Még több kamionnal fuvarozna a jövőben a Happ Kft.

Még több kamionnal fuvarozna a jövőben a Happ Kft.
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 04. 19., 09:31

A generációváltás sokszor kudarcos a cégek életében, de nálunk nagyon jól sikerült. Ehhez kellett édesapám bölcsessége és az én igenlésem is – mondta az Üzletemnek Happ Olivér, a Happ Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

CÉGES LEGEK sorozatunk 25. cikkében a Happ Kft. legjeit Happ Olivér ügyvezető osztja meg az olvasóval.

Az előző év LEGNAGYOBB tanulsága:

2021-ben 40 százalékot nőttünk, és ennek nagy finanszírozási igénye volt és van. Eszközöket kellett venni, az árbevételt folyamatosan növelni kellett: megtanultuk, hogy a növekedésnek milyen komoly kihívásai és költségei vannak.

Az idei év LEGFONTOSABB célkitűzése:

Ezt a nagy növekedési ütemet idén is tartani fogjuk. Építünk egy logisztikai raktárt, amely másfél milliárd forintos beruházás, szeptemberben készülünk el vele.

A vállalkozás eddigi LEGNAGYOBB dobása:

A tavalyi 40 százalékos növekedés volt a 30 éves működésünk egyik legfontosabb mérföldköve.

A LEGBOSSZANTÓBB pillanat a történetükben:

A növekedést a koronavírus-világjárvány és a részben amiatt kialakult AdBlue-hiány mellett értük el. Nagyon bosszantó, amikor olyan külső tényezők hátráltatnak, amelyekre nincs ráhatásunk.

A vállalkozás életében a LEGDRASZTIKUSABB váltás/változtatás:

25 évig édesapám vezette a céget, most viszont már én. Tudatosan készített föl arra, hogy én irányítsam majd a HAPP-ot. Hat évig párhuzamosan dolgoztunk ezen, de egész életemben erre készültem.

Tudtuk, hogy a generációváltás általában kudarcos a cégek életében, de nálunk nagyon jól sikerült. Ehhez kellett édesapám bölcsessége és az én igenlésem is: szívesen vettem részt a munkában, büszke vagyok rá, hogy az irányításom alatt tovább tud erősödni a családi cégünk.

A LEGHATÉKONYABB működéshez szükséges új feladatok:

A digitalizáció a mi szakmánkban is izgalmas kihívásokat jelent: rengeteg adat keletkezik, ezek begyűjtése, megértése és a helyes következtetések levonása a következő évek egyik nagy feladata és egyben lehetősége.

Az eddigi LEGDRÁGÁBB beruházásuk:

Idén fejezünk be egy 1,5 milliárd forintból épülő logisztikai csarnokot, ez mindenképpen kiemelkedő beruházás az életünkben.

Erre kellene a jövőben a LEGTÖBBET költeni:

A folyamatos növekedés eszközigényes, így – bár ez biztosan nem meglepő – még több kamionra van szükségünk. De más szempontból pedig a képzés az, amire egyre többet fordítunk. A pilótáinknak tartott vezetéstechnikai képzések után drasztikusan csökkent az üzemanyag-fogyasztás, ami az eredményes működésünkhöz elengedhetetlenül fontos.

A LEGERŐSEBB konkurenssel így kell versenyezni:

A legnagyobb szereplőkkel szemben a kisebbek mindig rugalmassággal, alkalmazkodóképességgel vehetik föl a versenyt. Fontos, hogy jobb minőséget adjunk, ami a mi piacunkon azt jelenti, hogy amit előre ígérünk, az úgy is lesz. Akkorra és ott leszünk, ahol mondtuk: ez a pontosság az egyik legnagyobb erény fuvarozóként.

Ma ezzel a LEGBONYULTABB megbirkózni az üzleti életben:

Nagyon nehéz lépést tartani a gyorsan változó üzleti környezettel, amelyet most még jobban fölkorbácsol a világjárvány miatti chiphiány, de arra sem lehetett felkészülni, hogy a szomszédban háború tört ki. A másik nagy kihívásunk mindig a munkaerőhiány: nem könnyű jó kamionsofőröket találni, ez a teljes szektorunk számára komoly megoldandó feladat.

(Happ Olivér is részt vett az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában. A széria 395. interjúját IDE KATTINTVA olvashatja el.)

(Fotók: Happ Kft. és Pixabay)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 27., 16:17
Saját honlapján és a népszámlálás internetes oldalán is közzétette az idei cenzus kérdőívének mintáját a Központi Statisztikai Hivatal. A népszámlálási kérdőívet bárki kitöltheti önállóan online, október 1. és 16. között.
2022-09-30 10:22:19
A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) szabályai között a feltételek nem teljesítése esetén fizetendő büntetőkamatok mértéke irreálisan magassá vált, ezért a kormány új rendeletében ezeket 5 százalékban maximálja.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A mintegy 300 háztartás részvételével lezajlott mérés eredményei szerint fejenként 25,2 kg élelmiszert dobunk feleslegesen a szemétbe évente, a leggyakrabban elpazarolt élelmiszerek toplistáját pedig továbbra is az ételmaradékok vezetik.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS