Elhivatottak és kreatívak – többek között ebben erősek a Cápák között műsorba jelentkezett vállalkozások saját elmondásuk szerint, emellett bíznak termékük piaci sikerében, és a megfelelő csapat összeállításával is jól boldogulnak. Mindez azonban még kevés egy cég sikeres működtetéséhez és fejlesztéséhez. A K&H ezért a „Cápák között” versenyzők tapasztalatai alapján megmutatta azt a néhány kritikus pontot, amely döntően meghatározza egy vállalkozás sikerét.
Az induló vállalkozások a kreativitásukat, az új ismeretekre való nyitottságukat és a vásárlói igények jó megértését tartják fő erősségüknek, – ez derült ki a Cápák között üzleti showműsor csapatainak elmondása alapján. „Az innovatív ötlet és a nyitott hozzáállás mellett az olyan „száraz” üzleti területek, mint a stratégiai és pénzügyi tervezés, illetve a megfelelő cégforma és adózási forma megválasztása kulcsfontosságú a sikeres vállalkozás alapításához és fejlesztéséhez. A kezdő cégek azonban hajlamosak arra, hogy mindent maguktól vagy az interneten található információk alapján próbáljanak megoldani. A műsorban versenyző közel 100 csapat tapasztalataira alapozva ezért összegyűjtöttük a sikeres vállalkozás indításának legfontosabb teendőit” – mondta Kökény Roland, a Cápák között csapatait mentoráló K&H Bank kkv szegmens marketing vezetője.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
Az előadások több mint negyede a Paks II. atomerőmű-projekttel foglalkozott a Budapesten megrendezett Nukleáris Technikai Szimpóziumon.