A BGE változatlanul a magyar felsőoktatás első számú üzleti egyeteme

2022. 07. 22., 12:27

A hazai felsőoktatás első számú üzleti egyetemén, a Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE) idén szeptemberben 6 255 elsőéves kezdheti meg tanulmányait. Ezzel a tavalyi rekordszámú felvett hallgató után az utóbbi évtized második legjobb eredményét érték el az elsőéves hallgatók létszámát tekintve.

A BGE idén is a TOP 5 legmagasabb jelentkezői létszámmal büszkélkedő egyetem közé került. Mindhárom kara – Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar, Külkereskedelmi Kar, Pénzügyi és Számviteli Kar – a jelentkezők száma alapján a tíz legnépszerűbb egyetemi kar között szerepelt. Az egyetem elismertségét a piaci igényekhez illesztett képzési portfóliójának köszönheti; a tíz legnépszerűbb magyarországi alapszak közül öt szerepel a kínálatában.

Az intézmény iránti töretlen érdeklődést igazolják az idei felvételi eredmények is, hiszen az általános felvételi eljárást követően a 2022/2023-as tanévben 6 255 elsőéves kezdheti meg tanulmányait az egyetemen. A tavalyi évhez hasonlóan idén is a felvett hallgatók 67 százaléka állami ösztöndíjasként kezdi majd meg tanulmányait a BGE-n.

A jelentkezők többsége a kereskedelem és marketing, a gazdálkodási és menedzsment, a nemzetközi gazdálkodás, a pénzügy és számvitel, a turizmus-vendéglátás, valamint a gazdaságinformatikus alapképzési szakokra tette le a voksát.

„Az idei eredmények is igazolják, hogy a BGE-n megszerezhető, a munkaerőpiac által elismert diploma továbbra is biztos befektetést jelent a jövőbe. A szeptembertől tanulmányaikat megkezdő új hallgatóink nem csak a hazai felsőoktatás első számú üzleti egyetemén tanulhatnak majd, hanem egy innovatív, az új ismeretekre nyitott intézmény kiváló belső közösségének tagjaivá is válnak. Mi a BGE-n hisszük, hogy az egyéni sikerhez hallgatóink saját erőfeszítésein és hozzáállásán keresztül vezet az út, nekünk pedig az a feladatunk, hogy biztosítsuk a megfelelő feltételeket a szakmai fejlődésükhöz és az egyéni ambícióik kiteljesítéséhez” – hangsúlyozta prof. dr. Heidrich Balázs, a BGE rektora.

(Heidrich Balázs is részt vett az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában. A sorozat 385. interjúját IDE KATTINTVA olvashatja el.)

Azok, akik lemaradtak a felvételiről, vagy nem nyertek felvételt, a pótfelvételi eljárás keretében adhatják be jelentkezésüket a Budapesti Gazdasági Egyetemre.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-24 09:49:00
A Mvule Gardens otthonait kivitelező építőipari-technológiai cég 52 darab 3D-nyomtatott házból álló negyedet hoz létre Kilifiben: az egyenként két-három hálószobás otthonok falai 18 óra alatt elkészülnek és döbbenetesen olcsón kaphatók.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS