A rendszerváltás óta a harmadik bortörvény készül – mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.
Brazsil Dávid elmondta: az agrártárcával közösen olyan központi adatbázist kívánnak létrehozni, amelyben naprakész adatok lesznek.
A szakembert a műsorban emlékeztették Nagy István agrárminiszter nyilatkozatára, mely szerint az új törvény egyik célkitűzése a jelenlegi kiskapuk bezárása.
Brazsil Dávid elmondta, hogy a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa már tavaly lépéseket tett egy kiskapu bezárására: hivatalos hatósági mustfok méréséket végeztek, amelyek eljárásrendjét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal (Nébih) közösen dolgoztak ki.
Ezt szeretnék az idén az ország minden borvidékére kiterjeszteni. A cél az, hogy legyenek mustfok határértékek, így a jelenlegi önbevallást jobban tudják ellenőrizni. (MTI)
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.