A Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztálya közétette az Európai Bizottság „A munkahelyi egészségvédelem és biztonság mindenkit érint” című gyakorlati útmutatóját.
„Nagy örömömre szolgál, hogy megoszthatom Önökkel ezt a gyakorlati útmutatót, mely azt a célt szolgálja, hogy Önök mint munkáltatók hatékonyan, az uniós jogszabályoknak megfelelően kezelhessék a munkahelyi egészségvédelmet és biztonságot” – írja a kiadvány bevezetőjében Marianne Thyssen, a foglalkoztatásért, a szociális ügyekért, valamint a munkavállalói készségekért és mobilitásért felelős biztos.
Az európai vállalkozások sokkal több betegséget és balesetet előzhetnének meg. Csak 2013-ban legalább 300 millió munkanapot vesztegettek el munkahelyi balesetek és a munkahelyhez kapcsolódó egészségügyi problémák miatt – emeli ki Thyssen.
Az innen is elérhető dokumentumban a munkahelyi egészségvédelem és biztonság gyakorlatba való átültetéséhez szükséges egyszerű és konkrét tippek széles tárházát találhatja meg. Olyan témákkal kapcsolatban találhat segítséget benne, mint a kötelező kockázatértékelés, a megelőző és védintézkedések vagy a képzések. A dokumentum a gyakorlati példák és bemutatók mellett hasznos linkeket is tartalmaz.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.