2019. október 10. – Információk, hírek vállalkozóknak

2019. 10. 10., 08:00

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Kelliár Zsolt: 10 millió usert szeretnénk elérni a Talentuno-val

A benzin és a gázolaj is olcsóbb lesz pénteken a magyar kutakon

  • A Mol 3 forinttal csökkenti a benzin és 2 forinttal a gázolaj árát pénteken.

Felmérések: digitalizáció, vásárlás, hitelezés – fizetési fegyelem

Milyen munkahelyre vágynak ma a magyarok?

  • Az Y vagy a Z generáció gyakran hangoztatott újfajta szemlélete korántsem egyedül meghatározó a munka világában, sokszor a női és férfi különbségek, vagy a családi állapot jobban befolyásolják azt, hogy milyen igényeket támasztanak a dolgozók a munkáltatók felé.

Több mint 140 cég kínál állást a 49. Műegyetemi Állásbörzén

  • Több mint 140 cég több ezer állást hirdet meg felsőfokú végzettségű pályakezdőknek és több évnyi tapasztalattal rendelkezőknek a 49. Műegyetemi Állásbörze, amelyet szerdán és csütörtökön tartanak a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen.

Kampányok: magyar borok, „állatos tévhitek”

  • Egy 3,5 milliárdos program keretében indítják el a magyar borok külföldi népszerűsítését jövőre – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára.
  • Meghatározó európai szakmai és érdekvédelmi szervezetek kampányt indítottak az állattenyésztést és az állatitermék-előállítást övező tévhitek eloszlatása érdekében.

A magyarok is a britek barátai, családtagjai és szomszédai

A román gazdaság megtorpanást prognosztizálják elemzők

  • A Standard & Poor’s csoport megerősítette Románia BBB-A–3-as minősítését a rövid és hosszú távú hitelek esetében. A szakértői jelentésben ugyanakkor komoly aggodalmakat is megfogalmaztak.

Informatikusokból Szerbiában is nagy a hiány

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-20 19:20:12
A pályaválasztás sokszor már a középiskoláig eldől. A támogató közeg hiánya miatt választja kevesebb lány a műszaki-technológiai hivatást – állapítja meg a CETIN Hungary Zrt. kutatása.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS