Egyre több nőt érdekel a logisztikai képzés

2022. 02. 23., 20:27

Évente több száz Felsőfokú Logisztikai Menedzsert képez a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE). A közelmúltban a tanfolyamokra jelentkezők között a nők aránya már 40 százalék körül alakult. Az elmúlt évek tendenciáját figyelembe véve nem lenne meglepő, ha a számuk tovább emelkedne a jövőben.

A Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) nem a megszokott féléves ütemben indítja el a képzéseit. Mivel folyamatos az érdeklődés, jellemzően havonta tudnak tanfolyamot indítani.

„A Magyar Logisztikai Egyesület igyekszik a felgyorsult világ igényeihez maximálisan alkalmazkodni, ezért a legnépszerűbb képzésünket, a Felsőfokú Logisztikai Menedzser tanfolyamot sok esetben akár havonta elindítjuk” – mondta dr. Doór Zoltán, az MLE elnöke.

A képzés célja, hogy a sikeres vizsga után a gazdasági élet különböző területein, az egyes gazdasági szervezetekben logisztikai tervezési, szervezési, irányítási, valamint ellenőrzési feladatokat tudjon ellátni. Aktív résztvevőként tudjon közreműködni a vállalaton belüli, valamint a vállalat és a beszerzési, értékesítési piacai közötti integrált anyag- (áru-) és információáramlás szervezésében, melyhez szorosan kapcsolódik a környezetünk védelme és a társadalmi felelősségvállalás is.

Évente többszáz hallgató szerez Tanúsítványt

A Felsőfokú Logisztikai Menedzser képzést néhány éve még 100 fő végezte el évente. Ez a szám mostanra a többszörösére emelkedett.

„Évente több száz hallgató szerez nálunk Tanúsítványt. Bár korábban főként férfiak érdeklődtek a logisztikai oktatások iránt, mára ez a tendencia megváltozott. A legnépszerűbb képzésünkre jelentkezők 40 százaléka már nő” – tette hozzá az elnök.

Az MLE Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Székesfehérváron, Kecskeméten és Nagyváradon is rendszeresen meghirdet kurzusokat

„Az online oktatást, mint sokan, mi is a koronavírus-járvány megjelenésével kezdtük el alkalmazni. A nagy sikerre való tekintettel azonban folyamatosan használjuk, és indítjuk újra és újra az online tanfolyamainkat is” – hangsúlyozta dr. Doór Zoltán.

Vizsgával zárul a közel egyéves képzés

A közel egy év alatt összesen 14 szombati alkalommal sajátíthatják el a tananyagot. Több mint tíz neves szakember adja át elméleti és gyakorlati tudását. Az előadásokat magyarul tartják, az online oktatásnak köszönhetően a világ minden pontjáról lehetőség van a tanulásra. Kizárólag a vizsga történik személyes formában az online kurzusok esetében is. A képzés során megszerzett tudásnak egyre nagyobb a nemzetközi elfogadottsága, így igény esetén angol és német nyelveken is kérhető róla igazolás.

Tréningek azoknak, akik rövid idő alatt koncentrált tudást szeretnének

Azoknak, akik nem tudják a közel egyéves képzést vállalni, alternatívát nyújtanak az MLE tréningjei.

„A tréningjeink rendszerint mindössze 1-2 naposak, tematikusan biztosítanak friss és koncentrált tudást rövid idő alatt”– emelte ki az ML elnöke.

A több mint tíz, jelenleg is meghirdetett tréning között olyan témákkal találkozhatunk, mint a robotok a mezőgazdaságban, folyami, tengeri vagy intermodális szállítmányozás, digitalizáció a logisztikában és a szállítmányozásban.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-22 18:10:00
A mezőgazdasági termelői árak 2023-ban 16 százalékkal csökkentek, ezen belül a növényi termékek ára 28 százalékkal elmaradt a megelőző évitől, az állatok és állati termékeké pedig 12 százalékkal nőtt. A ráfordítási árak 1,1 százalékos mérséklődéséhez főként a folyó termelőfelhasználás összetevőinek 2,5 százalékos csökkenése járult hozzá, míg a mezőgazdasági beruházások árszínvonala 10 százalékkal emelkedett – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS