A Pont Itt szaklap idén is meghirdeti a hazai Horeca-szakma körében legrangosabb design versenyét, a ma már nemzetközi brandnek számító Gastro&Hotel Design Award-ot.
A verseny Magyarországon átfogó módon közelít a dizájnhoz, annak minden területét értékeli a vendéglátó- és szállodaiparon belül. Ennek megfelelően a versenybe egyaránt nevezhetőek a megfelelő kategóriákban belsőépítészeti, lakberendezési megoldások, illetve különböző, az adott területen fontos kiegészítő termékek tervezési megoldásai, sőt, eddig meg nem valósított terveket is benyújthatnak a pályázók.
Idén a kategóriarendszer egyszerűbbé és logikusabbá válik, hogy a legrövidebb idő alatt ki lehessen választani a megfelelő kategóriát, és be lehessen nyújtani a pályázatot. Van néhány kategória, amelyik összevonásra került, hogy a versenykiírás még érthetőbb és kezelhetőbb legyen pályázói oldalról.
Belép a kategóriák közé egy eddig nem szereplő téma: ez a Fashion, kiegészítők, amelyben a szokásos vendéglátói kiegészítők mellett például munkaruha témában is lehet nevezni.
Az idei verseny kiemelt kategóriája a Storyboard, mivel a világ trendjei egyértelműen azt bizonyítják: ha története, sztorija van egy adott szálláshelynek vagy vendéglátóhelynek, az nagy vonzerő a vendégek számára, ez jelenti az egyediséget, a sikert.
Idén is nemzetközi zsűri értékeli a leadott munkákat, ősszel egy ünnepélyes díjátadó keretében zárják a 2019-es Gastro&Hotel Design Awardot.
A nevezési határidő: július 5.
Bárhol kóstoltam, két napon keresztül előbb-utóbb felemlegették. Túl sokan ahhoz, hogy szó nélkül hagyjuk.
Az Európai Bizottság jóváhagyta a projekt kivitelezési és finanszírozási szerződését.