Ezek a Grapoila legfontosabb célkitűzései 2022-re

Ezek a Grapoila legfontosabb célkitűzései 2022-re
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 12. 04., 10:56

Minőségi termékeket gyártunk és ettől semmi sem tántoríthat el – mondta az Üzletemnek Pinczés Marianna, a Grapoila ügyvezető-tulajdonosa.

CÉGES LEGEK sorozatunk 13. cikkében a sajtolt olajokat, magkrémeket, gluténmentes liszteket és natúrkozmetikumokat gyártó és forgalmazó Grapoila legjeit Pinczés Marianna, a Grapoila ügyvezető-tulajdonosa osztja meg az olvasóval.

Az előző év LEGNAGYOBB tanulsága:

Meglepő volt számomra, milyen hamar megszokja az ember az őt körülvevő változásokat, legyenek azok akár a világjárvány okozta félelmek, vagy az ebből következő lezárások, regulációk. Az ember alkalmazkodóképessége bámulatos.

Az idei év LEGNEHEZEBB feladata:

Értelmesen, gazdaságosan, jó döntésekkel lekövetni a folyamatos gazdasági kilengéseket, mint amilyen az alapanyagárak gyors és kiszámíthatatlan növekedése, a logisztikai lehetőségek korlátozottsága vagy a szintén folyamatosan növekvő ára… De erre még számtalan példát lehetne sorolni az idei évből.

A jövő év LEGFONTOSABB célkitűzése:

A termékfejlesztéseink polcra juttatása, tényleges befejezése. A beruházásaink és kivitelezéseink megfelelő minőségben és határidőre történő befejezése, illetve az ezen növekedésből következő szervezeti változások megfelelő koordinációja.

A vállalkozás eddigi LEGNAGYOBB dobása:

Ezt nehéz meghatározni, szerencsére sok sikeres termékkel büszkélkedhetünk, és a fejlődésünk is folyamatos, de az idáig vezető út jó és rossz döntésekkel volt kikövezve.

A vállalkozás életében a LEGDRASZTIKUSABB váltás/változtatás:

Minden komolyabb szervezeti változtatás eleinte nehéznek tűnik, de egy idő után elrendeződnek a dolgok, és beáll az új rend, amit a munkatársak többsége elfogad. A mi életünkben nagy változásnak számított a budapesti iroda költözése, mert a kollégák nagy részének az új, városperemi munkahely bizony jelentős távolságra esik a lakóhelyétől. Emiatt ez a változás sajnos sok veszteséggel járt, de az új helyen kialakított életterünk megérte ezt az áldozatot, így ezt a jó döntések közé soroljuk, a költözés összes nyűgével együtt is. Az új rendszerek, mint akár egy csoportos adóazonosító bevezetése, több szempontból is nehéz: az elején rá kell szánni a stratégiához szükséges időt, ami az átalakítást és a döntés meglépést megelőzi, majd a változtatás bevezetése után az összes ennek kapcsán felmerülő hibát javítgatni kell. Nehéz, időigényes, de ez a fejlődés útja.

A LEGHATÉKONYABB működéshez szükséges új feladatok:

Számunkra a következő lépés a gyártás és más folyamatok automatizálása, rendszerbe foglalása.

Az eddigi LEGDRÁGÁBB beruházásuk:

Üzemfejlesztés emeletráépítéssel.

Erre kellene a jövőben a LEGTÖBB pénzt fordítani:

Egy dolgot lehet csak írni? A gyártási folyamatok automatizálása lesz a legköltségesebb.

A LEGBOSSZANTÓBB pillanat a vállalkozás történetében:

Itt is sok mindent fel lehetne sorolni, de talán az emberi kapcsolatokban, emberekben való csalódás a legrosszabb. A legbosszantóbb pedig az, amikor valamit teljes erőbedobással véghez viszünk, majd utólag kiderül, hogy feleslegesen fáradtunk.

A LEGNAGYOBB konkurenst ezzel lehet legyőzni:

Minőségi termékeket gyártunk és ettől semmi sem tántoríthat el.

Ezzel a LEGNEHEZEBB ma megbirkózni az üzleti életben:

A nagyon gyors ütemű és állandó változásokkal a legnehezebb megbirkózni, amelyek minden területen jelen vannak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS