Fukusima mellől indítanák útjára az olimpiai láng váltófutását

2019. 12. 16., 09:30

Fukusima természeti adottságokban és történelmi emlékekben gazdag régióról van szó, bár a világ főleg a nukleáris katasztrófával járó földcsuszamlásról ismeri.

Japán annyira hisz Fukusima visszatérésében, hogy a 2020-as tokiói olimpiai láng váltójának indításához J-Village-et, az elsősorban sportközpontjáról híres települést választották – olvasható a turizmus.com-on.

J-Village mindössze 12,4 mérföldre található a nukleáris baleset helyszínétől, de magasabban fekszik, ez mentette meg az itt élőket a szökőártól.

A turisták idecsalogatása nem könnyű. Fukusima a Honshu-sziget északkeleti, a lakott területektől távoli végén helyezkedik el, a Japánba érkező külföldiek kevesebb, mint 2 százaléka látogat ide. Tavaly csak 120 ezer külföldi vendégéjszakát regisztráltak, pedig a tartomány területének csupán 2,8 százaléka szennyezett.

Dicsérik a helyi konyhát, a több mint 130 meleg vizű forrást, az üdülőhelyeket és a több mint 60 sörfőzdét. Elismert a borászata is, és gyönyörű kastélyok, várak emelkednek a környéken. A tartomány leghíresebb erődítménye Aizuwakamatsu, amely a szamurájok hajdani főhadiszállása volt, és amely Aizu városában található, a tartomány legnyugatibb régiójában.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

Világszerte egyre erőteljesebb trend az állati eredetű élelmiszerek fogyasztásának csökkentése, azaz az átállás – teljes egészében vagy részben – a növényi eredetű táplálkozásra.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS