2021. február 18. – Információk, hírek vállalkozóknak

2021. 02. 18., 08:30

Az Üzletem.hu összefoglalója.


HIPA-kedvezmény: a legfontosabb tudnivalók

 • A leggyakrabban felmerülő kérdésekre a K-X Consulting szakértői válaszoltak.

Jelena Žikić: Az emberi kapcsolatok jelentik a munkám egyik legfontosabb részét

 • A munkaerőpiac jelenlegi helyzete olyan megmérettetés a cégvezetők és a HR szakemberek számára, amelyben a most hozott intézkedések a következő generáció életét is meghatározhatják – mondta az Üzletemnek Jelena Žikić, az Adecco Csoport Magyarországért is felelős klasztervezetője.

Magánházakban is razziázhatnak a GVH emberei

 • Az év elejétől számos ponton változott a versenytörvény. A legfontosabb tudnivalókról a Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda versenyjogi csoportja tájékoztat.

GKI: 2010 óta nem csökkentek a jövedelmi különbségek Magyarországon

 • A magyar lakosság jövedelmeinek koncentrációja az elmúlt 10 év alatt a gazdasági növekedés ellenére nem változott – hívta fel a figyelmet a GKI Gazdaságkutató Zrt..

Ezt gondolják a vásárlók az üzletláncokról

 • Az Ynsight Research kutatócsapata ezeket a 2020-as év alatt született közösségi média bejegyzéseket vizsgálta meg.

Már a harmadik marhavágóhíd vérzett el a hatósági ellenőrzésen

 • Ismét súlyos higiéniai hiányosságokat találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei egy Vas megyei vágóhídon.

A járványhelyzet ellenére is százezrek tettek közlekedési vizsgát tavaly

 • A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont munkatársai az elmúlt esztendőben közel 680 ezer közlekedési vizsga, vizsgálat és utánképzés lebonyolításában vettek részt.

Zöld Béka Díjat kapott a Lidl, különdíjat a Nanushka

 • A Deloitte Magyarország 20. alkalommal hirdette meg a Zöld Béka Díjat, amely a nem pénzügyi jelentések készítése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalatok elismerésére szolgál hazánkban.

Áprilisban startol a fiatal generáció online tévécsatornája

 • A fiatal generáció online „tévécsatornáját”, a Creator TV-t indítja el a Post For Rent áprilisban.

Szeptemberben nyílik az Etele Plaza

 • A koronavírus-járvány okozta kihívásokon is felülkerekedve, hamarosan elkészül az Etele Plaza. Magyarország első okosplázája idén szeptemberben nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.

Biztos jövő gyermekének, amiben az állam is támogatja

 • Mindannyian a legjobbat szeretnénk a gyermekünknek. Sajnos az életkezdés nem könnyű, és rengeteg váratlan költséggel is jár; elég csak az egyetemre vagy a lakhatásra gondolni. Azonban tudatos takarékoskodással, már egészen kis összegektől kezdve, segíthetjük az elindulást a nagybetűs életben.

Meglepetéstörvényekkel készül a kormány Romániában

 • Meghosszabbítja a kormány a vendéglátó- és szálláshelyek állami támogatását, és új eszközöket is bevet Romániában.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-17 13:10:00
„A Kúria talán legfontosabb lépése annak rögzítése volt, hogy a bíróságnak nem elég konkrétumok nélkül, általánosságban megfogalmazott okokból mérsékelni a perköltséget, mert ez sérti a felek tisztességes eljáráshoz fűződő jogát.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS