A Docler csoport átadta a Junior Prima díjakat a „Magyar Népművészet és Közművelődés” kategóriában

2019. 09. 21., 13:31

A „Magyar Népművészet és Közművelődés” kategória díjátadója megkezdte a 2019-as Junior Prima elismerések sorát, amelyek után december elején kerül sor a Prima Primissima gálára.

A Docler csoport idén kilencedik alkalommal támogat sikeres, fiatal koruk ellenére is példamutató szakmai munkássággal és tapasztalattal rendelkező ifjú népművelőket. A szakmai szervezetek jelöléseiből az öt tagból álló zsűri 10, harminc év alatti díjazottat választott ki, akik saját területükön a legeredményesebbnek bizonyultak. Fontos szempont volt a döntés során, hogy az alkotó tevékenységen kívül melyik jelölt fordít nagy hangsúlyt arra, hogy saját területén a fiatalokat is képezze, tudását átadva hozzájáruljon az adott hagyomány, mesterség fennmaradásához.

Díjat kapott

  • András Orsolya - népdalénekes, népzenész,
  • Bacsó Lilla – táncművész, néptánc pedagógus,
  • Bencze Mátyás – népzenész, népi hegedűs,
  • Demeter Anita – bőrműves,
  • Dömény Krisztián – citerás népzenetanár,
  • Klitsie- Szabad Boglárka – mesemondó, néprajzkutató,
  • Marton-Bőczy Boglárka – nemezkészítő,
  • Antal – táncművész, néptánc pedagógus,
  • Sánta-Bíró Anna – táncművész, néptánc pedagógus és
  • Széles Zsolt – faragó.

A kiemelkedő tehetségek egy díszes emlékplakettet kaptak valamint 2 000 000 forintos pénzjutalomban részesültek. A díjakat Árendás Péter, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa, és Somkuti András, a Docler csoport elnöke adta át. Somkuti András elmondta: „A Docler csoport büszke arra, hogy kilenc év alatt már 90 fiatal művész szakmai munkáját ismerhette el és támogathatta! A Docler mindig is elkötelezett híve volt a magyar népi kultúra ápolásának!”

Nemes Tamás, a cégcsoport kommunikációs és CSR vezetője hozzátette: a Docler csoport tulajdonosa, Gattyán György már kilenc éve társalapítója a Prima Primissima Alapítványnak. A cégcsoport tulajdonosa a társadalmi felelősségvállalás jegyében, a kategória mecénásaként őszintén gratulál a nyerteseknek, mivel kiemelkedően fontosnak tartja azoknak a támogatását, akik a hazai hagyományőrzést a legmagasabb fokon végzik. A Docler célja a Prima Primissima filozófiáját követve, a magyar értelmiség szellemi eredményeinek megőrzése, a hazai művészet és kultúra fejlesztésének erősítése. A cégcsoport idén hosszútávú együttműködést kötött az alapítvánnyal, így az elkövetkező öt évben is biztosan a Docler adja át ezt a díjat – tette hozzá Nemes Tamás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS