Magyar kastélyszállodákat is elismert a nemzetközi zsűri

2019. 11. 20., 11:00

A mándoki Forgách Kastélyt, a röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszállodát és a Gyulai Almásy-Kastély Látogatóközpontot is nemzetközi elismerésben részesítették.

Magyarország bécsi nagykövetsége adott otthont november 17-én este a Heritage Hotels of Europe (HHE) 2019 díjátadó eseményének, ahol a hazai kastélyok kiemelkedő sikereket arattak.

Hét kategóriában adtak át díjakat, amelyhez egy különdíjat is megszavazott a nemzetközi zsűri. A már 13 tagországot számláló szervezetben idén közel 100 jelölt indult a megmérettetésben.  

A Heritage Hotels of Europe díj a történelmi szállodák egyedülálló elismerése, illetve ezekbe a régi épületekbe „lelket varázsló” elhivatott tulajdonosok, üzemeltetők és munkatársak előtti tisztelgés.

A magyar díjazottak:

Heritage & Design kategóriában – a mándoki Forgách Kastély lett a teljes mezőny 3. legjobbja.

Heritage & Hospitality kategóriában – a röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszálloda lett a győztes.

A Heritage & Experience különdíjat dr. Nagy Andor, Magyarország bécsi nagykövete adta át a Gyulai Almásy-Kastély Látogatóközpontnak.

A Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége alapító tagja a Heritage Hotels of Europe nemzetközi szervezetnek, amelyet Magyarország, Szlovákia, Ausztria hozott létre. Tagjai: Magyarország, Ausztria, Szlovákia, Svájc, Horvátország, Csehország, Németország, Olaszország, Szlovénia, Litvánia, Portugália, Spanyolország, és Románia

A nemzetközi szervezet központi marketingstratégiája a kastélyturizmus népszerűsítését tűzte zászlajára.

2020. november 21-én Magyarország lesz a rangos esemény házigazdája.

A fotón Gulyás Eszter, a Magyar Kastélyszállodák Szövetsége elnöke (balra) és Bánkuty Orsolya ügyvezető veszi át a Szidónia Kastélyszállodának ítélt díjat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS