2021. február 18. – Információk, hírek vállalkozóknak

2021. 02. 18., 08:30

Az Üzletem.hu összefoglalója.


HIPA-kedvezmény: a legfontosabb tudnivalók

 • A leggyakrabban felmerülő kérdésekre a K-X Consulting szakértői válaszoltak.

Jelena Žikić: Az emberi kapcsolatok jelentik a munkám egyik legfontosabb részét

 • A munkaerőpiac jelenlegi helyzete olyan megmérettetés a cégvezetők és a HR szakemberek számára, amelyben a most hozott intézkedések a következő generáció életét is meghatározhatják – mondta az Üzletemnek Jelena Žikić, az Adecco Csoport Magyarországért is felelős klasztervezetője.

Magánházakban is razziázhatnak a GVH emberei

 • Az év elejétől számos ponton változott a versenytörvény. A legfontosabb tudnivalókról a Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda versenyjogi csoportja tájékoztat.

GKI: 2010 óta nem csökkentek a jövedelmi különbségek Magyarországon

 • A magyar lakosság jövedelmeinek koncentrációja az elmúlt 10 év alatt a gazdasági növekedés ellenére nem változott – hívta fel a figyelmet a GKI Gazdaságkutató Zrt..

Ezt gondolják a vásárlók az üzletláncokról

 • Az Ynsight Research kutatócsapata ezeket a 2020-as év alatt született közösségi média bejegyzéseket vizsgálta meg.

Már a harmadik marhavágóhíd vérzett el a hatósági ellenőrzésen

 • Ismét súlyos higiéniai hiányosságokat találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei egy Vas megyei vágóhídon.

A járványhelyzet ellenére is százezrek tettek közlekedési vizsgát tavaly

 • A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont munkatársai az elmúlt esztendőben közel 680 ezer közlekedési vizsga, vizsgálat és utánképzés lebonyolításában vettek részt.

Zöld Béka Díjat kapott a Lidl, különdíjat a Nanushka

 • A Deloitte Magyarország 20. alkalommal hirdette meg a Zöld Béka Díjat, amely a nem pénzügyi jelentések készítése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalatok elismerésére szolgál hazánkban.

Áprilisban startol a fiatal generáció online tévécsatornája

 • A fiatal generáció online „tévécsatornáját”, a Creator TV-t indítja el a Post For Rent áprilisban.

Szeptemberben nyílik az Etele Plaza

 • A koronavírus-járvány okozta kihívásokon is felülkerekedve, hamarosan elkészül az Etele Plaza. Magyarország első okosplázája idén szeptemberben nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.

Biztos jövő gyermekének, amiben az állam is támogatja

 • Mindannyian a legjobbat szeretnénk a gyermekünknek. Sajnos az életkezdés nem könnyű, és rengeteg váratlan költséggel is jár; elég csak az egyetemre vagy a lakhatásra gondolni. Azonban tudatos takarékoskodással, már egészen kis összegektől kezdve, segíthetjük az elindulást a nagybetűs életben.

Meglepetéstörvényekkel készül a kormány Romániában

 • Meghosszabbítja a kormány a vendéglátó- és szálláshelyek állami támogatását, és új eszközöket is bevet Romániában.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-22 19:22:00
Szeptember 21-én hatályba lépett a chipekről szóló európai jogszabály, amelynek célja, hogy a félvezető-technológiák és -alkalmazások terén biztosítsa az EU ellátásbiztonságát, rezilienciáját és technológiai vezető szerepét.
2023-09-22 15:22:03
Számos, egymást kiegészítő technológia fejlődésének köszönhetően az Internet of Things (IoT) egyre gyorsuló növekedési pályán halad. Az 5G megjelenése zökkenőmentesebb végfelhasználói élményt biztosít a nagyobb számú összekapcsolt eszköz számára – állítják a Deloitte szakértői.
2023-09-22 09:22:25
A fiatalok 54 százaléka részesíti előnyben az elektronikus fizetést az üzletekben. Ötödük 50-99 ezer forintért vásárol egy hónapban bankkártyával, de szintén 21 százalékuk több mint 200 ezer forintot költ el egy hónapban a K&H ifjúsági index szerint.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS