Agrárdigitalizációs fejlesztések a jövő mezőgazdaságáért

2021. 08. 02., 15:30

Harmadik alkalommal dolgozhatnak együtt piacvezető agrár nagyvállalatokkal hazai agtech startupok, a 2021 szeptemberében induló NAK TechLab inkubációs program keretében. A program az elmúlt két évben több olyan együttműködést is eredményezett, amely meghatározó lehet az agrárium fejlődése szempontjából. A három hónapos inkubátor programba 2021. augusztus 22-ig lehet jelentkezni.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – a Design Terminal támogatásával – 2019-ben indította el a NAK TechLab agrár startup inkubációs programot, melyben agrártechnológiai startupok az agrárium jövőjét meghatározó fejlesztéseiket vezető nagyvállalati partnerek segítségével tökéletesíthetik, a szektor igényeinek megfelelően.

„A NAK TechLab inkubációs programnak gazdaságilag is fontos szerepe van. A program során létrejövő együttműködések új agrárszolgáltatások megjelenését alapozzák meg, melyek elősegítik a digitalizáció szélesebb körű elterjedését. Az együttműködő nagyvállalatok segítségével a megoldások számos olyan helyre is el tudnak jutni, ahova egyébként nincs lehetőségük. Ezért is támogatjuk a startup vállalkozásokat, innovatív ötleteket annak érdekében, hogy a digitalizációs törekvések előre mozduljanak” – hangsúlyozza a program kapcsán Győrffy Balázs, a NAK elnöke.

A programot konkrét, az agráriumot leginkább érintő kihívások megfogalmazásával harmadik éve erősíti szakmai partnerként az Axiál Kft., a Bonafarm Csoport, és a KITE Zrt, hozzájuk idén a Corteva Agrscience és a Bayer Crop Science csatlakozott.

A startupok üzleti képzésekkel, intenzív workshopokkal, valamint agráripari, termékfejlesztési és nagyvállalati mentorokkal dolgozva fejleszthetik tovább digitális megoldásaikat, illetve jogi és tőkebevonással kapcsolatos előadásokon is részt vehetnek. A programot nem csak agrár nagyvállalatok, de technológiai cégek is erősítik (Vodafone, Planet, FANUC), akik a különböző fejlesztésekhez nyújtanak szakértői és fejlesztői hátteret.

Az elmúlt két évben a startup vállalkozások a nagyvállalati együttműködések mellett jelentős tőkebevonásra is szert tettek; a program segítségével kockázati befektető partnerek által több mint egymilliárd forint tőkéhez jutottak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-24 15:49:00
A hibák javítására lehetőség van, ha azokra a jogkövetési vizsgálat során derül fény. A NAV elemzi a foglalkoztatotti bejelentéseket és az azokhoz kapcsolódó járulékbevallásokat is. Az előzetes elemzéskor külön figyelmet kapnak a nagy létszámváltozást bejelentő gazdálkodók.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS