2024. július 11. – Információk, hírek vállalkozóknak

2024. 07. 11., 08:10

Az Üzletem.hu összefoglalója.

„Emeli a tétet” a NAV

Augusztus 1-jétől módosulnak az adózás rendjéről szóló törvény mulasztási bírságot tartalmazó rendelkezései – hívja fel a figyelmet az RSM Hungary.

Változnak a munkaerőpiacra lépők utáni szochokedvezmény szabályai

A „veszélyhelyzet” ideje alatt módosulnak a Szocho tv. 11. §-a szerinti kedvezmény szabályai – hívta fel a figyelmet a NAV.

32 ezernél is több család jelentkezett a Napenergia Plusz Programba

Az Energiaügyi Minisztérium az eredeti 75,8 milliárd forintos keretösszeget 30 milliárd forinttal emelte meg.

Siófokon most négyzetméterenként 1,6 millióért kínálnak nyaralót

A legtöbb hétvégi házat Siófok és Gárdony környékén hirdetik, ám Ráckevén és a Balaton északi partján is sok eladó ingatlan van.

Egyre több a repülőutas kárbejelentés, akár automatikusan is fizetnek a biztosítók a járatkésésekre

Lehet kérni olyan asszisztenciát, ami segít bevasalni a légitársaságokon a kártérítést. Van már biztosítás, amelyik automatikusan fizet ilyen esetekben.

„A valódi innováció a köz javát szolgálja” – Jó tanácsok Szingapúrból

 „A szingapúri sikerreceptről” tartott előadást dr. Jui Lim, a SGInnovate vezérigazgatója a HUN-REN IV. Stratégiai Workshopján.

Nemzetközi Atomenergia Ügynökség: „Rendkívül aggasztó, hogy ezek a dróntámadások folytatódnak”

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség közleményt adott ki a zaporizzsjai atomerőmű elleni újabb dróntámadásról, valamint a többi ukrán nukleáris létesítmény helyzetéről.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 15:40
Az inflációérzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben a munkaerőpiaci hangulat tartósnak látszik. Talán a beruházások volumene is visszaáll az egy évvel ezelőtti szintre – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) üzleti hangulat-indexének második negyedéves felmérésének eredményeit bemutató beszélgetésen.
2024-07-20 11:10:09
A kötelező biztosítások számához képest csökkent a károk gyakorisága, amiben a legtöbbet futó trolik, kamionok és csuklós buszok az éllovasok.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS