A Virgo Ventures 450 millió forint támogatást kapott hazai startupok fejlesztésére

2024. 02. 27., 15:10

A magyarországi startup ökoszisztéma fejlesztésére a Virgo Ventures Technológiai Inkubátor Kft. 450 millió forint támogatást nyert el a Startup Factory pályázaton.

A társaság a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) által meghirdetett pályázaton nyerte el az inkubátor a vissza nem térítendő támogatást, és ezt saját forrásával egészítette ki, így a projekt összköltsége 552 millió 272 ezer 725 forint.

Mindezt a cég a Virgo Ventures Startup Factory Program II. finanszírozására fogja felhasználni 2024-2026. között.

Ebben az időszakban a Virgo Ventures minimum 9 cég finanszírozását tervezi, és elsősorban olyan prototípus vagy növekedési fázisban lévő, vonzó üzleti ötleteket és megoldásokat keres, amelyek jelentős nemzetközi növekedési potenciállal rendelkeznek.

Az inkubátor érdeklődési körébe főként a digitális termékek fejlesztése tartozik, egyebek mellett a mesterséges intelligencia (AI), Fintech, Edtech, Creative Industries, Health & Wellness, valamint az IT és az IoT.

A 2016-ban alapított Virgo Ventures Technológiai Inkubátor Kft. kockázati tőkebefektetőként tevékenykedik, az egyes startupokat pénzügyileg és szakmailag, például mentorálással is segíti.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Virgo Ventures Technológiai Inkubátor Kft. nettó árbevétele 2022-ben 42,7 millió forintot, egy évvel korábban 1,35 millió forintot tett ki. A cég 2022-ben 33,72 millió forint nyereséggel, míg 2021-ben 69,52 millió forint veszteséggel zárt. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS