.

Még több kamionnal fuvarozna a jövőben a Happ Kft.
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 04. 19., 09:31

A generációváltás sokszor kudarcos a cégek életében, de nálunk nagyon jól sikerült. Ehhez kellett édesapám bölcsessége és az én igenlésem is – mondta az Üzletemnek Happ Olivér, a Happ Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

CÉGES LEGEK sorozatunk 25. cikkében a Happ Kft. legjeit Happ Olivér ügyvezető osztja meg az olvasóval.

Az előző év LEGNAGYOBB tanulsága:

2021-ben 40 százalékot nőttünk, és ennek nagy finanszírozási igénye volt és van. Eszközöket kellett venni, az árbevételt folyamatosan növelni kellett: megtanultuk, hogy a növekedésnek milyen komoly kihívásai és költségei vannak.

Az idei év LEGFONTOSABB célkitűzése:

Ezt a nagy növekedési ütemet idén is tartani fogjuk. Építünk egy logisztikai raktárt, amely másfél milliárd forintos beruházás, szeptemberben készülünk el vele.

A vállalkozás eddigi LEGNAGYOBB dobása:

A tavalyi 40 százalékos növekedés volt a 30 éves működésünk egyik legfontosabb mérföldköve.

A LEGBOSSZANTÓBB pillanat a történetükben:

A növekedést a koronavírus-világjárvány és a részben amiatt kialakult AdBlue-hiány mellett értük el. Nagyon bosszantó, amikor olyan külső tényezők hátráltatnak, amelyekre nincs ráhatásunk.

A vállalkozás életében a LEGDRASZTIKUSABB váltás/változtatás:

25 évig édesapám vezette a céget, most viszont már én. Tudatosan készített föl arra, hogy én irányítsam majd a HAPP-ot. Hat évig párhuzamosan dolgoztunk ezen, de egész életemben erre készültem.

Tudtuk, hogy a generációváltás általában kudarcos a cégek életében, de nálunk nagyon jól sikerült. Ehhez kellett édesapám bölcsessége és az én igenlésem is: szívesen vettem részt a munkában, büszke vagyok rá, hogy az irányításom alatt tovább tud erősödni a családi cégünk.

A LEGHATÉKONYABB működéshez szükséges új feladatok:

A digitalizáció a mi szakmánkban is izgalmas kihívásokat jelent: rengeteg adat keletkezik, ezek begyűjtése, megértése és a helyes következtetések levonása a következő évek egyik nagy feladata és egyben lehetősége.

Az eddigi LEGDRÁGÁBB beruházásuk:

Idén fejezünk be egy 1,5 milliárd forintból épülő logisztikai csarnokot, ez mindenképpen kiemelkedő beruházás az életünkben.

Erre kellene a jövőben a LEGTÖBBET költeni:

A folyamatos növekedés eszközigényes, így – bár ez biztosan nem meglepő – még több kamionra van szükségünk. De más szempontból pedig a képzés az, amire egyre többet fordítunk. A pilótáinknak tartott vezetéstechnikai képzések után drasztikusan csökkent az üzemanyag-fogyasztás, ami az eredményes működésünkhöz elengedhetetlenül fontos.

A LEGERŐSEBB konkurenssel így kell versenyezni:

A legnagyobb szereplőkkel szemben a kisebbek mindig rugalmassággal, alkalmazkodóképességgel vehetik föl a versenyt. Fontos, hogy jobb minőséget adjunk, ami a mi piacunkon azt jelenti, hogy amit előre ígérünk, az úgy is lesz. Akkorra és ott leszünk, ahol mondtuk: ez a pontosság az egyik legnagyobb erény fuvarozóként.

Ma ezzel a LEGBONYULTABB megbirkózni az üzleti életben:

Nagyon nehéz lépést tartani a gyorsan változó üzleti környezettel, amelyet most még jobban fölkorbácsol a világjárvány miatti chiphiány, de arra sem lehetett felkészülni, hogy a szomszédban háború tört ki. A másik nagy kihívásunk mindig a munkaerőhiány: nem könnyű jó kamionsofőröket találni, ez a teljes szektorunk számára komoly megoldandó feladat.

(Happ Olivér is részt vett az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában. A széria 395. interjúját IDE KATTINTVA olvashatja el.)

(Fotók: Happ Kft. és Pixabay)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS