Ezek a Grapoila legfontosabb célkitűzései 2022-re

Ezek a Grapoila legfontosabb célkitűzései 2022-re
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 12. 04., 10:56

Minőségi termékeket gyártunk és ettől semmi sem tántoríthat el – mondta az Üzletemnek Pinczés Marianna, a Grapoila ügyvezető-tulajdonosa.

CÉGES LEGEK sorozatunk 13. cikkében a sajtolt olajokat, magkrémeket, gluténmentes liszteket és natúrkozmetikumokat gyártó és forgalmazó Grapoila legjeit Pinczés Marianna, a Grapoila ügyvezető-tulajdonosa osztja meg az olvasóval.

Az előző év LEGNAGYOBB tanulsága:

Meglepő volt számomra, milyen hamar megszokja az ember az őt körülvevő változásokat, legyenek azok akár a világjárvány okozta félelmek, vagy az ebből következő lezárások, regulációk. Az ember alkalmazkodóképessége bámulatos.

Az idei év LEGNEHEZEBB feladata:

Értelmesen, gazdaságosan, jó döntésekkel lekövetni a folyamatos gazdasági kilengéseket, mint amilyen az alapanyagárak gyors és kiszámíthatatlan növekedése, a logisztikai lehetőségek korlátozottsága vagy a szintén folyamatosan növekvő ára… De erre még számtalan példát lehetne sorolni az idei évből.

A jövő év LEGFONTOSABB célkitűzése:

A termékfejlesztéseink polcra juttatása, tényleges befejezése. A beruházásaink és kivitelezéseink megfelelő minőségben és határidőre történő befejezése, illetve az ezen növekedésből következő szervezeti változások megfelelő koordinációja.

A vállalkozás eddigi LEGNAGYOBB dobása:

Ezt nehéz meghatározni, szerencsére sok sikeres termékkel büszkélkedhetünk, és a fejlődésünk is folyamatos, de az idáig vezető út jó és rossz döntésekkel volt kikövezve.

A vállalkozás életében a LEGDRASZTIKUSABB váltás/változtatás:

Minden komolyabb szervezeti változtatás eleinte nehéznek tűnik, de egy idő után elrendeződnek a dolgok, és beáll az új rend, amit a munkatársak többsége elfogad. A mi életünkben nagy változásnak számított a budapesti iroda költözése, mert a kollégák nagy részének az új, városperemi munkahely bizony jelentős távolságra esik a lakóhelyétől. Emiatt ez a változás sajnos sok veszteséggel járt, de az új helyen kialakított életterünk megérte ezt az áldozatot, így ezt a jó döntések közé soroljuk, a költözés összes nyűgével együtt is. Az új rendszerek, mint akár egy csoportos adóazonosító bevezetése, több szempontból is nehéz: az elején rá kell szánni a stratégiához szükséges időt, ami az átalakítást és a döntés meglépést megelőzi, majd a változtatás bevezetése után az összes ennek kapcsán felmerülő hibát javítgatni kell. Nehéz, időigényes, de ez a fejlődés útja.

A LEGHATÉKONYABB működéshez szükséges új feladatok:

Számunkra a következő lépés a gyártás és más folyamatok automatizálása, rendszerbe foglalása.

Az eddigi LEGDRÁGÁBB beruházásuk:

Üzemfejlesztés emeletráépítéssel.

Erre kellene a jövőben a LEGTÖBB pénzt fordítani:

Egy dolgot lehet csak írni? A gyártási folyamatok automatizálása lesz a legköltségesebb.

A LEGBOSSZANTÓBB pillanat a vállalkozás történetében:

Itt is sok mindent fel lehetne sorolni, de talán az emberi kapcsolatokban, emberekben való csalódás a legrosszabb. A legbosszantóbb pedig az, amikor valamit teljes erőbedobással véghez viszünk, majd utólag kiderül, hogy feleslegesen fáradtunk.

A LEGNAGYOBB konkurenst ezzel lehet legyőzni:

Minőségi termékeket gyártunk és ettől semmi sem tántoríthat el.

Ezzel a LEGNEHEZEBB ma megbirkózni az üzleti életben:

A nagyon gyors ütemű és állandó változásokkal a legnehezebb megbirkózni, amelyek minden területen jelen vannak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 01. 27., 09:02
Szeretnénk az elsők között lenni azok között, akik a modern technológiát (ideértve akár a mesteréges intelligenciát is) a munkájuk integráns részévé teszik és kihasználják az ebből fakadó lehetőségeket – mondta az Üzletemnek Jalsovszky Pál ügyvéd, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda irodavezető partnere.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS