A Virgo Ventures 450 millió forint támogatást kapott hazai startupok fejlesztésére

2024. 02. 27., 15:10

A magyarországi startup ökoszisztéma fejlesztésére a Virgo Ventures Technológiai Inkubátor Kft. 450 millió forint támogatást nyert el a Startup Factory pályázaton.

A társaság a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) által meghirdetett pályázaton nyerte el az inkubátor a vissza nem térítendő támogatást, és ezt saját forrásával egészítette ki, így a projekt összköltsége 552 millió 272 ezer 725 forint.

Mindezt a cég a Virgo Ventures Startup Factory Program II. finanszírozására fogja felhasználni 2024-2026. között.

Ebben az időszakban a Virgo Ventures minimum 9 cég finanszírozását tervezi, és elsősorban olyan prototípus vagy növekedési fázisban lévő, vonzó üzleti ötleteket és megoldásokat keres, amelyek jelentős nemzetközi növekedési potenciállal rendelkeznek.

Az inkubátor érdeklődési körébe főként a digitális termékek fejlesztése tartozik, egyebek mellett a mesterséges intelligencia (AI), Fintech, Edtech, Creative Industries, Health & Wellness, valamint az IT és az IoT.

A 2016-ban alapított Virgo Ventures Technológiai Inkubátor Kft. kockázati tőkebefektetőként tevékenykedik, az egyes startupokat pénzügyileg és szakmailag, például mentorálással is segíti.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Virgo Ventures Technológiai Inkubátor Kft. nettó árbevétele 2022-ben 42,7 millió forintot, egy évvel korábban 1,35 millió forintot tett ki. A cég 2022-ben 33,72 millió forint nyereséggel, míg 2021-ben 69,52 millió forint veszteséggel zárt. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS