Hol és kiket keresnek fel június közepén a NAV revizorai? – Itt a friss lista

2020. 06. 15., 10:40

Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a június 15-én kezdődő 25. héten.

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. júniusban az alkalmi kitelepüléseken a számla-, nyugtaadást és a foglalkoztatottak bejelentését, a webshopokban a számla-, nyugtaadást és az áruk eredetét, továbbá az építkezéseken a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják. 

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. június 15. és 19. között a kertészeteket, valamint a virág- és dísznövény-árusítókat ellenőrzik Budapesten.

Az adóellenőrök a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek szabályszerű használatát, továbbá az alkalmazottak bejelentését is vizsgálják, emellett az online pénztárgépekben rögzített adatok alapján nyomon követik a bevételek alakulását.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai nyáron a szezonálisgyümölcs-árusokat ellenőrzik a boltokban, piacokon és közterületen.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Vizsgálatokra számíthatnak még az építkezéseken dolgozó kivitelező vállalkozások is.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai június 15. és 21. között, 

  • hétfőn Pécsett, a Budai Vámnál található Tesco Áruház üzletsorán,
  • kedden Mecseknádasdon, a vendéglátóhelyeken,
  • szerdán pedig Siklóson, a Felszabadulás utcai vendéglátóhelyeken

ellenőriznek. A próbavásárlások mellett az ellenőrök vizsgálják a foglalkoztatottak bejelentését és az áruk eredetét is.

A hét további napjain a revizorok és a pénzügyőrök a megye építkezésein ellenőrzik a foglalkoztatottak bejelentését.

Békés megye

2020. június 15. és 28. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a megyei éttermeket, gyorséttermeket és pizzériákat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadás mellett a foglalkoztatottak bejelentését és az 5 százalékos kedvezményes áfakulcs alkalmazását vizsgálják.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. június 15. és 19. között az eper és egyéb zöldség-, gyümölcsárusoknál ellenőrzik a nyugta-, számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentéseit.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai júniusban a szezonális zöldség- és gyümölcsárusokat és a „szedd magad gyümölcs” akciókat hirdető vállalkozásokat ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2020. június 16. és 17. között a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzi a megye területén. Az online pénztárgép használatára kötelezettek, a nyugtaadást már korábban elmulasztók, valamint az online pénztárgépből érkező adatok értékelése során feltárt kockázatos adózók számíthatnak ellenőrzésre.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. június 15. és 19. között az építkezéseken, piacokon és közterületeken végeznek ellenőrzéseket a megyében. A revizorok a foglalkoztatottak bejelentését, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják. 

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. június 15. és 19. között az üzletekben, piacokon, közterületeken szezonális árukat értékesítőket, zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet, az áruk eredetét és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2020. június 15. és 19. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • június 15. hétfő: Szécsény és környéke
  • június 16. kedd: Bátonyterenye és környéke
  • június 17. szerda: Balassagyarmat és környéke
  • június 18. csütörtök: Pásztó és környéke
  • június 19. péntek: Salgótarján és környéke

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a cukrászdákban és a kávézókban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2020. június 15. és 21. között a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzi a megye területén.

Az online pénztárgép használatára kötelezettek, a nyugtaadást már korábban elmulasztók, valamint az építőipari vertikumban tevékenységet végző adózók számíthatnak fokozott ellenőrzésre.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS