Egyre több nőt érdekel a logisztikai képzés

2022. 02. 23., 20:27

Évente több száz Felsőfokú Logisztikai Menedzsert képez a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE). A közelmúltban a tanfolyamokra jelentkezők között a nők aránya már 40 százalék körül alakult. Az elmúlt évek tendenciáját figyelembe véve nem lenne meglepő, ha a számuk tovább emelkedne a jövőben.

A Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) nem a megszokott féléves ütemben indítja el a képzéseit. Mivel folyamatos az érdeklődés, jellemzően havonta tudnak tanfolyamot indítani.

„A Magyar Logisztikai Egyesület igyekszik a felgyorsult világ igényeihez maximálisan alkalmazkodni, ezért a legnépszerűbb képzésünket, a Felsőfokú Logisztikai Menedzser tanfolyamot sok esetben akár havonta elindítjuk” – mondta dr. Doór Zoltán, az MLE elnöke.

A képzés célja, hogy a sikeres vizsga után a gazdasági élet különböző területein, az egyes gazdasági szervezetekben logisztikai tervezési, szervezési, irányítási, valamint ellenőrzési feladatokat tudjon ellátni. Aktív résztvevőként tudjon közreműködni a vállalaton belüli, valamint a vállalat és a beszerzési, értékesítési piacai közötti integrált anyag- (áru-) és információáramlás szervezésében, melyhez szorosan kapcsolódik a környezetünk védelme és a társadalmi felelősségvállalás is.

Évente többszáz hallgató szerez Tanúsítványt

A Felsőfokú Logisztikai Menedzser képzést néhány éve még 100 fő végezte el évente. Ez a szám mostanra a többszörösére emelkedett.

„Évente több száz hallgató szerez nálunk Tanúsítványt. Bár korábban főként férfiak érdeklődtek a logisztikai oktatások iránt, mára ez a tendencia megváltozott. A legnépszerűbb képzésünkre jelentkezők 40 százaléka már nő” – tette hozzá az elnök.

Az MLE Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Székesfehérváron, Kecskeméten és Nagyváradon is rendszeresen meghirdet kurzusokat

„Az online oktatást, mint sokan, mi is a koronavírus-járvány megjelenésével kezdtük el alkalmazni. A nagy sikerre való tekintettel azonban folyamatosan használjuk, és indítjuk újra és újra az online tanfolyamainkat is” – hangsúlyozta dr. Doór Zoltán.

Vizsgával zárul a közel egyéves képzés

A közel egy év alatt összesen 14 szombati alkalommal sajátíthatják el a tananyagot. Több mint tíz neves szakember adja át elméleti és gyakorlati tudását. Az előadásokat magyarul tartják, az online oktatásnak köszönhetően a világ minden pontjáról lehetőség van a tanulásra. Kizárólag a vizsga történik személyes formában az online kurzusok esetében is. A képzés során megszerzett tudásnak egyre nagyobb a nemzetközi elfogadottsága, így igény esetén angol és német nyelveken is kérhető róla igazolás.

Tréningek azoknak, akik rövid idő alatt koncentrált tudást szeretnének

Azoknak, akik nem tudják a közel egyéves képzést vállalni, alternatívát nyújtanak az MLE tréningjei.

„A tréningjeink rendszerint mindössze 1-2 naposak, tematikusan biztosítanak friss és koncentrált tudást rövid idő alatt”– emelte ki az ML elnöke.

A több mint tíz, jelenleg is meghirdetett tréning között olyan témákkal találkozhatunk, mint a robotok a mezőgazdaságban, folyami, tengeri vagy intermodális szállítmányozás, digitalizáció a logisztikában és a szállítmányozásban.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 19:13:00
Ha Önnek van a feltételeknek megfelelő, eladó kutyája és részt kíván venni a NAV április hónapban tervezett kutyavásárán, akkor 2023. április 12-ig küldjön előzetes ajánlatot!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS