Egyre több építőanyagot raklapon szállítanak a járvány miatt

2021. 10. 20., 20:00

Michael Sterk, a Palletways Group kereskedelmi vezetője szerint a raklapokon szállított növények, kerti berendezések és barkácsáruk forgalmának növekedése várhatóan folytatódik az év hátralévő részében és a jövő évben is.

A családok otthonfelújítási projekteket hajtanak végre és több időt töltenek odahaza, a nemzetközi utazásokkal kapcsolatos bizonytalanság pedig továbbra is fennáll.

Miközben az új adatok szerint a világjárvány idején fellendült az online áruházak indítása, és a legnépszerűbbek között a háztartási és kertészeti üzletek voltak, a Palletways Group, Európa legnagyobb és leggyorsabban növekvő raklapos expressz fuvarozási hálózata, amely a dél-afrikai tőzsdén jegyzett Imperial Logistics (Imperial) része, az év eleje óta az európai csomópontjain keresztül érkező termékek tekintetében is változást tapasztalt.

A kerti és barkácsoláseszközök, illetve bútoripari termékek szállítása nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Palletways B2C szállítmányai mintegy 30 százalékkal nőttek, és az olyan termékek, mint például a jacuzzi a Palletways Csoport által szállított legnépszerűbb termékek közé kerültek, ami első sorban az otthon töltött idő növekedésének köszönhető.

Michael Sterk hozzátette: „A szezonális termékeket jellemzően a tavasz kezdetétől kezdjük szállítani, amikor az otthontulajdonosok gondolatai hagyományosan a lakásfelújítási projektek felé fordulnak. Idén azonban már jóval korábban észrevettünk egy kiugrást, amit több dolognak tulajdonítunk. Sokan kezdtek kertészkedni, a korábbinál többen fogtak házfelújítási projektekbe, és sokan jóval több időt töltenek a kertjükben vagy a ház körüli munkákkal.”

„Európai hálózataink a Palletwaysonline-on keresztül szállított termékek, köztük homok, sóder és kavics, valamint kerti díszítőelemek jelentős volumennövekedésről számoltak be az előző évhez képest. Csapataink kivételesen keményen dolgoztak, hogy biztosítsák ezeknek a szezonális cikkeknek a megbízható szállítását” – tette hozzá a kereskedelmi vezető.

Balatonyi Balázs, a Palletways magyarországi hálózatának érékesítési vezetője a hazai folyamatokkal kapcsolatban kiemelte: „A lezárások kezdetekor egyik pillanatról a másikra közel duplájára ugrott a szállítás volumene nálunk. Az utóbbi időben egyre jelentősebb szegmenst jelent nálunk is a házhozszállítás. Ennek fontos részét jelenti az építőipari termékek szállítása. Úgy látjuk, ennek oka részben a pandémia, részben pedig a magyarországi lakásfelújítási program.”

A Palletways a közelmúltban indította el az iparág első raklapos áruszállítási szolgáltatását, amely kifejezetten a házhozszállításhoz készült. Az új Pallets to Consumers (P2C) szolgáltatást olyan vállalatok számára fejlesztették, amelyek közvetlenül a végfelhasználóknak értékesítenek, és megbízható szállítási partnerre van szükségük, hogy termékük célba érjen.

„Sok éven át teljesítettük a vállalkozások szállítási igényeit a barkácsfelszerelésektől kezdve a kerti kellékekig és az otthoni kiegészítőkig. Kidolgozott folyamatokkal és páratlan szolgáltatási precizitással rendelkezünk annak érdekében, hogy a megbízható, hozzáértő partnert kereső kiskereskedők a P2C segítségével mostantól biztonságosan szállíthassák a termékeket az ügyfelek otthonába” – mondta Sterk.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS