Magyar kastélyszállodákat is elismert a nemzetközi zsűri

2019. 11. 20., 11:00

A mándoki Forgách Kastélyt, a röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszállodát és a Gyulai Almásy-Kastély Látogatóközpontot is nemzetközi elismerésben részesítették.

Magyarország bécsi nagykövetsége adott otthont november 17-én este a Heritage Hotels of Europe (HHE) 2019 díjátadó eseményének, ahol a hazai kastélyok kiemelkedő sikereket arattak.

Hét kategóriában adtak át díjakat, amelyhez egy különdíjat is megszavazott a nemzetközi zsűri. A már 13 tagországot számláló szervezetben idén közel 100 jelölt indult a megmérettetésben.  

A Heritage Hotels of Europe díj a történelmi szállodák egyedülálló elismerése, illetve ezekbe a régi épületekbe „lelket varázsló” elhivatott tulajdonosok, üzemeltetők és munkatársak előtti tisztelgés.

A magyar díjazottak:

Heritage & Design kategóriában – a mándoki Forgách Kastély lett a teljes mezőny 3. legjobbja.

Heritage & Hospitality kategóriában – a röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszálloda lett a győztes.

A Heritage & Experience különdíjat dr. Nagy Andor, Magyarország bécsi nagykövete adta át a Gyulai Almásy-Kastély Látogatóközpontnak.

A Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége alapító tagja a Heritage Hotels of Europe nemzetközi szervezetnek, amelyet Magyarország, Szlovákia, Ausztria hozott létre. Tagjai: Magyarország, Ausztria, Szlovákia, Svájc, Horvátország, Csehország, Németország, Olaszország, Szlovénia, Litvánia, Portugália, Spanyolország, és Románia

A nemzetközi szervezet központi marketingstratégiája a kastélyturizmus népszerűsítését tűzte zászlajára.

2020. november 21-én Magyarország lesz a rangos esemény házigazdája.

A fotón Gulyás Eszter, a Magyar Kastélyszállodák Szövetsége elnöke (balra) és Bánkuty Orsolya ügyvezető veszi át a Szidónia Kastélyszállodának ítélt díjat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

2023. március 25-én a reggeli órákban a Paksi Atomerőmű 1., 2. és 3. blokkjai a rendszerirányító MAVIR kérésére tercier szabályozásokban vettek részt.