Magyar kastélyszállodákat is elismert a nemzetközi zsűri

2019. 11. 20., 11:00

A mándoki Forgách Kastélyt, a röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszállodát és a Gyulai Almásy-Kastély Látogatóközpontot is nemzetközi elismerésben részesítették.

Magyarország bécsi nagykövetsége adott otthont november 17-én este a Heritage Hotels of Europe (HHE) 2019 díjátadó eseményének, ahol a hazai kastélyok kiemelkedő sikereket arattak.

Hét kategóriában adtak át díjakat, amelyhez egy különdíjat is megszavazott a nemzetközi zsűri. A már 13 tagországot számláló szervezetben idén közel 100 jelölt indult a megmérettetésben.  

A Heritage Hotels of Europe díj a történelmi szállodák egyedülálló elismerése, illetve ezekbe a régi épületekbe „lelket varázsló” elhivatott tulajdonosok, üzemeltetők és munkatársak előtti tisztelgés.

A magyar díjazottak:

Heritage & Design kategóriában – a mándoki Forgách Kastély lett a teljes mezőny 3. legjobbja.

Heritage & Hospitality kategóriában – a röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszálloda lett a győztes.

A Heritage & Experience különdíjat dr. Nagy Andor, Magyarország bécsi nagykövete adta át a Gyulai Almásy-Kastély Látogatóközpontnak.

A Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége alapító tagja a Heritage Hotels of Europe nemzetközi szervezetnek, amelyet Magyarország, Szlovákia, Ausztria hozott létre. Tagjai: Magyarország, Ausztria, Szlovákia, Svájc, Horvátország, Csehország, Németország, Olaszország, Szlovénia, Litvánia, Portugália, Spanyolország, és Románia

A nemzetközi szervezet központi marketingstratégiája a kastélyturizmus népszerűsítését tűzte zászlajára.

2020. november 21-én Magyarország lesz a rangos esemény házigazdája.

A fotón Gulyás Eszter, a Magyar Kastélyszállodák Szövetsége elnöke (balra) és Bánkuty Orsolya ügyvezető veszi át a Szidónia Kastélyszállodának ítélt díjat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-04 22:40:00
A hivatal kilencedikként csatlakozik a blokklánc hálózathoz az EUIPO, Portugália, Észtország, Málta, Lengyelország, Olaszország, Lettország és Görögország után, így a publikus hazai adatok is ezen a rendszeren keresztül lesznek elérhetők az Európai Unió védjegy- és designoltalmi adatbázisában.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS