Még több kamionnal fuvarozna a jövőben a Happ Kft.

Még több kamionnal fuvarozna a jövőben a Happ Kft.
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 04. 19., 09:31

A generációváltás sokszor kudarcos a cégek életében, de nálunk nagyon jól sikerült. Ehhez kellett édesapám bölcsessége és az én igenlésem is – mondta az Üzletemnek Happ Olivér, a Happ Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

CÉGES LEGEK sorozatunk 25. cikkében a Happ Kft. legjeit Happ Olivér ügyvezető osztja meg az olvasóval.

Az előző év LEGNAGYOBB tanulsága:

2021-ben 40 százalékot nőttünk, és ennek nagy finanszírozási igénye volt és van. Eszközöket kellett venni, az árbevételt folyamatosan növelni kellett: megtanultuk, hogy a növekedésnek milyen komoly kihívásai és költségei vannak.

Az idei év LEGFONTOSABB célkitűzése:

Ezt a nagy növekedési ütemet idén is tartani fogjuk. Építünk egy logisztikai raktárt, amely másfél milliárd forintos beruházás, szeptemberben készülünk el vele.

A vállalkozás eddigi LEGNAGYOBB dobása:

A tavalyi 40 százalékos növekedés volt a 30 éves működésünk egyik legfontosabb mérföldköve.

A LEGBOSSZANTÓBB pillanat a történetükben:

A növekedést a koronavírus-világjárvány és a részben amiatt kialakult AdBlue-hiány mellett értük el. Nagyon bosszantó, amikor olyan külső tényezők hátráltatnak, amelyekre nincs ráhatásunk.

A vállalkozás életében a LEGDRASZTIKUSABB váltás/változtatás:

25 évig édesapám vezette a céget, most viszont már én. Tudatosan készített föl arra, hogy én irányítsam majd a HAPP-ot. Hat évig párhuzamosan dolgoztunk ezen, de egész életemben erre készültem.

Tudtuk, hogy a generációváltás általában kudarcos a cégek életében, de nálunk nagyon jól sikerült. Ehhez kellett édesapám bölcsessége és az én igenlésem is: szívesen vettem részt a munkában, büszke vagyok rá, hogy az irányításom alatt tovább tud erősödni a családi cégünk.

A LEGHATÉKONYABB működéshez szükséges új feladatok:

A digitalizáció a mi szakmánkban is izgalmas kihívásokat jelent: rengeteg adat keletkezik, ezek begyűjtése, megértése és a helyes következtetések levonása a következő évek egyik nagy feladata és egyben lehetősége.

Az eddigi LEGDRÁGÁBB beruházásuk:

Idén fejezünk be egy 1,5 milliárd forintból épülő logisztikai csarnokot, ez mindenképpen kiemelkedő beruházás az életünkben.

Erre kellene a jövőben a LEGTÖBBET költeni:

A folyamatos növekedés eszközigényes, így – bár ez biztosan nem meglepő – még több kamionra van szükségünk. De más szempontból pedig a képzés az, amire egyre többet fordítunk. A pilótáinknak tartott vezetéstechnikai képzések után drasztikusan csökkent az üzemanyag-fogyasztás, ami az eredményes működésünkhöz elengedhetetlenül fontos.

A LEGERŐSEBB konkurenssel így kell versenyezni:

A legnagyobb szereplőkkel szemben a kisebbek mindig rugalmassággal, alkalmazkodóképességgel vehetik föl a versenyt. Fontos, hogy jobb minőséget adjunk, ami a mi piacunkon azt jelenti, hogy amit előre ígérünk, az úgy is lesz. Akkorra és ott leszünk, ahol mondtuk: ez a pontosság az egyik legnagyobb erény fuvarozóként.

Ma ezzel a LEGBONYULTABB megbirkózni az üzleti életben:

Nagyon nehéz lépést tartani a gyorsan változó üzleti környezettel, amelyet most még jobban fölkorbácsol a világjárvány miatti chiphiány, de arra sem lehetett felkészülni, hogy a szomszédban háború tört ki. A másik nagy kihívásunk mindig a munkaerőhiány: nem könnyű jó kamionsofőröket találni, ez a teljes szektorunk számára komoly megoldandó feladat.

(Happ Olivér is részt vett az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában. A széria 395. interjúját IDE KATTINTVA olvashatja el.)

(Fotók: Happ Kft. és Pixabay)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS