„A munkahelyi egészségvédelem és biztonság mindenkit érint”: magyarul is olvasható az Európai Bizottság gyakorlati útmutatója

2019. 08. 29., 10:44

A Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztálya közétette az Európai Bizottság „A munkahelyi egészségvédelem és biztonság mindenkit érint” című gyakorlati útmutatóját.

„Nagy örömömre szolgál, hogy megoszthatom Önökkel ezt a gyakorlati útmutatót, mely azt a célt szolgálja, hogy Önök mint munkáltatók hatékonyan, az uniós jogszabályoknak megfelelően kezelhessék a munkahelyi egészségvédelmet és biztonságot” – írja a kiadvány bevezetőjében Marianne Thyssen, a foglalkoztatásért, a szociális ügyekért, valamint a munkavállalói készségekért és mobilitásért felelős biztos.

Az európai vállalkozások sokkal több betegséget és balesetet előzhetnének meg. Csak 2013-ban legalább 300 millió munkanapot vesztegettek el munkahelyi balesetek és a munkahelyhez kapcsolódó egészségügyi problémák miatt – emeli ki Thyssen.

Az innen is elérhető dokumentumban a munkahelyi egészségvédelem és biztonság gyakorlatba való átültetéséhez szükséges egy­szerű és konkrét tippek széles tárházát találhatja meg. Olyan témákkal kapcsolatban találhat segítséget benne, mint a kötelező kockázatértékelés, a megelőző és védintézkedések vagy a képzések. A dokumentum a gyakorlati példák és bemu­tatók mellett hasznos linkeket is tartalmaz.

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-16 11:00:49
A só fontos. Ismerjük a királylány meséjét, tudjuk milyen, ha nincs az ételben. Azon túl, hogy legyen kéznél, normális esetben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki. Sima fehér kristályok, belecsippentünk, szórjuk, főzünk vagy eszünk tovább.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A só fontos. Ismerjük a királylány meséjét, tudjuk milyen, ha nincs az ételben. Azon túl, hogy legyen kéznél, normális esetben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki. Sima fehér kristályok, belecsippentünk, szórjuk, főzünk vagy eszünk tovább.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS