2021. február 16. – Információk, hírek vállalkozóknak

2021. 02. 16., 08:30

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Csaknem 30 milliárd forintból indulnak pályázatok vállalkozások számára

 • A Gazdaság-újraindítási Akcióterv részeként 4 kiíráson csaknem 30 milliárd forint fejlesztési forrásra pályázhatnak vállalkozások – jelentette be a pénzügyminiszter.

Építőipar: decemberben alig volt visszaesés, az év egészében 9 százalékos

 • 2020 decemberében az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 0,3 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

Ipari termelés: uniós középmezőnyben a decemberi magyar adat

 • A november 0,5 százalékos visszaesés után 2020 novemberében 0,4 százalékkal csökkent éves összevetésben az ipari termelés volumene az Európai Unióban.

A 7 leggyakoribb ok, ami miatt elúszhat a cégeladás

 • Vannak olyan élethelyzetek, amikor egy működő cég eladósorba kerül. A Generációk partnere legújabb blogjában azt járja körül, hogy milyen okok miatt hiúsulhat meg az üzlet, ha nem figyelünk.

M-lap: jelentős változás az áfabevallásban

 • 2021. január 1-től az áfabevallás részeként kezelendő belföldi összesítő jelentésekben (M-lap) jelentős változás történt. A módosítás minden adóalanyt érint, aki belföldi partnereitől olyan végszámlát kap, amelynek volt korábban előlegszámlája és jelentési kötelezettség alá esik – hívja fel a figyelmet az RSM Hungary.

Zöld jelzés a statisztikai alapú értékbecslésnek

 • Az MNB az adósságfék szabályok módosításáról döntött. Ennek értelmében a hitelfedezeti mutató számításához az ingatlanok forgalmi értéke ezentúl statisztikai alapú értékbecslési módszertannal is megállapítható.

GKI: februárban kissé romlott a fogyasztói bizalom

 • A GKI fogyasztói bizalmi index a januári 5,5 pontos emelkedést követően februárban 1,1 ponttal csökkent, mínusz 34,9 pontra – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt.

Szerdán a gázolaj drágul, a benzin ára nem változik a magyar kutakon

 • A Mol 4 forinttal emeli a gázolaj literenkénti bruttó nagykereskedelmi árát szerdán.

Kidolgozták a fürdők újraindítási akciótervét

 • Tizennégy pontból álló Fürdő Újraindítási Akciótervet állított össze a Magyar Fürdőszövetség, hogy a hazai fürdők fenntartható módon nyithassák meg kapuikat a látogatók előtt.

Nem tudta igazolni 10 tonna rézkábel eredetét a fémkereskedő

 • A NAV munkatársai egy észak-magyarországi város fémkereskedelmi telephelyén nagy mennyiségű illegális fémhulladékot találtak.

Ennyien gyűjtöttek 100 ezer dollárnál nagyobb vagyont Romániában

 • Nagyjából 1,4 millió romániai lakosnak van 100 000 dollárt meghaladó vagyona – derül ki a Credite Suisse elemzéséből.

Tavasszal jön a harmadik gazdasági intézkedéscsomag Szerbiában

 • A három állami segélycsomag – amelyet a koronavírus-járvány kitörése óta folyósítanak – összesen 953,4 milliárd dinár értékű Szerbiában.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-22 19:22:00
Szeptember 21-én hatályba lépett a chipekről szóló európai jogszabály, amelynek célja, hogy a félvezető-technológiák és -alkalmazások terén biztosítsa az EU ellátásbiztonságát, rezilienciáját és technológiai vezető szerepét.
2023-09-22 15:22:03
Számos, egymást kiegészítő technológia fejlődésének köszönhetően az Internet of Things (IoT) egyre gyorsuló növekedési pályán halad. Az 5G megjelenése zökkenőmentesebb végfelhasználói élményt biztosít a nagyobb számú összekapcsolt eszköz számára – állítják a Deloitte szakértői.
2023-09-22 09:22:25
A fiatalok 54 százaléka részesíti előnyben az elektronikus fizetést az üzletekben. Ötödük 50-99 ezer forintért vásárol egy hónapban bankkártyával, de szintén 21 százalékuk több mint 200 ezer forintot költ el egy hónapban a K&H ifjúsági index szerint.
2023-09-21 21:51:00
Budapest után Siófok, Hajdúszoboszló, Hévíz, Balatonfüred, Bük, Zalakaros, Gyula, Sárvár, Szeged, Eger voltak a legnépszerűbb fürdővárosok az NTAK első féléves adata alapján – írja a turizmus.com.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS