A VKIK és VOSZ együttműködési megállapodásának aláírásával tartott a Kamara Gazdasági Évnyitót Veszprémben

A VKIK és VOSZ együttműködési megállapodásának aláírásával tartott a Kamara Gazdasági Évnyitót Veszprémben
2024. 02. 26., 20:10

A Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara megtartotta hagyományos Gazdasági Évnyitó rendezvényét, amelyen dr. Pogátsa Zoltán közgazdász és Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója tartott előadást, továbbá a VOSZ Veszprém Vármegyei Szervezete és a VKIK együttműködési megállapodását is aláírták.

A rendezvényen dr. Somogyi Istvánné kamarai főtitkár köszöntötte a résztvevőket. Az esemény megnyitásaként dr. Markovszky György kamarai elnök ismertette a legnagyobb nemzetközi gazdasági kihívásokat és azok helyi hatásait.

Dr. Pogátsa Zoltán elemzése hazánk gazdasági helyzetéről komoly figyelmet kapott, miközben bemutatta a jelenlegi kihívásokat és a lehetséges jövőbeli irányokat, nevezetesen: csökkenő infláció, banki hitelezés helyreállása, kamatkiadások csökkenése, áfabevételek növekedése, államháztartási hiány csökkenése, GDP növekedése, e-autó beruházások előretörése.

Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója beszélt a kisvállalkozók számára elérhető finanszírozási megoldásokról a megújult Széchenyi Kártya Programban. Részletesen bemutatta a kkv-hitelezés trendjeit, valamint a program kkv-k fejlődésére gyakorolt jelentőségét. Kitért az ESG bevezetésére is.

Az esemény második részében a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara és a VOSZ Veszprém Vármegyei Szervezete közötti együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására került sor. A megállapodás előnyeit Dunai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára, valamint Eppel János, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke méltatta.

 VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS