Ezek a Grapoila legfontosabb célkitűzései 2022-re

Ezek a Grapoila legfontosabb célkitűzései 2022-re
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 12. 04., 10:56

Minőségi termékeket gyártunk és ettől semmi sem tántoríthat el – mondta az Üzletemnek Pinczés Marianna, a Grapoila ügyvezető-tulajdonosa.

CÉGES LEGEK sorozatunk 13. cikkében a sajtolt olajokat, magkrémeket, gluténmentes liszteket és natúrkozmetikumokat gyártó és forgalmazó Grapoila legjeit Pinczés Marianna, a Grapoila ügyvezető-tulajdonosa osztja meg az olvasóval.

Az előző év LEGNAGYOBB tanulsága:

Meglepő volt számomra, milyen hamar megszokja az ember az őt körülvevő változásokat, legyenek azok akár a világjárvány okozta félelmek, vagy az ebből következő lezárások, regulációk. Az ember alkalmazkodóképessége bámulatos.

Az idei év LEGNEHEZEBB feladata:

Értelmesen, gazdaságosan, jó döntésekkel lekövetni a folyamatos gazdasági kilengéseket, mint amilyen az alapanyagárak gyors és kiszámíthatatlan növekedése, a logisztikai lehetőségek korlátozottsága vagy a szintén folyamatosan növekvő ára… De erre még számtalan példát lehetne sorolni az idei évből.

A jövő év LEGFONTOSABB célkitűzése:

A termékfejlesztéseink polcra juttatása, tényleges befejezése. A beruházásaink és kivitelezéseink megfelelő minőségben és határidőre történő befejezése, illetve az ezen növekedésből következő szervezeti változások megfelelő koordinációja.

A vállalkozás eddigi LEGNAGYOBB dobása:

Ezt nehéz meghatározni, szerencsére sok sikeres termékkel büszkélkedhetünk, és a fejlődésünk is folyamatos, de az idáig vezető út jó és rossz döntésekkel volt kikövezve.

A vállalkozás életében a LEGDRASZTIKUSABB váltás/változtatás:

Minden komolyabb szervezeti változtatás eleinte nehéznek tűnik, de egy idő után elrendeződnek a dolgok, és beáll az új rend, amit a munkatársak többsége elfogad. A mi életünkben nagy változásnak számított a budapesti iroda költözése, mert a kollégák nagy részének az új, városperemi munkahely bizony jelentős távolságra esik a lakóhelyétől. Emiatt ez a változás sajnos sok veszteséggel járt, de az új helyen kialakított életterünk megérte ezt az áldozatot, így ezt a jó döntések közé soroljuk, a költözés összes nyűgével együtt is. Az új rendszerek, mint akár egy csoportos adóazonosító bevezetése, több szempontból is nehéz: az elején rá kell szánni a stratégiához szükséges időt, ami az átalakítást és a döntés meglépést megelőzi, majd a változtatás bevezetése után az összes ennek kapcsán felmerülő hibát javítgatni kell. Nehéz, időigényes, de ez a fejlődés útja.

A LEGHATÉKONYABB működéshez szükséges új feladatok:

Számunkra a következő lépés a gyártás és más folyamatok automatizálása, rendszerbe foglalása.

Az eddigi LEGDRÁGÁBB beruházásuk:

Üzemfejlesztés emeletráépítéssel.

Erre kellene a jövőben a LEGTÖBB pénzt fordítani:

Egy dolgot lehet csak írni? A gyártási folyamatok automatizálása lesz a legköltségesebb.

A LEGBOSSZANTÓBB pillanat a vállalkozás történetében:

Itt is sok mindent fel lehetne sorolni, de talán az emberi kapcsolatokban, emberekben való csalódás a legrosszabb. A legbosszantóbb pedig az, amikor valamit teljes erőbedobással véghez viszünk, majd utólag kiderül, hogy feleslegesen fáradtunk.

A LEGNAGYOBB konkurenst ezzel lehet legyőzni:

Minőségi termékeket gyártunk és ettől semmi sem tántoríthat el.

Ezzel a LEGNEHEZEBB ma megbirkózni az üzleti életben:

A nagyon gyors ütemű és állandó változásokkal a legnehezebb megbirkózni, amelyek minden területen jelen vannak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-23 15:10:00
A Credipass és a Duna House szakértői górcső alá vették a fővárosi ingatlan- és albérlet árakat és kiszámolták, hogy mikor éri meg saját ingatlant vásárolni a jelenlegi támogatási rendszerben.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS